Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Karaktergyilkosok: K mint Fidesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap jelent meg a Ripost nevű, az újságírás becsületét sárba taposó, magát internetes híroldalnak csúfoló sajtóorgánum virtuális hasábjain egy „névtelen” cikk. Amely cikkben a Migration Aid, menekülteket segítő civil szervezet egyik munkatársát (járulékos haszonként pedig az egész szervezetet) karaktergyilkolásszák, ahogy az írva vagyon mindenféle szakkönyvekben. Soha nem gondoltam volna, hogy a 888.hu-nál lehet mélyebbre süllyedni bármilyen izzadtságszagú, megfelelési kényszer szülte koholmány gyártásában. Igen, lehetett.

És ha már így alakult: a legjobb benne az, hogy azonnal ráharapott a tények feltárásának igyekezetével egyáltalán nem megvádolható írásra a nagyobbik kormánypárt. Halász János, a Fidesz frakció szóvivője az aggodalommal vegyes pátosz elcsukló hangján röfögte vissza az ominózus cikk állításait egy vad hirtelenséggel összehívott sajtótájékoztatón. Ide teszem:

A cikk és Halász állításainak lényege egy barokkos felsorolásban: egy börtönviselt, többszörösen büntetett előéletű, rafinált, körözött, visszaeső, eljárás alatt álló bűnöző, egy hétpróbás csaló lett a Migration Aid példaképe. Tóth Csaba Antal, alias Baba, a nagydarab, tetovált, csupa szív férfi (ez itt az irónia helye volt a Ripost részéről), aki anno a Keletiben segített eligazodni a menekülteknek (amikor a Keletiben még voltak menekültek) valójában maffiózókat megszégyenítő múltra tekint vissza. Ez pedig egészen elképesztő. Az meg még inkább, hogy a Migration Aid amúgy is Soros György kifizetőlistáján van.

És mert ez így önmagában nem volt elég, jött Halász ex-államtitkár elvtárs és megfejelte a sztorit: ez márpedig súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent számunkra, ezért ki kell vizsgálni a Migration Aid körüli híreket és ehhez igen jól jönne a sajtó segítsége.

Baba (fotó: Ripost)

Nab*zmeg, tört fel lelkem mélyéről az őszinte elképedés dühvel higított elegyének hangja: hát ki a kurva élet kormányozza ezt az országot? Mert ha a Fidesz kormányozza azt immár zsinórban hatodik éve, hogyan fordulhat elő, hogy a sajtónál jóval erősebb jogosítványokkal rendelkező intézmények felett (értsd: rendőrség, titkosszolgálatok, TEK) rendelkező Fidesz-kormány a média segítségét igényli a fenti jelzőkkel leírható, mindannyiunk életére egyenként és nemzetileg is veszélyes menekült-segítők leleplezéséhez, kézre kerítéséhez?

Kérdezném külön Halász elvtárs-urat, ugyanis a sajtótájékoztatóról olyan sebességgel húzott el a vérbe, hogy esély nem volt kérdéseket feltenni neki. Nem is nagyon lett volna értelme, hiszen az ominózus cikk, amelynek nyomán a rettegés hullámai végigsöpörtek a Fideszen és Halász Jánoson, egyetlen darab konkrét bizonyítékot nem tartalmaz. Következésképpen a szóvivő úr is kénytelen volt ezekre a tényeknek aligha nevezhető, sokkal inkább rágalmakra hasonlító ítéletekre támaszkodva vizionálni a bűnözőket bele a lakásainkba és a bőrünk alá. Mióta nem grasszálnak illegális megélhetési bevándorlók a Keleti körül, úgy kellenek az ilyen jobboldali tényfeltárások, mint fideszes oligarchának a verseny nélküli közbeszerzési pályázatok.

A kormányközeli sajtót nem lehet azzal megvádolni, hogy erőssége lenne vagy érdeke fűződne az érdemi tényfeltáráshoz. De az, hogy a Ripost-féle hányadékokon felbuzdulva a Fidesz ekképpen próbálja újra meg újra elhinteni a rettegés éltető magvait a közvéleményben, az viszont konkrétan aggasztó.

Nem mondanám, hogy irigylésre méltó, de legalább módfelett dühítő, hogy némelyek ilyen megvető bátorsággal nevezik magukat újságíróknak. (Na nem mintha a cikknek lenne néven nevezhető bátor szerzője). Mivel semmilyen negatív következménnyel nem jár, vádolnak, dehonesztálnak, rágalmaznak, lejáratnak. Most derült ki újra – ha esetleg nem lett volna világos eddig -, miként fonódik össze ez a fajta szakmaiság a kormánypropaganda érdekeivel, hogyan adják egymás alá a lovat.

