Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Azzal a sáros bakanccsal ki kellene vonulni az életünkből

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akinek testvére van, felnőttként is segítőkész. Jól teljesít versenyhelyzetben. Akinek testvére van, felnőttként is önzetlen. Ne feledd, egy testvér a legtöbb, amit a gyermekednek adhatsz! Testvérben az erő.

Van annak már lassan egy hete is, hogy a két gyereket nevelők családi adókedvezményének 5000 forintos növelését jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (amit persze azonnal lehetne majd fizetni szakkörre). Valamiért akkor nekem kimaradt, hogy ezzel párhuzamosan indította el az Emmi a fent olvasható kinyilatkoztatásra épülő „Testvérben az erő” kampányát, és ennek kapcsán hangzott el Balog Zoltán emberminiszter épületes megállapítása is, mely szerint a harmadik gyerekhez kell egy második is. Mert ugye havi 5000 forint adókedvezményből lazán, röhögve fel lehet nevelgetni azt a bizonyos másodikat.

Nő a családi adókedvezmény, testvérkampányt indít az Emmi

Fontos megjegyezni, hogy akkor Kövér László és Kovács Ákos nőkre vonatkozó eligazításai még a fasorban sem voltak, pedig ha azokon felháborodtunk, és napok óta folyamatosan háborgunk, akkor ezen miért nem? Ha a Kövér-Kovács duó belegázolt jónéhány nő, férfi és család életébe, akkor ez a kampány, amely minden csatornán, mindenféle formában ömlik bele az arcunkba, hangosan és hivalkodóan lehetőleg…ez legalább annyira súlyos.

Egyke vagyok, ezért nem volt nehéz  „magamra venni” az üzenetet. Hogy tudniillik én, testvér hiányában nem vagyok segítőkész, nem teljesítek megfelelően, nem vagyok önzetlen, értsd: kevésbé vagyok értékes és jó, mint azok az embertársaim, akiknek megadatott, hogy testvérük legyen. De vonatkozik ez az én drága szüleimre is, aki eszerint a felvetés szerint nem adták meg nekem a legtöbbet, mit szülők a gyereküknek adhatnak, ezért ők is értéktelenebb, selejtesebb tagjai a társadalomnak. És vonatkozik ez sorra azokra, akiknek eljövendő családjában – különféle okoknál fogva – egy gyerek fog nevelkedni. Mert a legtöbb, amit egy szülő adhat a gyerekének az még véletlenül sem az önzetlen, határtalan szeretet, hanem egy másik testvér.

Mert az a férfi és az a nő, aki nem képes minimum az önreprodukcióra, aki magáneleti okokból és a legszemélyesebb, legintimebb, kizárólag rájuk tartozó döntések következtében egy gyereket vállal, az emberi erőforrási értelemben gyenge, megvetnivaló, társadalmilag haszontalan utódnak ad életet? Úgy, hogy önmaga is lesajnálandó, megvetésre számot tartó tagja a társadalomnak?

Lehet, hogy elkerülte a figyelmünket, de ez a kampány van annyira súlyos, mint Kövér és Kovács beszólásai, mert ugyanazokra a rossz reflexekre erősít rá, amelyekre ez utóbbiak is. Ugyanúgy bélyegeznek meg embereket, ugyanúgy gázolnak bele emberek lelkébe, ugyanolyan torz logika alapján kényszerítenek embereket arra, hogy önmagukat kevesebbnek, tökéletlenebbnek lássák, mint amazok. Hogy az arcukba vigyorgó nyomással, lehajtott fejjel kelljen élniük: nekik csak egyet sikerült, bezzeg másoknak.

Elfogadhatatlan és megalázó, hogy családbarát ország, családbarát kampány címszó alatt ilyen módon tapossanak bele 47-es hegymászó bakanccsal több százezer, de lehet, hogy közel 2 millió ember életébe, legintimebb szférájába. Amelyhez a szomszédnak ugyanúgy nincs és nem lehetne köze, mint a kormánynak, amelynek meggyőződése, hogy a demográfiai problémákat ezzel az aljas módszerrel fel lehet számolni.

Nem hiszem, hogy van olyan család, aki havi 5000 forintért második gyereket vállal. És főleg nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene amiatt, hogy ő csak egyet. Nincs az a minisztérium, amelynek joga lenne megbélyegezni embereket azért, mert úgy alakult az életük, hogy nem fért bele több. Mert elváltak, mert megözvegyültek, mert elvetéltek (!), mert az az egy is nagyon nehezen jött össze, mert egyszerűen nem engedhették meg maguknak, mert az önmegvalósítás, kormányzatilag alacsonyabb minőségűnek kinyilvánított fokán, anyaként nem engedhették meg maguknak azt, amit Ákosné. Hogy otthonmaradjon gyereket nevelni, mert neki semmi kedve napi 8 órában dolgozni.

Ennél undorítóbb kampányt el sem tudok képzelni. Szülőkre és gyerekekre egyaránt megalázó kotorászás ez olyan dolgokban, amelyek szentek. Az én szüleim sem tartoznak magyarázattal senkinek, amiért egy gyerekük lett, és nincs az a Balog Zoltán, aki ezt számon kérhetné rajtuk, akinek joga lenne ítélkezni emiatt felettük. És nincs a felsőbbrendű cinikus kormányzat, amely azt hivatott kinyilatkoztatni, vagy egyáltalán azt sugallni, hogy egykeként én alulteljesítek, önző gyík vagyok, és leszarok másokat. Csak azért, mert nekem nincs testvérem.

Ki kellene vonulni a hálószobánkból, a nappalinkból, a magánéletünkből! Ki kellene vonulni azokkal a butaságtól sáros, arroganciától és trágyalétől bűzlő bakancsokkal az életünkből, és lehetőleg soha vissza nem térni oda!

fotó: balogzoltan.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.