Akiket boldoggá tett az Orbán-kormány

Fotó: civilhetes.net Fotó: civilhetes.net

„Természetesen a kormány sok mindent tehet, de boldogságot azt nem tud adni, se boldog életet”

– ezt mondta Orbán Viktor az év első interjújában, a Kossuth rádió hullámain. Rögtön a napi ima előtt. Vagy után. Mi tagadás, már hiányzott az eligazítás, mint egy falat kenyér. A miniszterelnök úr azt is hozzátette (bár boldogságot őfényessége adni nem tud) a kormány olyan körülményeket tud teremteni, hogy mindenki azt érezze, van értelme az erőfeszítéseinek, a munkának.

Mivel Orbán Viktor miniszterelnök úr minden körülmények között igazat szokott beszélni, összegyűjtöttük azt a sok “mindenkit”, aki ma Magyarországon joggal érezheti úgy, hogy van értelme gürcölni, szívni, kínlódni, szenvedni. Itt van egy lista a magyar boldogság tulajdonosairól. Akik persze hivatalosan nem azért boldogok, mert a kormány boldoggá tudna tenni bárkit is, hanem mert kihasználták azokat a körülményeket, amelyeket a kormány teremtett számukra.

 

1.MÉSZÁROS LŐRINC – egy sikeres építési cég, egy népszerű futballcsapat, 3000 hektárnyi földbirtok, egy 350 millió forintos sertéstelep, és 1 800 000 000 forintnyi osztalék boldog tulajdonosa; egy prosperáló település polgármestere;  árvízvédő (9,9 milliárdos megbízás); ásványvíz-guru; a bicskei uszoda 137 millió forintos és a szilvásváradi lovarda 6,2 milliárdos felújításának kivitelezője (fotó: MTI)

2. ANDY VAJNAnagypályás amerikai adóelkerülő, kispályás magyar filmügyi biztos, öt kaszinókoncesszió és a TV2 boldog tulajdonosa, leendő fánksütő és csokos építkező, Magyarország állítólag hetedik legbefolyásosabb embere (fotó: Femcafe)

 

Az esküvőn3. TIBORCZ ISTVÁN & ORBÁN RÁHEL – az ország lábán álló királyi pár, aki soha nem azt kérdezi, mit tesz érte a haza, hanem hogy ő mit tehet a hazáért. Közpénz milliárdok boldog tulajdonosai, az országot fénybe borító Elios nagyrabecsült egykori gazdái (amikor az Unió vizsgálódni kezdett az ügyében, Tiborcz eladta a tulajdonrészét) kikötők, kastélyok mostani és leendő urai (fotó: Orbán Viktor  – Facebook)

 

4. GARANCSI ISTVÁN – a Videoton futballcsapat tulajdonosa, a Magyar Természetjáró Szövetség elnöke, a NAV online pénztárgépeihez SIM-kártyát szállító Mobil Adat Kft. többségi tulajdonosa, építőipari és hirdetőipari milliárdos, a Kopaszi-gát ingatlanfejlesztője (fotó: nol.hu)

5. LÉVAI ANIKÓegyszerű háziasszony, miniszterelnöki feleség, Orbán Viktor politikai vállalkozásának gyümölcsszedő asszonya, értékes bicskei, felcsúti és egyéb földterületek tulajdonosa (fotó: Orbán Viktor-Facebook)

6. ORBÁN GYŐZŐ – fiát gyerekkorában verő miniszterelnöki apa, a Fidesz székházának eladása nyomán töretlenül és folyamatosan dúsgazdag bányatulajdonos (fotó: Népszava)

7. ÁKOS – a nemzet csalogánya, nőügyi szakértő, a kormány  gender-témában fizetetlen(?) pártfogója,  állami támogatásokban sem szűkölködő előadóművész, akit a kormány megvédett a Telekom nevű gonosz multitól (fotó: Gy. Balázs Béla/Blikk)

8. CSETÉNYI CSABA, Rogán Antal propaganda-miniszter szomszédja, Pasa parki lakos, aki az érdekeltségébe tartozó cégeken keresztül általában hirdetmény nélküli, egyajánlatos közbeszerzéseket nyer futószalagon: pár száz milliótól milliárdokig (fotó: RTL Klub)

9. HABONY ÁRPÁD – a nemzet milliárdos munkanélkülije, hivatalosan sehol nem szereplő, a világ legkülönbözőbb pontjain felbukkanó fantom-tanácsadó, ibizai partiállat (fotó: 444.hu)

10. SIMICSKA LAJOS – a pixisből kiesett milliárdos üzletember, minden fideszesek legokosabbika, Hír Tv, Közgép, Mahir-tulajdonos, az Orbán Viktort legeciző oligarcha, aki mindent megnyert, mi megnyerhető volt a Fidesz 2010-es kormányzásra kerülése után a gecizésig. Az, hogy most mindent Mészáros Lőrinc nyer meg, és a hirdetőoszlopai ellen is háborút indított a főváros, mit sem változtat azon, hogy sokáig ő volt Magyarország egyik legsikeresebb munkavállalója (fotó: mon.hu)

11. KUNA TIBOR – Szijjártó Péter jó barátja, a Young & Partners és a Trinity International Communications nevű cégek vezetője, amelyek a kormányzati kommunikáció jelentős részét szervezik. Ő sem a kormánynak köszönheti, hogy a semmiből az ország legnagyobb kommunikációs ügynökségének élére került. Ő történetesen Istennek. Akárhogy is legyen, eszméletlenül jól megy neki: tavaly még csak 6,5 milliárdos árbevételt terveztek be, idén alsó hangon már 12 milliárdot várnak. (forrás: 444.hu)

12. SZÁZADVÉG – a kormány legbefolyásosabb think-tankje, amely csak 2010 és 2014 között közel 4 milliárdos állami megbízást kapott. Azóta is számolatlanul sokat. A G. Fodor, ifjabb és idősebb Lánczi stb. nevével fémjelzett Századvéget a kormány pénzmosodájának tartják.  (fotó: 444.hu)

13. Magyarok, akik egyértelműen  azt érzik, most már van értelme az erőfeszítéseiknek és a munkájuknak. Londonban, Madridban, Berlinben, Bécsben és a világ minden táján. Orbán Viktor és a magyar kormány közbenjárása nélkül ez nem jöhetett volna össze. Köszönik! (fotó: Femina)

És valószínűleg ugyanolyan hálásak mindazok is, akik nem kerülhettek fel erre a távolról sem teljes (a végtelenségig sorolhatnánk és soha nem érnénk a végére), de igencsak megtisztelő listára. Amely bizonyítja, hogy ha a tehetség, munka, szorgalom, kitartás megvan, a többiről a kormány gondoskodik. Mert a tévhitekkel ellentétben: a pénz nem boldogít, de jó ha van.

Amennyiben Ön nem találta meg magát a listán, arról nem a kormány tehet. Sajnáljuk. Jövőre próbálkozzon újra. Itt, vagy valahol máshol.