Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak most nem szovjet tankokkal kell szembeszállni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokan gondolhatják úgy, hogy néhány nap leforgása alatt a Kósa-díjas Németh Szilárddal és a Németh-díjas Kósa Lajossal foglalkozni nem csupán embert próbáló vállalás, de nagyjából értelmetlen és fölösleges is. Én nem tekintem annak, hiszen ez pillanatnyilag a leghitelesebb elmekórtani jelentés az ország aktuális állapotáról, kiemelten annak demokratikusan megválasztott, demokratikusan viszont nehezen elávolíthatónak tűnő vezetőiről. Bármekkora szívfájdalom, ez a két intellektuális magasles hangsúlyosan közéjük tartozik.

Miután az államnak pártja úgy döntött, hogy nem akarja elengedni ezeket a szellemi hajótörötteket és folyamatosan velük óhajtja megüzenni, hogy mennyire idiótának néz mindenki mást is, nemcsak a szekértábort, nézzük mit préselt ki magából a nemzeti ünnep tekintetében tegnap másnapos Kupakos Lajos frakcióvezető úr.

Intellektuális szintjéhez képest körülbelül szemmagasságban ívelő beszédében a központi pártpropaganda csapásirányait és a hírhamisító, baráti szaksajtó által kitaposott ösvényt követve elmélkedett arról, hogy természetesen ’56 hőseit fütyülték ki azok, akik vasárnap nem meghatottságtól könnyes szemmel hallgatták-nézték, amint az elmebaj eddig nem látott szinteket ostromol az ünnepi színpadon.

„Aki ilyenkor fütyörészik vagy tiltakozik, nem egészen világos, hogy mit csinál. Vajon azt fejezi ki, hogy ő az AVH-val ért egyet? Vagy pont a Kossuth téren a fütyüléssel azt fejezi ki – mert ott a hősöket ünnepeljük – hogy nekik inkább az emberekbe lövetőkkel van eszmei rokonságuk, és azokkal értenek inkább egyet, mint az áldozatokkal és a hősökkel?”

így töprengett az Országház falain belül minden politikusok legnagyobb sztoikus bölcselője. És nem, dehogy hagyta abba. A bugris tahó szerepében tetszelegve rúgott egyet a kinyírt Népszabadságba is: tegnap volt az első ünnep, amiről a lap nem tudott tudósítani. Igen, Kósa szerint ez az a napilap, amelyik a forradalom vérbe fojtásából született. És amelynek bezárásáért – érdekes módon – Németh Szilus sem volt képes krokodilkönnyeket ejteni. Ellenkezőleg: majdhogynem a kárörömmel vegyes öröm hangján nyilatkozott róla.

Mivel ezúttal nem Népszabadságról szeretnék elmélkedni elsősorban, itt két dolgot jegyezzünk meg. Kósa hazudott: nem igaz, hogy az 1956. november 2-i alapításától kezdve a lap a diktatúrát szolgálta volna és a Szabad Nép szellemiségét folytatta. Ennél is súlyosabb, hogy a 2016 októberében maffiamódszerekkel kinyírt lap (a tulajdonos önpuccsa a szerkesztőség ellen) sötét diktatúrákat idéz:

Mindig zavarbaejtő az egységsugarú Kósának bármit is magyarázni, de akkor ez a fenti helyzetjelentés legyen az egyik tárgyalási alap az ávéházáshoz, Laller! Megpróbálok eltekinteni attól, hogy ezzel a szellemi kapacitással hogyan lehetett odáig jutni, ahova ez az ember felkapaszkodott, noha már az is csodával határos, hogy a kilégzés-belégzés alapvető életösztönének kultiválásán túl egyáltalán le tudott érettségizni.

Nyomasztó és frusztráló is egyben, hogy hétről hétre ilyen sekélyes vakondtúrások fenyegetnek (Szilus gondolkodás nélkül garázdaságnak minősítette a fütyülést, abban a két agysejtjében fel sem merült, hogy azt mondja: ilyen alapon tulajdonképpen az ’56-os szabadságharcosok is bűncselekményt követtek el), vagy értetlenkedve oktatnak ki.

Kósában az a legcsodálatosabb, hogy soha nem érti a kérdést, de mindig tudja rá a választ. Amibe aztán 3 másodperc alatt belebonyolódik. Kósának nem világos, amit kérdeznek tőle (olyankor szokott kiügetni a kamera látóteréből, vagy bociszemekkel hosszasan nézni), de mindig kéznél van a bicskanyitogató válasz. Ezúttal saját magát lepte meg költői kérdésekkel. Bár meggyőződésem, hogy Kósa soha nem úgy tesz, mintha szellemileg árvízkárosult volna, hanem ő tényleg ennyire buta, azért tegyük helyére ezt az ’56-ból közönséges politikai gyűlöletkampányt kreáló, a hívek legalantasabb ösztöneit meglovagoló hisztériát.

Lalus! Figyelj, magyarázom. Kezdjük egy egyszerű példával. Az igen rendhagyóra sikerült MTK stadion avatóján az a füttykoncert nem Hidegkúti Nándor emlékének szólt, hanem a beszédet hörgő, önelégült személyiségzavarnak. Ergo: akik vasárnap a Kossuth-téren fütyültek, azok nem az ’56-osok emlékét gyalázták, hanem a színpadon megjelent, rekedt hangon ordító, ünneplést mímelő főaljasnak.

