December 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Segítünk a magyar kormánynak igazat mondani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 203,744 forint, még hiányzik 2,796,256 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel buzog bennünk a jóindulat és a segítenő szándék, mostantól igyekszünk majd nagyobb figyelemmel kísérni a kormány hurrádejókvagyunk-típusú ön-vállveregetéseit és egy kissé a valóság talajára terelni a rózsaszínű lufikat.

A hír a következő:

“Mintegy 1,2 milliárd forintból újították fel a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház hat telephelyének kilenc épületét – közölte Nagy Anikó, az intézmény főigazgató főorvosa hétfőn Budapesten. A sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta: a kormánynak is köszönhetően az egészségügyi ágazat többletforrásokkal gazdálkodhat.“(fidesz.hu)

Innen is üdvözöljük a Fideszt, a kormányt és Rétvári Bence államtitkár urat, aki a felújított kórházi részleg elé kifeszített nemzetiszín szalagot ügyesen elnyeste egy ollóval.

A magunk részéről örülünk a felújításnak, minden beruházásnak örülünk. Ám arra kérjük a tisztelt kormányt, hogy lehetőség szerint kevesebbet hazudjanak.

A Heim Pál gyermekkórház részleges felújítására a pénzt NEM a kormány biztosította. Egyébiránt egy kormánynak, még az Orbán-kormánynak sincs pénze. Egy kormány – még az Orbán-kormány is – közpénzből, a mi befizetett adóinkból, járulékainkból és a mi nevünkben és költségünkre felvett hitelekből (pl. államkötvény) gazdálkodik.

De ebben az esetben nem erről van szó. A kórház felújítására a pénzt az Európai Unió biztosította. Mint szinte minden beruházásra ebben az országban. Az Európai Unió nem biztosít forrást a bérfejlesztésekre, így az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére sem. Ezért aztán (meg persze azért is, mert ameddig egy építkezés/felújítás vagy bármely beruházás gazdagon biztosít lenyúlható forrásokat, de egy béremelésből nem lehet lopni) hiába nem omlik a fejünkre egyik-másik egészségügyi intézmény, ha közben nem lesz orvos és ápoló a kórházakban.

A felújítás öröme annyira megzavarta Rétvári Bence államtitkár urat, hogy ezt találta mondani:
“Most már az egészségügy teljes területén elmondhatjuk, hogy (…) míg korábban 2,3 százalékos mértékben a forráskivonás volt jellemző az egészségügyre, az utóbbi években ez a szaldó – szerencsére – pozitívba fordult, és forrástöbblettel számolhat az ágazat.”

Ezzel szemben sorolom a hivatalos adatokat:

Állami egészségügyi kiadások GDP aránya,%:

2010: 4,9 %

2011: 4,8 %

2012: 4,7 %

2013: 4,7 %

2014: 4,4 %

2015: 4,0 %

Összefoglalva: A Heim Pál kórház NEM a kormány jóvoltából, hanem uniós pénzből újult meg. NEM jut több egészségügyre, mert kevesebb jut. Az egészségügy reformja NEM kezdődött meg. Az egészségügyben és szociális ágazatban dolgozók bérének rendezése NEM kezdődött meg. Az elvándorlás ebből a szférából NEM csökken.

Egyébiránt szívből örülünk a beruházásnak, de NEM tudunk gratulálni a kormánynak ahhoz, hogy NEM tényleges teljesítményekben, hanem a hazudozásban teljesít jobban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!