Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány nem Juhásszal, Sándor Máriával, Bródy Jánossal, Alföldi Róberttel, vagy a független médiával harcol, hanem az egész társadalommal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyáltalán nem vagyok feldobva attól, hogy barnanyelvék rendületlenül ostromolják a magma mélységeit és mindegyre találnak ott egy ásót. Úgyhogy beszéljünk szerintem még egy kicsit erről  a jelenségről, mert ilyen penetráns karaktergyilkolászás ebben az országban soha nem folyt, mint amit ma a tisztesnek alig nevezhető, közpénzből élő média-szalagmunkások megengednek maguknak. Ilyen ocsmány, hazug, gusztustalan módon pedig főként nem.

Tudható, hogy miután elsőfokon megnyerte, Juhász Péter másodfokon elveszítette a Deutsch Tamás által indított személyiségi jogi pert. A jó hírnevükre oly érzékeny kormánypárti politikusok sorából Digitálisjólét Tamás sem lóg ki egy milliméterrel sem: azért rohant a bíróságra feljelenteni Juhászt, mert drogosnak nevezte őt. Persze a közszájon forgó városi legenda szerint ez valójában nyílt titok, Juhász be is bizonyította, de a másodfokú bíróság perköltségestől 620 ezer forint megfizetésére kötelezte. Erről tájékoztatta is a nyilvánosságot – mint írta – a Kúriától azért kér egy felülvizsgálatot, ám természetesen áll elébe a bírságnak. Majd hozzátette:

Ha te is tudod, hogy érted dolgozom ezekben az ügyekben, és van kedved segíteni kifizetni ezt az összeget, számomra öröm. Jól esik ez a kiállás, köszönöm! (…) Az is sokat segít, ha megosztod, hogy minél többen érthessék meg az ügyet és az ítélet furcsaságát!

A precizitás kedvéért ideteszem az Együtt politikusának idevágó Facebook-bejegyzését:

Nézzük, mi rejtőzik a felfordított kő alatt. A történet messze túlmutat Juhász Péter politikus (csá, Hollik pajti) és a 888.hu gagyi cikkén. Nem róluk szól ez, hanem rólunk. Mindannyiunkról.

Az Orbán-rezsim háborúban áll hatalomra kerülésének első percétől kezdve. Nem a migránsok, nem az Unió, nem Soros György az ellenség, hanem mi, országlakók. Mindenki, aki nem áll be a birkamenetbe. Legyen az civil, legyen szervezet, legyen közéleti szereplő, média, bármi. A gondolkodás, a vélemény, a bátorság az ő ellenségük hetedik éve.

Ezért igyekeznek megfélemlíteni, lejáratni, lehetetlenné tenni mindenkit, aki szót emel a korrupció, a hazugságok, az összefonódások, az országot anyagilag, erkölcsileg és morálisan kifosztani szándékozó élősködők ellen. Ezért vásárolják fel a médiát, ezért igyekeznek összezúzni azt, amit/akit nem képesek megvenni.

Azt pontosan kell látni, hogy Andy Vajna tévéjétől kezdve a közpénztévén át a lakájmédiáig (ide értve a 888-at, a PestiSrácokat és az összes, egymással szoros szimbiózisban működő propagandaműhelyt) közpénzből, a mi befizetett adóinkból, valamint az államosított reklámpiacon keresztül finanszírozza a kormány. Saját erőből, olvasói támogatásból, előfizetésből, valóságos piaci alapon működő reklámbevételekből ezek a lapok egy hétig sem lennének képesek életben maradni. Mégis nagyon fontos a működésük, hogy a kormány üzenetei eljussanak a kritikátlanul hívőkhöz.

Ezzel szemben – és főleg a kormány akaratával szemben – kialakult egy olyan rétege a nyilvánosságnak, amelyik nem függ a közpénzektől. Ha valami halálos veszélyt jelent a korrupt, beteg, telhetetlen hatalom hazugságaira, az a függetlenség minden formája. Veszélyes a Kétfarkú, mert nem közpénzből, hanem önkéntes adományokból működik és mert folyamatosan erősödik. Veszélyes volt a Népszabadság, kinyírták. Veszélyes volt az Origo, megvették. Veszélyes Juhász Péter, igyekeznek megtörni. Látható módon nem nagyon boldogulnak, pedig minden erőt bevetnek.

