Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mit keres a KDNP a kaszinósné fánkozójában?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Rogán Antal és szűkebb-tágabb maffiózó körének ügyködéseiről szinte minden nap kiderül valami ordas disznóság  – e tekintetben mérföldkőnek számít az Index tegnap megjelent oknyomozó cikke, amely fotókkal, videókkal, dokumentumokkal bizonyítja Kertész Balázs ügyvéd és pénzügyi intéző kulcsszerepét a tökélyre fejlesztett, sötét belvárosi ingatlanbiznisszel összefüggő közpénzszivattyú-rendszer kiépítésében -, Juhász Péter egyszemélyes ellenzék (tisztelet a néhány további kivételnek) tolja szorgalmasan a fostalicskát az V. kerületben. Ahol attól, hogy Rogán már nem polgármester és Kertész ügyvéd igyekezett gondosan eltüntetni maga után a nyomokat, továbbra is él és virágzik a korrupció hagyománya.

Ez meg úgy jön ide, hogy a belváros önkormányzati képviselője tegnap Facebook-oldalán Timike fánkozójával kapcsolatban osztott meg vicces részleteket. Mint ő is mondja, csepp ez a tengerben, de tökéletesen szemlélteti, hogy a kormánypárttal elszaladt az a ló, és nincs megállás:

Tehát vegyük át a szappanoperát: Kaszinósné Timike üzletasszony, Magyarország szépe és Vajna András adóelkerülő parókakészítő hites neje saját erejéből, saját lábán állva megnyitott egy amerikai fánksütésre szakosodott boltot a Belvárosban, ami a TV2 veretes marketingje, az exkluzív VIP-buli, illetve a parasztok szemfényvesztését szolgáló hivatalos megnyitót követően azonnal be is zárt. Három hétnyi, közel egy hónapnyi indokolatlan csend és lábszag után a minap újra kitárták az ajtókat, és gyártják futószalagon a raklapnyi méregdrága, merő undor fánkokat, amelyeket ép ember nem hogy nem adna ki a kezéből, de pláne nem enne meg.

Meg is mutatom: Timike összemossa a kellemeset a hasznossal, a Miss Universe Hungary című korszakos vállalkozása (a másik, amit szintén a András papa TV2-je futtat) össze van gyógyulva a fánkozóval. Itt a sok ínycsiklandozó, tömény gyönyörűség:

Juhász Péter azt állítja, hogy Timike fánkozója pontosan úgy kapott egy  jelentéktelen helyiséget a kormánypárt színeit viselő önkormányzattól, ahogyan Rogán haverjai annak idején: pályáztatás nélkül, pofára. Ez praktikusan egy önkormányzati pince, amit raktárként használ a fánkozó.

A sors iróniájának is nevezhető ívét az adja ennek a fánkozós történetnek, hogy a Mr. Funk szomszédságában lakik az V. kerületi KDNP irodája. Nem hajléktalanszálló, és nem is Juhász Péter irodája. Neki ugyanis – szemben piócáékkal – nem jár iroda a belvárosban, holott ő érdemi, politikai munkát végez. Igen, valószínűleg ez a baj.

Konkrétan az történt, hogy ebből a kihasználatlan helyiségből (önkormányzati tulajdon) hozzácsaptak egy darabot Vajnáné magántulajdonához. Ergo mivel a KDNP nevű élősködő párt, amelynek tagsága és választói valószínűleg kényelmesen elférnének ebben az irodában (enyhe költői túlzás), érdemi munkát aligha végeznek, kvázi fölösleges egy akkora helyiséget fenntartaniuk, amekkorát, kérvényezték az önkormányzatnál, amely megadta az engedélyt a megcsonkításhoz. Ehhez nyilván falat kellett kiütni, de legalább valószínűleg meg is éri nekik. Amennyiben Timike cukorbombái viszont hasznot is hoznak a láblógatással ellentétben.

Juhász kérdése, meg sokan másoké, akik a büdös életben nem nyithattak volna fánkozót a nem létező KDNP tövén: mivel az önkormányzat nem rendelkezett arról, hogy valaha is vissza kellene állítani eredeti állapotába a helyiséget, az V. kerület vezetése – minden gondos gazdával ellentétben – nem tartja fontosnak, hogy úgy kapja vissza a helyiséget, ahogy azt átadta. Majd jól eladják a levágott rész nélkül is.

