Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Figyelj, zavaros kis pasas

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem csak Bálint idegesítette magát a mai parlamenti cirkusszal, hanem én is. Esküszöm, a víz vert le az Orbán Viktor nevű, franc tudja hány magyar miniszterelnökének elképesztő szereplésétől. Egészen idáig úgy gondoltam, hogy értelmes ember, csak éppen geci. A második jelző maradt, az első ugrott. Ostoba, gagyi előadást hallhattunk. Az egy dolog, hogy ő mindenkit hülyének néz, az egy másik dolog, hogy ő maga sem dicsekedhet.

Értem én, hogy meg kell védeni az ő kutyája kölykét, egy alomból vannak, szorítják egymás tökét keményen. Nem lehet elengedni, mert az beláthatatlan következményekkel járna. Mert beszélne. Vallana. Mert nem fogja sem elvhűségből, sem más okból elvinni a balhét. Az tényszerűen így igaz, hogy védeni kell egymást az utolsó csepp takonyig. Ha egy bukik, mindenki bukik.

És nem Rogánnal van a baj. Az egész rendszer bűzlik. Ilyenek, mint amilyen Rogán, de akár mint Orbán, Lázár, Szijjártó és a többiek, mindenhol vannak. Csak ameddig a hasonló szellemi kvalitású előgerinchúrosok többnyire műanyag öltönyben, műanyag aktatáskával, félromos Suzuki Swiftből kikászálódva a nyugdíjasok pénzére ácsingóznak, varázsmatracot, mindenre jó mágneses karkötőt és birkából készült ágyneműt árulva, addig ez a másik eresztés rászabadult az országra.

Nekik már nem elég, hogy kifoszthatják a hiszékeny, az idős korral járó tünetektől bármi áron szabadulni akaró embereket. Nekik minden kell és még annál is több. Úgy alakították a rendszert, hogy mindent megtehessenek. A törvényektől a legfőbb ügyészig őket szolgálja minden. A gond ott lesz, már most is ott van, hogy annyira leépültek, hogy már hazudni sem tudnak. Már a hívek közül is egyre többen látják, hogy meztelen a király. Egyszer – nem is sokára – jön egy kisgyerek és ki is fogja mondani. Meztelen a király. Látod?

Ma már ordító volt a különbség a parlamentben is. Nem kedvelem a Jobbikot. Ezen nem fog semmi változtatni. Éppen ezért nehéz kimondanom, hogy a Jobbik képviselőinek szellemi színvonala és a miniszterelnök agyállása között annyira ordító különbség van, hogy az bárki szemét kiveri. Az LMP, az MSZP, a Jobbik képviselőinek érthető, tiszta kérdéseire adott zűrzavaros hadoválás olyan leépülés jeleit mutatja, amit én eddig még nem láttam. Honnan veszi a bátorságot akárhány magyar miniszterelnöke – formálisan az egész ország miniszterelnöke – hogy kijelentse: leszarja az ellenzéket, leszarja az ország polgárait? Már úgy sem próbál tenni, mintha nem az ő kezében lenne minden döntés. Nem is próbál úgy beszélni, mint akit érdekel bárki véleménye. Ő eldöntötte, ez van. Ő megbízik benne, ezért akár tízmillióan is bekaphatjuk, ezen nem fog változtatni.

Figyelj, zavaros kis pasas! Te elvileg egy egész országot vezetsz, vagy mi a jó eget csinálsz. Értem én, hogy tőled nyugodtan halomra dögölhetünk, marhára leszarod. Csak az érdekel, hogy a hatalmadat megtarthasd, a vagyonodat gyarapíthatsd. Semmi más nem számít és pláne senki nem számít. De legalább illene úgy tenni, mintha számítana valamit az emberek véleménye. Nem csak hogy illene, célszerű is lenne úgy tenni.

A néhány bűnostoba, bárgyú híved melletted marad a világ végéig, ez nem kérdés. De ők nincsenek elegen ahhoz, hogy úgy tehess, mintha megnyerted volna a választást. Ha neadj isten – de! – elbukod 2018-at, az már marhára kevés lesz, ha nyelvcsapkodva kihirdeted, hogy azok, akik rád szavaztak, azok 100 százalékban rád szavaztak, tehát győztél. A számokkal lehet egy darabig, egy jó darabig bűvészkedni, de van az a pont, amin túl már nem lehet. Hidd el nekem pajtás, hogy Rogánnal még a vérfideszeseknek is teli van a hócipője. Nem kicsit, nagyon. Ha te mellé állsz, vele fogsz bukni.

Ami nem baj, csak szólok. Értem azt is, hogy sarokba szorultál, nem maradt mozgástered. Elvertél egy talicska pénzt arra, hogy legyen egy érvénytelen népszavazásod, amit nagy lelkendezve mindjárt bele akartál vésni az alaptákolmányba, de még az sem jött össze. Közben az Unió is szorongat, a vejed ügyei is elkezdenek már megint kidudorodni a szőnyeg alól. Csak szólok, nem fogsz bírni Sajátlábbal sem, a vővel sem. Azok is olyan mohó gecik, mint a kedves papa. A fejedre fognak szarni. Hamarosan. Most megpróbáltad Trump győzelmét meglovagolni, de az egyszerűagyúak is hamar rá fognak jönni, hogy Trumpot annyira sem érdekled, mint egy ledobott lyukas zokni. Nem vagy tényező. Az egész ország nem tényező.

Akkor marad a valóság. A kicsi ország kicsi miniszterelnöke, az elfogyó uniós források, a szétlopott közvagyon, a folyton éhes udvaroncok és az egyre dühösebb polgárok. Közben valószínűleg Putyin is kéri a jussát. Amiben megállapodtatok. Amiért a zsebébe toltad a paksi paktumot. Amit titkosítottatok. De túl nagy ész nem kell hozzá, hogy mik a terveid. Nem, nem vagy olyan agyafúrt, mint hitted. Annyira sem vagy agyafúrt, mint amennyire én hittem. Gáz lesz, drágaszép miniszterelnök úr. Nagyon nagy gáz. Nem baj, egyet se félj! Mi ott leszünk akkor is, ahogy most is itt vagyunk. Csak akkor nem az lesz a kérdés, hogy mire vagy hajlandó válaszolni és mire nem, hanem az, hogy mi hány évet ér. Tudod? Tudod. Ezért vagy ideges.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.