Jól bevett módszere ez a hosszú évek óta rutinszerűen mocskolódó, emberek és/vagy szervezetek kiválóan megszervezett lejáratásában élen járó jelenlegi kormánypártnak. Lefordítanám a Ripost-Halász agymosás nyelvéről a józan ész és az emberi jóérzés nyelvére ezt a förmedvényt, amelynek számomra a következő olvasatai lehetségesek.

  1. Ha Tóth Csaba, alias Baba börtönviselt ember, ennek az a jelentése, hogy letöltötte méltó büntetését, azaz megfizetett bűneiért a társadalommal szemben, vagyis megbűnhődött. Ez a börtönviselt ember önkéntesként beállt segíteni a menekülteken a Migration Aid oldalán, amely szervezet egészen konkrétan a kormány munkáját végezte azokban a vérzivataros időkben, amikor migránsok hadai lepték el a Keleti pályaudvart. Engem semennyire nem érdekel ennek az embernek a múltja. Azóta főleg nem, amióta azt láttam, hogy fényévekkel több emberség szorult belé, mint az ökölrázó, habzó szájú kormányzat örökös aggodalmaskodóiba. Vagy azt akarják sugallni jobbról, hogy aki börtönviselt, annak nincs joga embernek lenni?
  2. Ha Tóth Csaba, alias Baba ellen ebben a pillanatban is eljárás folyik, ahogy tényfeltáróék állítják, hogy lehet, hogy mégis szabadlábon van? Ha körözik ezt az embert, akkor nem a Pintér vonalon kellett volna valaminek történnie? Ez a köztörvényes bűnöző több hónapig a saját arcával állt a Keletinél, ha aktuális lett volna már akkor is lecsaphattak volna rá, nem? Vagy akkor még nem körözték, csak azóta körözik? Tényleg a sajtónak kell kézre kerítenie egy nemzetbiztonságilag veszélyes bűnözőt?
  3. Ha Tóth Csaba, alias Baba a Ripost és a Fidesz szerint jogtalan haszonszerzésre használta fel a szervezetet (igen, a cikk ezt is feltárja), nem ugyanazoknak kellett volna fellépniük az ügyében, akik a fenti pont esetében is?
  4. Sikerült annyira lesüllyedni a mocsokba, hogy újságként és kormánypárti szóvivőként tényként kezelünk olyan állításokat, amelyeket a mindenki számára hozzáférhető adatok egyértelműen cáfolnak? Két sorosozás helyett nem lett volna értelmesebb végiggondolni, hogy a Migration Aid pénzmozgása – miként Zsohár Zsuzsanna is jelezte – nyilvános, bárki számára hozzáférhető? Vagy a tények továbbra sem zavarják a Halász-féléket?
  5. Az országot kormányzó párt úgy tulajdonít jelentőséget egy kormánypárti sajtótermék cikkének, hogy az sem zavarja, hogy a szerző a fáradtságot sem vette, hogy megszólaltassa a lejáratni, hitelteleníteni kívánt felet, jelen esetben a Migration Aid nevű civil szervezetet és Babát?
  6. Fent nevezett sajtótermék és fent nevezett politikus tényleg ennyire hülyének, idiótának nézik a közvéleményt, hogy vak idegengyűlölete ellenére (annak hiányában még inkább) nem képes magától is rájönni ezekre az undorítóan nyilvánvaló összefüggésekre?

A nem remélt kölni gyalázat termékenyen uszító lángja kezd kihunyni a Fidesz számára, így érteni vélem ezt az elkeseredett karaktergyilkolási kényszert. A kormánypárt rájött, hogy cselekvőképes ellenzék hiányában a civil társadalom lehet az, amely végül elsöpörheti. Olyan szervezetekkel a háta mögött, mint a Migration Aid. Amelyek képesek megmutatni, hogy ebben a sokat, de még mindig nem eleget szenvedett, erkölcsi tőkéjét folyamatosan felélő országban vannak még tartalékai az emberségnek. Ez az emberség pedig a legnagyobb ellensége ennek a rendszernek és az őt kiszolgáló, médiának nevezett takonynak.

Ezért aztán Baba lejáratási kísérlete tökéletesen illeszkedik abba az összehangolt offenzívába, amelynek már most érezni lehet az előszelét, és amely ezután még inkább meg fogja határozni a közbeszédet. Mondanám, hogy a mocskos karaktergyilkos pofátokat, de félek, hogy csak ismételni tudnám magam és másokat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.