Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Mert az ország zsákutcában van, és el kell döntenünk, hogy merre tovább

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Kádár-rendszer végóráit éli

Amikor nagymamák október 23-án a parlament előtt retikülökkel ütlegelik az Orbánt kifütyülőket, azon már tényleg csak röhögni lehet.

Nem ő itt a probléma. Ő már csak egy rossz vicc. Hanem az, hogy mi legyen utána? Mi legyen azzal a hagyatékkal, ami évtizedek alatt gyülemlett fel?

És ez súlyos örökség, mert itt csak a politikai rendszer változott, a gyakorlat és a szellem alig.

Ezért a következő választásig ki kellene találnunk, hogyan intézzük közügyeinket hatékonyan, átláthatóan és megfizethetően. Mert a probléma maga az intézményrendszer. Azt semmiféle eszme meg nem javítja.

Erről kell elkezdeni beszélgetni. Ideológia- , illúzió- és indulatmentesen, szigorúan gyakorlati kérdésekről. Mert az ország zsákutcában van, és el kell döntenünk, hogy merre tovább. Visszafele nincs, és változtatni kell, mert így az ország csak kizsigereli önmagát.

Utoljára a rendszerváltás környékén voltak nagy nyilvános beszélgetések, előtte meg 56-ban.

Persze a füttyszavak és az ökölcsapások is hatásos kommunikációs eszközök tudnak lenni, de inkább csak le-, mint meggyőzésre alkalmasak. Ennél az emberszabású majmok is kifinomultabban érintkeznek egymással, nem is beszélve a denevérekről.

Szabó Balázs
segédmunkás, Luton (UK)adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.