Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Digitális Nemzeti Boldogság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok jó dolog történt az idén, de a kormány az utolsó pillanatra tartogatta a legjobbat. A hír nagyszerűsége mellett szinte eltörpül minden jótétemény és megnyert csata – kivéve a pálinkaharcot és még pár apróságot – az idei évben.

Az MTI számol be az idei év szívmelengető híréről. Orbán Viktor miniszterelnök úr utasításba adta, hogy Deutsch Tamást a digitális jólét programjának megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezik ki.

Figyelünk, kérem? Itten digitális jólét lesz. Mindjárt. Erre személyesen Deutsch Tamás fog felügyelni, az biztos. A jóléthez vezető lépések is megjelentek a Magyar Közlönyben, tehát akár lúgkövet is ihatunk a digitális kánaán hamarra várható beköszöntére.

A kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy – várhatóan 2017. január elsejétől – a jelenlegi 27-ről 18 százalékra csökken az internetezés. Vagyis annak az áfája. Kis lépés ez egy embernek, de nagy lépés a nemzetnek a jólét felé vezető rögös ösvényen.

„A miniszterelnöki biztos kifejtette: a kormány december 16-i ülésén megtárgyalta és elfogadta azt az előterjesztést, amely az InternetKon eredményeit megvalósító intézkedéscsomagot tartalmazza. Ez a Digitális Jólét Programja, amelyet párbeszédre, egyeztetésre és egyetértésre alapozva szeretnének megvalósítani.”

Helyes! Ha már semmi másban – ide értve a paksi megállapodást, a vasárnapi boltzárat, a kötelező hittan/erkölcstan oktatást, az Alkotmány kinyírását, a sajtótörvény megváltoztatását, a szabadpiac bekebelezését, az állami földek eladását, a filmipar és kaszinók vajnásítását, a szociális rendszer felszámolását, a felsőoktatás fizetőssé tételét, a magánnyugdíj-vagyon elvételét és elköltését, az egészségügy felszámolását, az ország gazdaságának uniós támogatásokra és külföldi tulajdonú vállalkozásokra építését, Felcsút világvárosítását és még ezer dolgot – nem kérték ki a véleményünket, legalább ebben majd kikérik. Hogy akarunk-e mi digitális jólétet.

„A program régóta hiányzó stratégiák megalkotását írja elő, létrejön egyebek mellett a digitális gyermekvédelmi, a digitális exportfejlesztési, és a digitális hírközlési stratégia is. Deutsch Tamás azonban kiemelte a digitális oktatási stratégiát, amelynek célja, hogy Magyarországon 3-5 éven belül a köznevelési, szakképzési és felsőoktatási rendszer digitális fejlettség szempontjából Európa élvonalába kerüljön. Ez álláspontja szerint azért fontos, hogy a digitális tananyagok, eszközök segítségével a legversenyképesebb tudást kaphassák a tanulók, a hallgatók.”

Valóban régóta hiányzik ebben az országban a digitális gyermekvédelmi stratégia, mint egy falat kenyér! A valóságban persze ezután is nyugodtan lehet ütni-verni, gusztus szerint megerőszakolni alkalmanként a gyereket (családban marad), éhezhet is vígan a gyerek, fáznia is lehet és szenvedhet is nyugodtan, ha a szüleinek nincs pénze gyógyszerre. De digitálisan mindezt nem teheti meg többé! Majd. Úgy értem, a 2017-ben esetleg bevezetendő internetes áfacsökkentés után szorosan.

A digitális köznevelés meg egyenesen zseniális ötlet! Most amúgy sincs pénz még krétára sem sok iskolában, de ezután majd digitális krétával írnak a plébánia padlásán talált, ötvenéves retro-táblára a fűtetlen tanteremben. Csúcs lesz! Lekörözzük Európát és nem is először!

„További intézkedéseket sorolva a miniszterelnöki biztos elmondta, hogy olyan fejlesztési programról is döntött a kormány, amelynek köszönhetően 2017-re minden településen legalább egy középületben és legalább egy közterületen lesz ingyenes szélessávú wifi, emellett a piaci szereplőkkel egyeztetve bevezetnek egy internet-alapcsomagot, amelynek célja, hogy azoknak is elérhetővé tegyék a világhálót, akik eddig valamilyen ok miatt nem interneteztek.”

Már látom is lelki szemeimmel azt a felemelő pillantot, amikor Deutsch Tamás beizzítja a wifit Alsóbugyornokon, ahol 110 százalékos a munkanélküliség, az utolsó egér is régen éhenpusztult és az átlagéletkor 83 év úgy, hogy beleszámoltuk a két frissen kiket gólyafiókát is.

Az internet-alapcsomag is jó ötlet, amennyiben adnak hozzá számítógépet, elektromos áramot, konnektort, íróasztal és széket. Ugyanis sok családnál ezek egyenkénti, vagy együttes hiánya is vidáman fennáll. Persze már nem sokáig, csak ameddig beköszönt a Digitális Nemzeti Boldogság.

Alig bírok magammal izgalmamban! Már csak egyetlen kérdésem maradt erre az évre: a sok digitális jó mellett nem lehetne esetleg piaci alapon felkérni egy orvosembert, ugyan, vizsgálná már meg honatyáinkat egészségügyileg? Mert aggódom én értük és igazából nagyon sok olyan ember van ebben az országban, akik testileg sérültek, vagy nem sérültek, de mentálisan és morálisan is teljesen épek. Talán néhány megfáradt politikust időszerű lenne lecserélni.

Nem digitálisan, hanem igaziból.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.