De nehogy elfelejtsem: KDNP nem, az önkormányzat viszont rogáni tempóban reagált Juhász felvetésére és jól kioktatták a képviselőt, egyúttal dörzsölgették enyves kezekeit, hogy mennyire melléfogott. Szerintük ugyanis a hatályos önkormányzati rendelet lehetőséget ad pincehelyiségek pályáztatás nélküli bérbeadására. Ennek oka, hogy Belváros Önkormányzata számos kiadatlan, üresen álló, rossz állapotú pincehelyiséggel rendelkezik, ami havi szinten több millió forintba kerül az önkormányzatnak. A szóban forgó pincehelyiség nem rendelkezik külső lejárattal, így hasznosítására korlátozott lehetőség volt. A bérlő a leromlott, használhatatlan állapotú pincehelyiséget felújította és raktározásra vette bérbe.

Én ennek egyébként módfelett örülök. Mármint annak, hogy amit nem tudnak eladni a Rogán-Kertész-féle jól bevált képlet szerint, azt ilyen módon hasznosítják. Csakhát mindig úgy alakul, hogy még véletlenül sem holmi közönséges és keményen dolgozó kisemberek veszik meg/bérbe az ilyen oszlásnak indult szar helyiségeket, hanem nem oligarchák, nem strómanok, nem kormányközeli fodrászok, médiamogulok és adózni nem köteles trógerek. Akiknek nyilván vannak különféle tartozékaik, akiknek vágyaik vannak, akiknek kell a rivaldafény és a csillogás.

Az már világosan látszik, hogy Timikének tökmindegy, hogy a nyakán maradnak a túlárazott, gusztustalan fánkjai, hogy jól megy az üzlet, vagy simán be lehet zárni hetekre, hogy aztán majd lesz valami. Timike nem azért nyitotta a boltot, mert az üzletasszonyi vére annyira forrt, hogy attól már a papa sem tudott nyugodtan hortyogni éjjelente. De hogy ezek semmit nem tudnak anélkül megcsinálni, hogy a háttérben ne tűnne fel valamilyen aljas, mocskos, a politikai establishment-tel (hallod, Semjén?) összefonódó ügylet, az egészen hihetetlen.

Ha nem közvetlenül Rogán vagy valamelyik árnyékban megbújó embere húzogatja a szálakat, akkor a nemzeti jobboldal erkölcsi alapvetése és álkeresztény máza, a KDNP nevű gittfaragó egylet tűnik fel, hogy jelezze: mi is létezünk, hatunk és gyarapítunk. Szóval mi a büdös francot keres a KDNP iroda, mint önkormányzati tulajdon Vajna Tímea fánkozójában? Egyáltalán minek kell egy nem létező pártnak tágas iroda a Belvárosban? De ha már van neki, akkor milyen alapon üzletel vele? És hogy van pofája az önkormányzatnak ezek után Juhász Pétert kioktatni a jogszabályok ismeretéről, avagy nem ismeretéről? A KDNP-t azért tartják el az adófizetők, hogy a közvagyont üzleti célokra hasznosítsa? Ez melyik hatályos önkormányzati rendeletben van benne?

És ha nincs benne, akkor kioktatás helyett mikor fogják érdemben cáfolni, hogy a KDNP (is!) a köz vagyonával kereskedik, illetve közölni a fánkfogyasztó adófizetőkkel, hogy Juhász Péter állításaival szemben mi az igazság? És ezek akkor is jogos kérdések lennének, ha egyébként a Vajna házaspár ámokfutását nem közpénzből finanszírozná a nagyközönség, a fánkok pedig nem az ehetetlen-gusztustalan-horrordrága felső határát súrolnák. Szóval a KDNP, mint pótcselekvés beszállt a fánkbizniszbe. Igen, vagy nem? Hogy a Fidesz-KDNP nevű pártszövetség belvárosi leányvállalat a választók problémáinak megoldása helyett a pártirodát fánkozóként hasznosítja? Harrach, Semjén ilyenkor hol van az ájtatos nagy arcával? adomany