Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Baszki, Izaura

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Vajna Kaszinósné Tímea rajongói lélegzetvisszafojtva várják, hogy a tiszavirágéletű, az önkéntesen felajánlott pénzükből létrehozott, agyonreklámozott elit funkozó nyit, vagy nem nyit, vagy mikor nyit, ha egyáltalán még kinyit, apu teszi a dolgát. Amiért Ámerikából visszamenekült ide közénk, és azóta is a nyakunkon tipor. A haldokló demokrácia szivarfüstjébe burkolózva.

A legújabb jó hír: a Telekom IPTV és digitális kábeltévé közzétette 2017. január 1-jétől érvényes kínálatát, amit úgy lehetne összefoglalni, hogy Vajna András közpénz zabáló, közpénzből tévébirodalmat építő oligarcha és stróman valamennyi újonnan gründolt, kétségtelenül színvonalas csatornája elérhető lesz a Telekomnál, cserébe kibaszkodják  a Fox International Channels csatornáit.

Vagyis a

  • National Geographic Channel,
  • National Geographic Wild,
  • FOX,
  • Baby TV,
  • National Geographic Channel HD,
  • National Geographic Wild HD,
  • MTV Hits,
  • FilmBox Premium,
  • Viasat Nature/History HD,
  • Sky News,
  • D1TV

helyét átveszik a népnemzetileg elhülyítő csatornák: Spíler TV, Chili TV, Kiwi TV és Humor+. Az Izaura TV-ről már nem is beszélve. Meg úgy általában arról, ami már eddig is elérhető volt: FEM3, Super TV2 és M3. Vagyis a hírhamisításban és karaktergyilkolásban élen járó, kereskedelmi csatornából kormánypropagandát sugárzó, nyolcadrangú bulvárszennytévéket megszégyenítő salakká átváltozott TV2 külföldön adózó tulajdonosának enyves keze rátette a lábát a piaci részesedés alapján a második legnagyobbnak számító szolgáltató műskorkínálatának alakítására.

Ilyenkor szokott jönni az a része a dolgoknak, hogy én eddig se néztem, ezután se fogom, engem nem érint, mert nincs Telekom-előfizetésem, 20 éve kidobtam a tévémet, ki az a hülye, aki ma még tévét néz, és sorolhatnám. Attól tartok, ez a vérlázító sztori (és egyáltalán nem a Walking Dead miatt siránkozom) már megint nem rólam, vagy rólad, vagy tetszőleges egységnyi tévéfogyasztóról/nem fogyasztóról, de még csak nem is az opportunista faszkalap Vajnáról, vagy a kormány által maga alá gyűrt Telekomról szól kizárólag, hanem erről az egész – napról napra egyre élhetetlenebbé váló – országról.

Ahol hosszú évek óta legyintünk egyet, hogy á, minket ez nem érint. Mert nekünk UPC előfizetésünk van, tehát leszarhatjuk. Nekünk nincs trafikunk, nincs földünk, nincs iskolás gyerekünk, nem vagyunk betegek, nem vagyunk nyugdíjasok, nincs hitelünk, nem lakunk a Városliget mellett, úgysem a miénket viszik, amikor viszik. Nem tőlünk lopnak, nem minket butítanak, nem a mi bizalmunkkal élnek vissza, nem minket néznek szellemi fogyatékosnak. Közben az önbizalomtól kettőig nem látó rezsim úthengerként halad át rajtunk. Erőszakkal és gátlástalanul.

Kovács Ákos dalcsináló úr nőkre tett kijelentései miatt a szponzori szerződését felbontó Telekom (az elhangzottakat ellentétesnek ítélték saját hitvallásukkal és értékrendjükkel) ilyetén lépése így visszagondolva talán nem is az volt, aminek látszott. Ha csak az Origo beszántására, illetve arra gondolunk, hogy a cég milyen módon engedte át a kormánynak a lapot, amely azóta oda süllyedt, ahova soha nem gondoltuk volna; ha a kormány és a Telekom közötti – egymás nyakába boruló – stratégiai megállapodásra gondolunk; és ha még arra is marad egy kis energiánk, hogy összekössük az agyunkban, hogy Magyarország jelenleg legnagyobb egytömbű épületfejlesztésének, a Groupama Aréna mellett épülő, a Telekom leendő székházául szolgáló 112.000 négyzetméteres irodának Garancsi István, miniszterelnöki kötélbarát cége, a Market Zrt. a kivitelezője, akkor van még kérdés?

