Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nem tökmindegy a hülye magyarnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát ja. Ha nem adófizetői pénzből finanszíroznák ezt a borzadályt, még szórakoztató is lehetne. Ahogy Bencus 4000 kilométerről, Egyiptomból megszakérti a Burkina Fasót sújtó terrortámadást és túszdrámát.

forrás: Botos Tamás/444.hu

Szombaton, két soppingolás között, így szórakozik a magyar. Bencussal. Aki az MTVA helyi tudósítójaként Afrikában tartózkodik éppen, és Afrika egyik is, másik is, nem tökmindegy, hogy éppen hol vagyunk? – alapon néz bele az arcunkba közszolgálatilag.

Az exkluzivitás szellemében mindenáron muszáj volt kapcsolni őt a hatalmas fekete kontinensről, ahol ugyanannyira öldöklik egymást a népek, mint amennyire retteg az M1 nézője, hogy majd ő is sorra kerül. Ez az egyetlen dolog, ami fontos: a rettegés szinten tartása. Egyébként meg tényleg nem mindegy neki, az idióta nézőnek, hogy Kairó vagy Ouagadougou? Nem mindegy, hogy Lökösháza vagy Tiszakécske, Hejőpapi vagy Hévízgyörk?

80 milliárd forint nem olyan nagy dobás azért, hogy az ember Ouagadougou-ban szitává lövesse magát, e tekintetben én tökéletesen megértem Bencét. 4000 kilométerre lenni egy terrortámadástól, lehetőleg egy napos tengerparton, megfizethetetlen.

Ellenben ha arra gondolok, hogy ez ugyanaz a köztévé, ahonnan azért rúgtak ki hozzáértő szakembereket, hogy kormánypárthoz lojális, egyébként semmihez nem értő pancserek ülhessenek a helyükre, akkor nem tűnik annyira megnyugtatónak, hogy mi itt ezen nevetgélünk.

Ha arra gondolok, hogy ez ugyanaz a közpénzből fenntartott média, amely folyamatosan feladatának érzi az  összehangolt hisztériakeltést, az összeesküvés-elméletek és az ellenségkép permanens gyártását, akkor semmi kedvem örülni annak, hogy legalább a kontinenst sikerült eltalálni. Még ha Kairó nem is Ouagadougou, ugye.

Ha arra gondolok, hogy máshol ezért a szégyenteljes működésért, amit a megújult köztévé produkált megújulása hajnala óta, fejek hullottak volna a porba, itt meg a vezetők büszkék is arra, hogy hülyét csinálhatnak magukból, akkor szintén nincs kedvem vigyorogni.

Mert tény, hogy csak az nem hibázik, aki nem tesz semmit, de picikét már frusztráló, hogy a profi hírhamisító, utólag magyarázkodó, éjjel-nappal kormánypropagandát nyomató köztelevíziónak még arra sincs igénye, hogy a debil nézőről azt feltételezze: meg tudja különböztetni Egyiptomot Burkina Fasótól. Ha már mindenáron be kellett avatni az akkor, amikor, ott, ahol rejtelmeibe.

Egyszerűen hihetetlen, hogy mi pénzt képes elnyelni ez a monstrum úgy, hogy köze nincs semmiféle szakmaisághoz. Idegesítő, hogy akkor is fizetni kell, ha szar. Hogy mi fizetünk azért, hogy ilyen szar legyen. És hülyének is néznek közben.

És ha még sokat pofázunk, a végén meghosszabbítják Kairóig Burkina Fasóig.