Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Csak önmagának tehet szemrehányást később, mikor rálőnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Nem lehetnek illúzióink. Ez az ország jelen pillanatban békés szigetnek tűnik ahhoz képest, ahogy fél év múlva ki fog nézni. Itt sorozatos botrányok lesznek, szervezetek fognak alakulni, tüntetések lesznek, sztrájkok lesznek. Szóval minden lesz, ami egy gazdaságilag szép lassan lerohadó országban lenni szokott.

Ez itt lesz, ez meg fog történni. Úgyhogy senkinek ebben az országban ne legyen illúziója arra nézve, hogy amikor majd a lepusztulás lesz, tömeges elégedetlenség lesz, akkor – ha rajtuk múlik – milyen ítéletek fognak születni ilyen ügyekben. Ne legyen illúziónk!

Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, mikor rálőnek. Csak magát és nem a lövöldözőt kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni. Elismerni azokat és működni hagyni.

Erről van itt szó. A felelősség őket terheli. Elzárkóznak a párbeszédtől. Lehetetlenné teszik azt, hogy azokat az indulatokat, amik felgyülemlenek ebben a társadalomban, normális, civil polgár módjára levezessük. Ezt teszik lehetetlenné. Amikor majd itt kergetik őket az utcákon, akkor majd azt fogják mondani, hogy akik kergetik őket, azokat terheli a felelősség.

Egy nagy fenét! Őket terheli. Akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket. Csináljátok csak, még fiatalok vagytok. De jó, ha tudjátok, hogy ezeket csak szuronyheggyel lehet kipiszkálni.”

(Orbán Viktor, 1988)

28 év. Ennyi telt el a beszéd elhangzása óta. Azóta ez az ember megtette, amit elhatározott. Kitörölte a fenekét az Alkotmánnyal. Kitörölte a fenekét az országgal. Kitörölte a fenekét a demokráciával, a civil társadalommal, a sajtószabadsággal, a szolidaritással. Kitörölte a fenekét az ország lakóival, a nincstelenekkel, a betegekkel, a rokkantakkal, a nyugdíjasokkal, gyerekekkel, fiatalokkal, felnőttekkel.

Kitörölte a fenekét az ellenzékkel és a saját híveivel. Akikkel nem törölte ki, azok saját akaratukból nyalják fényesre.

28 év elteltével ez az ember dinasztiát alapított. Teljhatalmat épített ki. Mindenre rátette a kezét. Amit elvenni nem tudott, azt szétzúzta. Ez az ember 28 év leforgása alatt meggyűlölt mindent, amiért egykor harcolt. Már nem hisz semmiben, csak a hatalomban és a pénzben. Nem is akar semmi mást, csak hatalmat és pénzt.

Ez az ember elárult mindent és elárulta önmagát. És ahogy az lenni szokott, nem boldog. Retteg. Retteg a sajtótól, a politikai ellenfelektől, a vitáktól, a valóságtól. Retteg az emberektől, a civilektől. Fél a demokráciától, gyűlöli a szabadságot.

Ez az Orbán Viktor nevű ember meggyalázta az elveit és meggyalázta az egész országot. Azt reméli, hogy ha magánhadsereg védi, ha a kezében van az ügyészség, a rendőrség, a bíróságok, az alkotmánybíróság, a nemzeti bank, ha felduzzasztja a katonaság létszámát, ha látványos bemutatókon parádézik a TEK-kel, ha rászabadítja a kopasz verőembereit a civilekre, akkor biztonságban lesz. Nem lesz. Nincs.

„Az a politikai rendszer, ami nem hajlandó tárgyalni, ami nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást később, mikor rálőnek. Csak magát és nem a lövöldözőt kell, hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni. Elismerni azokat és működni hagyni.”

Az Orbán nevű ember megjósolta a saját jövőjét. Hiszem és remélem, hogy soha nem szólalnak meg a fegyverek ebben az országban. De abban csak hinni szeretnék, hogy erőszakmentesen meg lehet szabadulni ettől az embertől, aki már régen elszakadt a valóságtól, aki nem hajlandó szembenézni azzal, amivé lett egy emberöltő alatt. Mert ő magától nem mond le soha. Demokratikus úton leváltani valakit csak demokráciában lehetséges. Ez az ember nem csak a maga hatalmát építi, de a családját is be akarja betonozni a mindenhatók közé. Senkinek ne legyenek kétségei sem Ráhel, sem Tiborcz, sem Lévai Anikó szerepéről, sem a többi gyerek helyéről az ország életében.

Hacsak nem omlik össze olyan látványosan, hogy még az orvosok sem tudják – legalább látszatra – működőképes állapotba hozni, akkor ez a súlyos személyiségtorzulásban szenvedő ember elpusztít mindent, ami az útjába kerül.

Orbán kitörölte a fenekét az országunkkal és a jövőnkkel. Ha nem állítjuk meg őt és szektájának tagjait, akkor mi is eláruljuk önmagunkat és a gyermekeinket. El kell kergetni. És ezért nem minket terhel a felelősség.

„Őket terheli. Akik belekényszerítik az embereket, hogy csak elkergetni lehessen őket. De jó, ha tudjátok, hogy ezeket csak szuronyheggyel lehet kipiszkálni.”

 

adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.