Tudsz követni, Laller? Abban a beszédnek jóindulattal sem nevezhető retorikai salakanyagban az igazi hősökről (például Nagy Imréről, Göncz Árpádról, vagy Mécs Imréről) egy árva büdös szó nem esett. Ellenben szó volt a sötét elméleteket és a hitleri propagandát idéző magyarság faji tisztaságáról, a migránsokkal való riogatásról, Európa mocskolásáról. Ti nem 1956 hőseit ünnepeltétek a Kossuth-téren, hanem saját magatokat. Ti, akik éppen azon az október 23-i szent napon tüntettétek ki az ÁVH szégyenletes maradványát, a Tasnádi László nevű III/II-es operatív tisztet, aki büszke a pártállami múltra és akit nem a süllyesztőbe küldtetek, hanem már két éve államtitkárnak neveztetek ki.

Te óbégatsz az AVH-val való szellemi rokonságról, te ostoba pojáca? Te, aki egy szót nem emeltél az ellen, hogy demokratikus jogukkal élő polgárokat – akiket ti törvénytelenül megakadályoztatok abban, hogy éljenek ezzel a jogukkal – a ti hirtelen aktivizálódott ávósaitok és munkásőreitek baszkodtak pofán? A világért sem akarnálak összezavarni, de az, aki meghonosította szép hazánkban az állami rendezvények megzavarásának kultúráját, aki 2006 októberében autókat gyújtogatott és utcakövekkel dobálózott, az vajon az AVH-val ért egyet, Lajos? Aki 2006-ban kordont bontott, majd 2016-ban a kordon mögül kiált demokráciát és kizárja a kordonon kívülre azokat, akik büdösek a rezsim számára, az az AVH-val ért egyet, Lajos? Igen, vagy nem?

Teljesen világos, hogy az ilyen szellemi-erkölcsi árvízkárosultakat, mint te, azért tartja és tolja állandóan a pofánkba az állampárt, mert bármilyen kapitális baromságot képesek rezzenéstelen buta pofával előadni, a hallgatóság meg nagyvonalúan legyint, hogy ja, hát csak szegény Kósa, tudjuk, milyen, nem kell vele foglalkozni. De, kell vele foglalkozni! Mert Kósa tökéletesen megtesíti a célközönséget: értelmi-szellemi, érzelmi, erkölcsi vonatkozásban egyaránt. Azért kell elviselni, ahogy az indokalatlan arrogancia hangján naponta beleszarik az arcunkba, mert ezt érik a hívek.

Akiket nem érdekel, hogy többek között a Fidesz akadályozta foggal és körömmel az ügynökakták nyilvánosságra hozását, miért is, Lajos? Nem egészen világos, hogy mi célból tettétek ezt, talán elmagyarázhatnád. Tehetsz úgy, hogy fingod nincs semmiről (nem is kell úgy tenned, mert te gyárilag vagy így összerakva), de attól még ti vagytok azok, akik megfigyeltek, lehallgatok (egymást is!), civileket vegzáltok, újságírókat és teljes médiaorgánumokat tesztek tönkre, félemlítitek meg, politikai ellenfeleiteket karaktergyilkoljátok. Ti vagytok azok, akik 60 év után visszahoztátok azokat a rossz reflexeket, amelyek ellen 1956-ban fellázadtak a magyarok. El vagytok tévedve, ha azt hiszitek, hogy magatokra nézve bármilyen hízelgő tényt le tudtok vezetni 1956-ból.

A különbség annyi, hogy most nem szovjet tankokkal kell szembeszállni, hanem a ti fojtogató, egyre nyomasztóbb kormányzásotokkal és hatalmi arroganciátokkal. Hiába szerettek abban a tévhitben tetszelegni, hogy ti vagytok az igazi hősök és forradalmárok, alig 20 év alatt ti váltatok azokká az elvtársakká, akikre máig előszeretettel mutogattok. Teszitek a hülyét (Lajos, neked nem kell, te születésileg vagy ilyen), és évről évre önhatalmúlag kisajátítjátok, birtokolni akarjátok az ’56-osok szellemiségét, miközben közötök nincs azokhoz az emberekhez.

Nehézfelfogású Lajos, aki előszeretettel hazaárulózol és újabban AVH-zol! Bármit írt is a papírodra a propaganda, a fütyülés nektek szólt. Nektek, akik egy érvénytelen népszavazást próbáltok hatalmas sikerként előadni, akik ünnepnapokon is szembeköpitek a törvényt, a nemzetet, a jogállamot. Ti hergelitek a híveiteket minden egyes nap azok ellen, akik 60 évvel 1956 után nem így képzelik a rendet, ahogyan azt Kósa Lajos. Jó lenne, ha magadba szállnál, mert ha eljön az idő, senki nem lesz, aki a seggedet védje ezért a rengeteg disznóságért, amit megengedtél magadnak. És papír sem lesz, amiről eldadoghatnád a védőbeszédedet.

adomany