Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hirtelen nagyon érdekesek lettek a külföldön dolgozó magyarok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Népszámlálnak minket, bár csak mikrocenzus, ez népesség- és lakásösszeírás két népszámlálás között. Semmi rendkívüli nincs benne. Elméletileg. Gyakorlatilag eléggé elgondolkodtató a tartalma. Sajnos a szerkesztőség tagjai közül senki nem kapott sem kérdőívet, sem személyes kitöltőbiztost, de az anyag elérhető a KSH honlapján. Miután több olvasónk is jelezte, hogy eléggé célirányos kérdéseket tartalmaz a kérdőív, felbuzgott bennem is az érdeklődés. Nézzük, mire kíváncsi – elvileg a KSH – gyakorlatilag meg ki tudja.

Két kérdőívről van szó. Az egyik a Személyes kérdőív.

Újdonság a 2011-es népszámláláshoz képest:

  • Mióta magyar állampolgár?

Most pedig nézzük a szemünkkel, mi érdekli most a KSH-t, ami öt éve még nem.

2011

2011

2016

2016

Tehát mostantól a település nevére is rákérdez. Azért engem érdekelne, miért is fontos ez egy magyar statisztikához.

2011

2011

2016

2016

2011

2011

2016

2016

2011

2011

2016

2016

A másik pedig a Lakáskérdőív. Itt nem sok kérdés van és nem sok változás.

Ha jól számolom, a 9 oldalas kérdőív 12 helyen kérdez rá arra, pontosan (települést is megnevezve) hol vagyok külföldön megtalálható. 2011-ben elég volt az ország, már nem elég, település is kell. Miért?

Az érthető, hogy tudni akarja a KSH, valójában hányan távoztak külföldre. Tartok tőle, hogy ezt a tudományát nem fogja velünk megosztani, én legalábbis még egy normális statisztikát sem találtam erről. Az azonban a magyar népszámlálási adatok szempontjából miért is nem tök mindegy, hogy Münchenben, vagy Brightonban él a kedves kuncsaft? És miért is csak az uniós tagországok esetében érdekes ez? Új-Zélandon már nem fontos a település neve?

Alap esetben eszembe sem jutna foglalkozni ezzel, de ismervén a jelenlegi egypártrendszer hülye szokásait, eléggé gyanakvó vagyok hozzá, hogy feltegyem magamban a kérdést: ezek miben sántikálnak már megint?adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.