Az van, hogy amikor a piaci folyamatok irányát és minőségét az állampárt láthatatlan szőrös keze határozza meg, amikor a piaci szereplők függése a kormány szőröslelkű akaratától maximális (értsd: a kormány zsarolási potenciálja irányít mindent), akkor a Telekom nem tesz keresztbe, nem akadékoskodik, nem köti az ebet a karóhoz, hanem térdre borul a felsőbbrendű akarat előtt. Remélve, hogy így megőrizheti bevételeit és piacinak már aligha nevezehető vezető pozícióját.

Jelenleg pedig az a (piaci viszonyok között értelmezhetetlen) felsőbbrendű akarat, hogy a Vajna András offshore-lovag és médiamágnás tulajdonában lévő nagyüzemi agymosásra és népbutításra szakosodott szennykanálisokat nézze a paraszt a tudományos igényességű, ismeretterjesztő csatornák helyett. Ezért kell Izaura TV a NatGeo helyett. A tudományt ki lehet lökni a kukába, ahova való. Ennek a rezsimnek a tudomány esküdt ellensége, egy üldözendő, eltaposandó elfajzás, mert még a végén egyik-másik dokumentumfilmben ráismer a nép az elnyomóira.

Jön a Kiwi meg a Chili, a mindennapi nyomorúságot elhomályosító ragacsos szappanoperák fölötti kesergés ígérete, a középszerűség pöcegödrét alulról súroló valóságshow-k gondolkodást nem igénylő sekélyes világa. Jön befele a nappalinkba, a hálószobánkba, bele az életünkbe a nézhetetlen, butító moslék. A szellemi méreg. Ennek a szemétnek a szétterítéséhez segédekezik most bőszen a Telekom, a kormány megbízható stratégiai partnere. A nézeteltéréseket már elfelejtették, szent a béke, éljen a párt. Elég jelentősek és nagyok ők ahhoz, hogy pont leszarják az ügyfeleiket. Még véletlenül sem a jelenlegi igényes csatornák mellé suvasztják be Vajna romlott portékáját, hanem azokat kiiktatva erőltetik rá az ügyfeleikre.

Bár a Népszabadság bezúzása óta a piaci logika teljesen más értelmet nyert, azért engem érdekelne, hogy egy ekkora cég, mint a Telekom milyen gazdasági megfontolásokat követve csinál hülyét azokból, akikből él? Mi lehet az a konkrét alku- és zsarolási pozíció, ami miatt egy ilyen önkényes lépésre gondolkodás nélkül igent lehet mondani? De úgy egyáltalán: ez véletlenül nem a szerződések ocsmány, egyoldalú módosítása? Mi az, hogy január elsejétől Vajna hány bele az arcomba, amikor én valami másért fizettem? Nyilván költői, önmarcangoló kérdések ezek, de azt azért látni kell, hogy az irány, az elintézési módja mindennek, sötét jövőt fest.

És nem azért aggódom, hogy a kormánynak a lábát széttevő Telekom ügyfeleket fog veszíteni esetleg, hanem hogy ha a Telekomot is a legocsmányabb kormányzati érdekek irányítják a háttérből, akkor nem lehet kérdés, hogy a versenytársai is sorra kerülnek. És nem az lesz, hogy Bivalybasznádon átmegyünk a másik szolgáltatóhoz, mert nincs másik szolgáltató. Aztán majd jön az egyetlen csomag, amely megoldja a problémát: a minden szolgáltatónak kötelező egyetlen csomagból lehet válogatni. Majd azt nézitek, amit szerintünk néznetek kell! Ismeretterjesztés kiiktatva, zabáljátok a fánkot és butuljatok tovább a tévé előtt. Mert egy lopott közpénzekből harácsoló vállalkozó, egy korrupt kalandor, egy notórius adóelkerülő egyén beteljesíti a Fidesz-rezsim legvadabb álmait. A Telekommal a zsebében. Izaura, baszki, az.

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.