Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Addigra késő lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma sem jobb hely ez az ország, mint tegnap, vagy múlt hónapban volt. Nem azért, mintha nem lennének szépek a dombok, az erdők, a Duna, a Balaton. Nem is azért, mert az emberek ne lennének…olyanok, amilyenek eddig is voltak.

A kormánypropaganda teszi napról-napra élhetetlenebbé, mocskosabbá, hányingerkeltőbbé, bűzösebbé a közéletet, a magánéletet és általában az életet, mint olyat. Nincs hová menni előle, bemászik a bőrünk alá, feljön a csatornából, ott van mindenhol. Szorgos szolgahad üvölti a fülünkbe, mitől kell rettegni, ki az ellenség és kiben kell bízni. Semmit nem akarnak a véletlenre, még kevésbé az emberek józan eszére, belátására, saját döntésére bízni. Majd ők megmondják. Majd ők lenyomják a torkunkon akkor is, ha már régen hányunk tőle.

A sajtótájékoztatóktól kezdve a közpénzből kőkemény kormánypropagandát folytató szócsövekig, Bayertől Bogár Lászlóig megmondják, mivel van itt baj.

Márpedig itt – Magyarországon – egy baj van. Illetve sok, de az mind egy okra vezethető vissza, ez pedig a szabadság. Az minden bajok ősforrása. Bogár László mai has agymenésében egészen konkrétan kijelenti: Európa immár jóvátehetelenül elpusztult, megdöglünk egytől egyig. Kihal az európai fehér faj (holott azt már eltemette Kövér László és Bayer Zsolt egy kedélyes közös hányás keretében), minderről pedig a liberálisok tehetnek.

A fenti urakat, vagy bármely megélhetési halálhörgőt elhallgatva csak azon csodálkozom, hogy még él valaki ezen a felperzselt, elpusztított, migránsok által keresztül-kasul erőszakolt, erkölcsi normáit vesztett, gennyedző kontinensen. Az pedig egyenesen a csodával határos, hogy minden kormányzati törekvés ellenére vannak még elvetemültek, akik ragaszkodnak a szabadságukhoz, ki merik mondani a véleményüket, ad abszurdum: mernek mást gondolni, mint amit gondolni rendel a hatalom.

Jelen állás szerint a Kölnben és más városokban történtek tartják lázas izgalomban a magyar bérből és fizetésből trombitálókat. A szilveszteri események borzasztóak és nyilvánvalóan ki kell nyomozni, el kell fogni, el kell ítélni (nem csak morálisan) az elkövetőket.

Ettől függetlenül kevés okot sem látok arra, hogy jóformán semmi másról nem szól a teljes magyar propagandagépezet, mint arról, hogy mi történt Németországban. Surján Lászlótól Széles Gáborig, a Magyar Hírlaptól a Magyar Időkig, a 888 című izétől az óránként kiadott sajtóközleményekig mindenki nyomja az éppen aktuális mantrát: MEGDÖGLÜNK! Kizárólag a keresztény egyház, a magyar kormány és a két szervezetbe vetett feltétlen, vakbuzgó hit mentheti meg az életünket, de az sem mindekiét, csak a hívekét.

Egy kósza mondat sem esik arról, hogy az egészségügy nem a jövő évtizedben fog a fejünkre szakadni, hanem most. Az sem téma, hogy a felsőoktatás a kontinensen a legdrágább, hogy a bérek a béka segge – és a megélhetési küszöb alatt – vannak harminc méterrel, ezzel szemben az adók és járulékok a csillagos eget súrolják. Nem esik szó a világelső áfáról, az erősödő kivándorlásról, a mindent átható, rendszerszintű korrupcióról. Nem ügy az, hogy mi a büdös francból telik a politikusoknak és családtagjaiknak földvásárlásokra, hogy honnan a százmilliók, milliárdok. Arról sem szól a propaganda, hogy miért is kell közpénzből etetni a Századvégtől a Magyar Krónikán át a keresztény egyházig  mindent és mindenkit, aki egyébként nem a közjót, hanem a kormánypártot szolgálja.

Nem beszélünk arról, hová tűnik számolatlanul az a mérhetetlenül sok uniós támogatás és befizetett közpénz, miközben szinte egyáltalán nem csökken az államadósság. Márpedig az csak úgy nem csökken, ha új hitelekből fedezzük a régi hiteleket. Nem látszik fejlődés szinte sehol, csak a tűzhöz közel ülők bankszámláján, ezzel szemben öles léptekkel trappolunk vissza a feudalizmusba.

Mindez egyáltalán nem érdekli a propagandistákat, csak és kizárólag a németországi eseményekhez kapcsolt gyűlölet- és rettegéskeltés, a totális befolyás megszerzése minden gondolat és minden vélemény felett. Az ellenség kijelölése és verbális lemészárlása mindennél fontosabb.

Egy olyan kormányzati sajtótájékoztatóba, amely tájékoztató a 10+10 milliós CSOK-ról szólt elvileg, négyszer került bele az alábbi mondat, vagy ennek valamilyen verziója:

A baloldal azonban ma is veszélyt jelent az otthonteremtési programra és előbb adna lakhatást a bevándorlóknak, mint a magyar fiataloknak és családoknak. (fidesz.hu)

Halász János vállalta magára a papagáj hálás szerepét, amikor a sajtót tájékoztatta a Fidesz – szerinte otthonteremtési, szerintem választási – programjáról, amely sajtótájékoztató a következő címet viselte:

„AMÍG FIDESZ-KDNP-KORMÁNY LESZ, OTTHONTEREMTÉSI PROGRAM IS LESZ”

Igen, ez a lényeg, erről szól minden. Bár a választás még a távoli jövőben rejlik, de addig is meg kell tartani a hatalmat bármi áron. Nem az ország lakóinak érdekében, ez nem erről szól. Egy rohadtul sikeres üzleti vállalkozás ez, a létező legmocskosabb módszertől sem riadnak vissza az érdekeltek a haszon érdekében. Haszon akkor van, ha szabad hozzáférés van a kasszakulcshoz. Szabad hozzáférése annak van, aki ügyesebben manipulálja a keményen átvert kisembert. Manipulálni pedig a legjobban úgy lehet, ha kijelöljük, hol az ellenség és elmondjuk: az az ellenség tehet mindenről és a vérünket akarja. Aki félti az életét (ha talán nem is közvetlenül), félti a megélhetését, a családját, a jövőjét, azt nem igazán érdekli az, hogy ki miből lett milliárdos rövid idő alatt, hogy hová kerül a közvagyon, hová folynak el a közpénzek, az uniós támogatások milliárdjaiból miért nincs látható fejlődés. Ahogy nem érdekli az sem, hány ember küzd a puszta életéért azért, mert a közmunka az egyetlen foglalkoztatási forma ott, ahol ő lakik, de az azért kapott pénzből képtelenség megélni, de nem érdekli a rokkantak nyomora sem. Az egészségügy is akkor fogja érdekelni, ha szüksége lenne rá, az oktatás is csak akkor, ha érinti közvetlenül.

Amúgy tesz mindenre a jó magyar kisember, mert ameddig nem vele történik valami rossz, addig minden rendben van.

Holnap vele fog történni, de ezt ma még nem hiszi el.

Mire felismeri, addigra meg már mindegy lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.