Most jártam Juhász közösségi oldalán. Bugyog a mocskolódás, a gyalázkodás. A koldustól a tolvaj gazemberig széles skálán röpködnek a jelzők. Az a baj (nem nekünk baj, hanem az élősködőknek), hogy van még erő a civilekben. Sokan belátják, hogy azt, amit Juhász Péter csinál, pénz nélkül nem lehet végigvinni. Ahogyan a Kétfarkú, az Átlátszó, a Kettősmérce és a többi, kizárólag civil adományokból működő párt, portál, ellenzéki – parlamenten kívüli – politikus sem képes tenni a dolgát támogatás nélkül.

Ha Juhász támogatást kér ahhoz, hogy végezhesse a dolgát (mint egyszemélyes ellenzék), ha az Átlátszó támogatást kér, vagy ha mi támogatást kérünk, az nem lejmolás, nem koldulás. Sehogy máshogy nem működik, csak így. Szemben a parlamenti pártokkal, a kormánypropaganda különféle elemeivel (ide értve a 888-at is), a kevés független – független alatt nem a saját elveitől, hanem a kormány kegyétől függetlent kell érteni – kizárólag csak a civilekre támaszkodhat.

Miközben a kormány kérés és kérdezés nélkül viszi, ami kell neki – és minden kell, vagy még több is – az önkéntes támogatás pontosan azt jelenti, amiről szól. Önkéntességet. Döntési jogot abban, hogy tud, akar-e pénzt áldozni az ember az adózott jövedelméből arra, hogy ne csak a kormány harsány szócsövei ordítsanak reggeltől estig.

És úgy tűnik, akar. És ez az, ami ellen tehetetlen a kormány. Hiába a karaktergyilkosság, hiába a hazugságok sora, a gyalázkodás, az egymás szájából kikapkodott leleplező cikkek, az emberek életben akarják tartani ezt a fajta ellenzéket és hallani akarják az igazságot. Ezért megy a vergődés jó ideje, ezért a feneketlen düh. A felvásárolt, leMészárolt média helyett jön másik, az igazság felszínre kerül, a vélemény leíratik, a lepleket sorra lerántják.

Nincs síri csend és nincs teljes rettegés. Ezért vadulnak meg, mert tehetetlenek, nem és nem érnek célt. Beszélünk – valaki mindig beszél – Orbán vagyonáról, Ráhel lábáról, Tiborcz ügyködéséről, Matolcsyról, Rogánról, Szijjártóról, Mészáros Lölöről és mindenkiről, mindenről. A kormány és seggnyalói végső soron nem Juhásszal, Sándor Máriával, az Ökotárssal, Ángyán Józseffel, szociológusokkal, filozófusokkal, elemzőkkel, Bródy Jánossal, Alföldi Róberttel, nem az ellenzéki portálokkal, blogokkal, lapokkal harcol, hanem a társadalommal.

Mert a társadalom, a civilek teszik lehetővé azt, hogy ezek a vélemények, tények, információk elhangozzanak. A társadalom, a civilek azok, akik igényt tartanak az igazságra és akik lehetővé teszik azt, hogy ki is derüljön az igazság.

A kormány pedig vergődik, mert ők csöndet akarnak. Síri csöndet. A 888 és a többi nyúlvány semmi mást nem tesz, mint a hatalmat igyekszik szolgálni, hiszen ebből élnek. Állóháború alakult ki. Az egyik oldalon a kormány és a lakájmédia, a másik oldalon a társadalom azon része, akik változást akarnak. Egyszer valami mozdulni fog. Azt hiszem, nem is sokára. Akkor majd kiderül, hogy a Szalonna tűnik el a süllyesztőben, vagy a 888. Juhász Péter, vagy Deutsch Tamás. A Fidesz tűnik el, vagy a civil kurázsi. El fog dőlni.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.