Május 2,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kovács Zoltán felszippantotta a műkörmösöket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 41,556 forint, még hiányzik 2,958,444 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor minden rendben, mégiscsak én vagyok az értetlen hülye. Tegnapelőtt még voltak kétségeim, hogy talán mégsem én, talán, de aztán belém hasított a kérlelhetetlen igazság. Kovács Zoltánnak hívták az igazságot, vagy a hasítást. Diszkréten borostás spontán-szkinhed fejű figura, értelmet tükrőző szemüvegben, elszántan, meggyőződéssel teli puttonnyal.

Az van itt – mondta Kovács úr, miközben Orbán Viktorra gondolt, hogy el ne röhögje magát műsor közben -, hogy a kormány annyi munkahelyet teremtett, mint ide Kiskunlacháza. Konkrétan 600 ezernél több munkahelyet teremtett a kormány. Ezért van munkaerőhiány, mert a kormány-munkahelyek felszippantják a munkavállalókat. Mint a szivacs.

Én barom meg azt hittem, hogy elhúztak innen az emberek, mint a vadludak. Ugyanis érezhetően kevés a szolgáltató szektorban a szakember. Nem egyszerű mutatvány víz-, gáz-, vagy villanyszerelőt találni, ha betojik a háznál a technika. Sőt, hétfőn voltam fodrásznál – miután én nem vagyok olyan szerencsés, mint Kovács úr, hogy elég legyen egy törülköző a fésülködéshez – és a fodrász kapott az alkalmon, hogy ott ülök a székben bebábozódva egy rohadtnagy előkébe és nem menekülhetek, elmesélte, hogy egy éve keres fodrászt, kozmetikust, műkörmöst, de nincs. Tiszta szerencse, hogy pont nem akartam műkörmöt csináltatni.

Ez hétfőn volt, de csütörtökön már meg is tudtam, hogy a műkörmösöket beszippantotta a kormány által létrehozott új munkahely-vákuum. Mint a sicc. Én speciel rendkívül kíváncsi lennék arra, miféle munkahelyet tud teremteni egy kormány? Vannak neki vállalkozásai, ahová kellenek a műkörmösök? Gyárakat, üzemeket épít a kormány, ahol ott áll a szalag mellett a rengeteg műkörmös és csomagolja a micsodát? Eddig úgy tudtam, hogy a kormány dolga leginkább a gazdasági és jogi stabilitás megteremtése, az oktatás színvonalának emelése.

A piac magának teremt munkahelyeket, abba a kormány tevőlegesen nem ugat bele. Amit tényszerűen a kormány tehet – tesz is, szakadna le a keze – az a közmunka kiterjesztése. Azok tényleg mesterséges, a kormány által létrehozott munkahelyek. Olyanok is. Amellett, hogy a közmunkások legtöbb esetben éppen olyan keményen dolgoznak, mint bárki más, a munkájuknak olykor nem sok értelme van, a keresetük az éhenhaláshoz is kevés, nyugdíjuk nem lesz, bár adót fizetnek, de miután nem végeznek valódi termelő tevékenységet, lényegében az adófizetők tartják fenn ezeket a munkahelyeket.

Ha el is fogadom, hogy a kormány gyártotta munkahelyek szippantották fel a munkavállalókat, még mindig nem értem, mit kezdenek annyi műkörmössel? Vagy villanyszerelővel? Fodrásszal? Azt pláne nem értem, hogy miért engedték felszippantani magukat? Hiszen vállalkozóként, vagy akár alkalmazottként is garantáltan a sokszorosát keresték a közmunkás éhbérnek.

Nem mondom, hogy nem szimpatikus nekem Kovács úr – miért is mondanám, az nem változtatna semmin – de az a gyanúm, hogy már megint hülyének néz mindenkit szeretett ártunk és ormányunk. Csak az értelmét nem sikerült még megfejtenem. Mert ugye lehet azt hazudni, hogy nem az elvándorlás miatt nehéz műkörmöst/villanyszerelőt/fodrászt/vízszerelőt/szakácsot/ápolónőt találni, hanem azért, mert Kovács Zoltán felszippantotta ezeket, de ez attól még nem lesz igaz. Sőt, meggyőződésem, hogy a kormány (hol Kovács úr, hol Varga Mihály, illetve bárki más szájával) megállás nélkül, de legalább pofátlanul és szemrebbenés nélkül hazudik. Bele a fülünkbe.

Jön a választás, kell is hazudni, mint a vöcsök. A keményen dolgozó műkörmös meg majd jól elhiszi, mert annyi esze van. Én például hihetetlen módon örülök annak, hogy a kormány teremti sorra a munkahelyeket, a másik kezével emeli a béreket a csillagos égig és már a reálkeresetek is elérték a 2005-ös szintet, azaz 27 százalékkal emelkedtek a műkörmös cipősarkának literben mért magasságához képest, de lenne egy kérésem. Kovács Zoltán, Varga Mihály, esetleg Orbán Viktor (bár nekem Kósa Lala is tökéletesen megfelel, mert rajta legalább jókat tudok vigyorogni), magyarázza már el lassan és tagoltan ezt a két grafikont, amit a teljesen független MTI adott ki ma. Köszi.

Az első ábrán a 27 százalékos reálbér emelkedést nem pontosan értem.

itt a 27 százalékos emelkedést kellene elmesélni, hogy mihez képest

szocber

Ezen a második ábrán pedig azt nem értem, hogy miért nem lett még ez a kormány elzavarva a cafrangos, búbánatos, büdös francba.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.