Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ekkora pofátlanságot nem sok országban engedhetne meg magának egy politikai bűnöző

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap nekem is sikerült végighallgatnom Lázár János előrehozott kormányinfóját és ezzel kapcsolatban született néhány gondolatom a jelen magyar állapotokról.

Szeretném azt mondani, hogy Lázár János mindenminiszter téved, amikor azt igyekszik kommunikálni a keményen elbutult kisemberek felé, hogy nem lehet autokráciának nevezni Magyarországot, mert volt népszavazás. Márpedig ahol van népszavazás, az demokrácia. Szerinte. Illetve nagy a gyanúm, hogy szerinte sem és ő egészen pontosan tisztában van azzal, mekkora szemfényvesztés a népszavazásnak nevezett bohózat, de ezt akarja elhitetni a hívekkel és ezt akarja a szájukba rágni:

Magyarországot kívülről támadják, ezzel az érvrendszerrel fognak támadni a következő időszakban. Ahogy az amerikai sajtó is.

Ezzel fogják majd a kormányt megalapozatlanul támadni

Tehát senki se higgyen a szemének, fülének, kizárólag csak a kormánykommunikációnak, mert Lázár (vagy bármelyik szabadon választott megélhetési) mondja a tutit. Demokrácia van és kész. Aki ennek az ellenkezőjét állítja, az támadja Magyarországot.

Ezzel szemben az van, hogy nincs demokrácia. Figyelmébe ajánlom azoknak a kormányszurkolóknak, akiket jobban érdekel az ország sorsa, mint a megélhetési politikusok anyagi biztonsága:

Nem ott kezdődik a sajtószabadság, hogy nem hurcolják börtönbe, pláne hogy nem végzik ki azt az újságírót, aki a kormányt kritizálni merészeli. A sajtószabadság az, amikor a kormány nem nyomja el, nem igyekszik eltaposni sem anyagi eszközökkel, sem hatalmi szóval, sem üzletinek látszó machinációkkal az ellenzéki sajtót. Nem uszít rájuk sem fizetett, sem önkéntes trollokat, nem támadja meg senki sem (megbízásos alapon) a weboldalt. Az ellenzéki portálnál dolgozó nincs kitéve sem személyes támadásnak, sem hatalmi vegzatúrának, sem egzisztenciális fenyegetettségnek.

A mindenkire érvényes jogszabályok betartása mellett semmiféle retorzió, vagy annak kísérlete nem érheti. A szabad sajtó nem a börtönnél és a kivégzésnél kezdődik. Miután az egypárti kormány minden szemétségre hajlandó azért, hogy elhallgattassa a kritikus hangokat, sem sajtószabadság, sem szólásszabadság nincs. Demokrácia sincs. Hazudnak.

Lázár János hivatkozik a népszavazásra, mint a demokrácia fokmérőjére. Ekkora pofátlanságot nem sok országban engedhetne meg magának egy politikai bűnöző, az egyszer biztos. A Fidesz-kormány volt az, amelyik megváltoztatta a népszavazási törvényt. A Fidesz-kormány volt az, amelyik az érvényességi küszöböt felemelte 25-ről 50 százalékra. A Fidesz-kormány az, amelyik most leköpi a saját törvényét és pofátlan, cinikus, geci módon hazudik bele az ország és Európa arcába. Úgy hivatkozni a népszavazásra – mint demokratikus fokmérőre – hogy az érvénytelen népszavazást érvényesnek hirdetik, hogy közben még jobban szétszakítják a társadalmat az Újegység és Azok kasztjára, mérhetetlen cinizmus, aljasság, árulás. Ez nem demokrácia. Ha az lenne, a kormány elismerné a vereségét és kussolna.

Amelyik országban a kormánypárt minden eszközt felhasznál annak érdekében, hogy az összes pozícióba pártkatonákat ültessen – a köztársasági elnök horgásszékétől kezdve az összes önkormányzatba, minden sportszövetségbe, ügyészségre, a legutolsó kis falusi iskolába is – az nem demokrácia.

Ha egy országban a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a társadalom ne tudhasson arról, mire és hogyan költi el a kormány a közpénzeket, hanem ellenkezőleg, titkosítanak, elérhetetlenné tesznek közérdekű adatokat, abban az országban nincsen demokrácia.

Ahol nem lehet elszámoltatni a politikusokat a vagyonosodásukkal, ahol egy Farkas Flórián, Rogán Antal büntetlenül megúszhat mindent, sőt, védelemben részesül, az nem demokrácia.

Ahol a hatalom saját verőemberekkel támad a civilekre akár egy népszavazási kezdeményezés benyújtásakor, akár a fakivágások elleni tiltakozásokkor, az nem demokrácia. Ahol a kormány fel tudja használni és fel is használja a gazdasági zsarolástól kezdve a hatóságokon keresztül az erőszakszervekig terjedő eszköztárát a neki nem tetsző média, civil csoportok, vagy egyes civilek ellen, az régen nem demokrácia.

Lázár és bűntársai úgy hazudnak, hogy közben a szemük sem rebben, pedig ha valaki, ők aztán egészen pontosan tudják, mennyire nemtelen, elvtelen és törvénytelen ez a rendszer. Azt is tudják, hogy mekkora károkat, milyen visszafordíthatatlan sérüléseket okoz az országnak ez a kormányzat. De hazudnak rendületlenül, mert nekik így éri meg. Kell a hatalom és kell a pénz.

Végül ide idézem Balog Zoltán embertelen-miniszter Németországban elhangzott szavait:

Magyarországot katonai erőn kívül mással nem lehet diktatúrába vinni, autoriter rendszerbe kényszeríteni, mert a magyar szabadságszerető nép, és ha kell, választással, ha kell, akkor másképpen, de elzavarja azokat, akik megpróbálják szabadságukat elnyomni.

Remélhetőleg igaza lesz Balognak. Bukni fognak. Ő is. Ideje.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.