Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy fékevesztett hatalom tombolása, a kritikát nem tűrő kormány bosszúhadjárata

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Néha őszintén elgondolkodom azon, hogy sokan, akik nyilvános közlési kényszerben szenvednek, komolyan gondolják-e, amit leírnak. A Népszabadság körüli kavarodás örömére Csizmadia László Cöf-vezér elérkezettnek látta az időt, hogy elővegye a farkát. Mármint hogy kibontsa, mint egy páva. Na.

A honvédelem örökös hevületében izzó Csizmadia László cöfögött egy öblöset. Ilyeneket:

„A sajtószabadság elleni támadásra hivatkozni nevetséges, mert minden gazdasági ellehetetlenülés lényege, hogy a nyújtott szolgáltatásra már nincs meg a szükséges igény így aztán a nyereséges működtetés sem biztosítható. Tanulság, hogy olyan pártok érdekeit jelenítették meg, amelynek népszerűsége egyre jobban apadt. Vesztesekre áldozni a pénzemberek sem szeretnek. Üzleti körökben egyes számú parancsolat, hogy aki rendel, az fizet.”

No. A Magyar Hírlap köztudottan, Széles Gábor által is elismerten komoly ráfizetéssel működik. Ez mondjuk Széles dolga, arra költi a pénzét, amire akarja. Ha Bayerre, akkor rá. Legyenek boldogok együtt. Ámde.

Ha Csizmadia László egyes számú parancsolatát nézzük, akkor van ezzel egy kis baj. Mégpedig az, hogy ez fideszéknél nem működik. Fideszül így szól a mondás – vagy ha a mondás nem is, a tények feltétlenül ezt tükrözik -, hogy a Fidesz rendel, mi pedig – polgárok – fizetünk. Ha kell a rendelt cucc, ha nem. A baj pedig innen ered.

Ugyanis saját erőből ráfizetéses a kormánypropaganda minden egyes kis spermája. A 888.hu, a PS, a Magyar Idők és a többi, most fel nem sorolt, szóra sem érdemes orgánumgután és akkor a pártszolgálati, de közpénzből tömködött médiáról és pénzszivattyúról még egy hangot sem ejtettünk. Ezek egytől egyig úgy muzsikálnak, ahogy a gazda megrendeli, csak éppen nem a gazda fizeti, hanem mindenki más. Ez a marhanagy probléma, drága cöfös és mindenféle elv-, harcos- és oligarcha társak a NER mindenkit megnyomorító rendszerében.

Amennyiben az üzleti szempontok a mértékadóak – ami teljesen elfogadható is lenne számomra – ezek a szempontok miért péntek estéről vasárnap reggelre szökkentek szárba? Ha a veszteséget termelő Népszabadság bezárásának köze nincs politikai érdekekhez, miért liheg a lap megvásárlása körül egy jól meghatározható, kormányhoz köthető érdekkör?

Az a baj, hogy mindenkit hülyének tetszenek nézni. Holott ekkora tulokságot legfeljebb a jól idomított híveknek lehet beadni. Ma Magyarországon szó sincs üzleti alapon működő újságírásról. Orbán kicsi kacsójában van a reklámpiac. Ennek köszönhetően a lakájmédia orrvérzésig kapja a túlfizetett reklámokat és súlyos tíz-, vagy éppen százmilliós bevételeket úgy, hogy annak köze nincs a valós piaci értékhez.

A kormánynak nem kedves, kritikus hangot megütő oldalak pedig nem jutnak bevételhez, ezért vagy elsorvadnak, vagy kénytelenek az olvasók anyagi támogatását kérni. Ugyanis – bármennyire hihetetlen – egy újságot ingyen nem lehet fenntartani. Nyomtatott újságot sem, de internetes felületen futót sem. Pénzbe kerül az üzemeltetés, de például az éhenhalt újságíró sem nagyon tud cikket írni. Ez a természet törvénye, vagy ilyesmi.

Tehát nem üzleti kérdés a Népszabadság kinyírása, hanem kőkemény politikai ügy. Egy fékevesztett hatalom tombolása, a kritikát nem tűrő kormány bosszúhadjárata. Hadjárat, amibe beleáll a Fidesz-pénzelte CÖF, a közpénzből életképes lakájmédia és külön Bayer Zsolt. Csak ameddig Bayer szimplán idióta, Csizmadia László olyan idióta, akitől minden jóérzésű ember azon nyomban elkezd sugárban hányni. Mementóul álljon itt ennek a beteg embernek néhány gondolata, már ha lehet ilyesmiről beszélni ebben az esetben:

„A sors megkésve, de igazságot szolgáltat, mert a Nagy Imrét kivégző kommunista bagázs zászlós médiahajójának, a Szabad Nép nevű lapnak örökségét vállaló Népszabadság megszűnését nem fogja nemzeti gyász követni.

Az 1956-os forradalom 60. évfordulóján nem lesz az 50. évfordulóhoz hasonlóan elkövetett állami terror. A „népszabadságosoknak” sem kell már elmagyarázni, miért is volt elkerülhetetlen a vízágyú, a viperák suhintása és a szem kilövetés.

A száműzött 200 ezer magyarból még életben lévő testvéreinkkel a távolságot nem érezve együtt csendben, békésen fogunk emlékezni az 56-os ifjú magyar forradalmárokra.

Csizmadia László
CÖF-CÖKA elnök”

Ez ugyanott, ugyanabban az irományban, ahol a művész kifejti, hogy bizony az üzlet, az üzlet.

Sok hozzáfűznivalóm nincs, szavaim se nagyon vannak. Olyanok biztosan nincsenek, amit elbírna a virtuális papír. Talán nem is kell. Mindenki döntse el, miféle szerzetek ezek.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.