Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben tanult magyar fiatalok százezerszámra vándorolnak külföldre, itt szerelmes jegybankelnökök osztják az észt és lopják a közöst

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ameddig kiderül, hogy Gyurcsány Ferencék parlamentből való végleges kivonulása (csináltak már mások is ilyet, nem nagy ügy) után az ottmaradók, pontosan mihez is fognak asszisztálni – már ami Magyarország államformájának, berendezkedésének, népességének alaptörvnybe fércelt módosításait illeti -, ejtsünk még néhány szót a megunhatatlan Tolcsy bácsiról. Akinél ijesztőbb, szürreálisabb, bomlottabb, következésképpen veszélyesebb figurát még a jelenlegi magyar politikai viszonyok között is nehéz találni.

Az már világossá vált, hogy a nemzetgazdasági miniszterként regisztrált sikerek után (más helyeken unortodox kudarc néven futnak a hasonló sztorik) MNB-elnökké buktatott Matolcsy kényére és kedvére garázdálkodhat az ország közvagyona fölött, ha akarja kettőről 5 millióra emelteti a fizetését, ha akarja, az általa bitorolt közvagyon elveszíti köz jellegét és magánná alakul, ha akarja, közpénzen írat könyvet saját magáról, ha akarja luxusingatlanokat vásárol és újíttat fel, ha akarja, népes rokonságát juttatja előnyökhöz, ha akarja, Polt Péterrel egy ebéd mellett tárgyal a megúszásról, és semmi nem történik. A magyar társadalom ingerküszöbe az egekben, a devizahitelesek fájdalma pedig – a szamárbőgés analógiájára – nem hallatszik az égig.

Matolcsy, a magyar jegybank elnöke, aki a Pallas Athénéről elnevezett átláthatatlan alapítványi hálózat révén nyúlt bele a tutiba, aki – mint minden lelkiismeretes, becsületes ember, aki tudja, hogy jó munkát végez – két rettegés között magántestőrséget szervezett maga köré, aki rajong a keleti kultúráért és a misztikus dolgokért – a szakmai, erölcsi dilettantizmusán túl, emberileg is egy trágyadomb. Alapvetően nem ránk tartozik, de mindezek tetejébe hosszú évek óta csalja a feleségét. Amiről egy árva szót nem kellene szólni, ha 2010 óta tartó románcát és hősszerelmét nem szintén a mindenki más pénzéből finanszírozná.

Az ilyen a világon nincs formulán túlmenően Matolcsy – hogy, hogy nem – főszereplője annak a tényfeltáró cikksorozatnak, amelyet követően a Népszabadságot elég félreérthetetlen politikai leszámolásnak kinéző akció nyomán próbálják éppen hallgatásra bírni. Tolcsy évek óta tartó gazdasági ámokfutása, az ellene felhozott vádak (ja, nem Polt vádolja, hanem a nyilvánosság még el nem hülyült része) blöffre hivatkozó arcátlan elhárításai után, a miniszterelnök legmagasabb fokú, megnyugtató bizalmának ölelésében ma újabb disznóságot derített ki a sajtó. Ami szintén nem üti át az ingerküszöböt, de baromi jó lenne beszélni róla.

Az MNB felügyelőbizottsága jogi szakvéleményt kért az MNB alapítványainak működéséről, ami nem tartozik ránk. Mégpedig azért nem, mert abban az áll, hogy a Pallas-alapítványok jogszerű működésével kapcsolatban bizony kétségek merültek fel, hiányosságokat lehet tapasztalni, ami komoly kockázatot jelent a jegybank számára.

Mivel nincs élő ember, aki 100 oldalas szakvéleményeket olvasna, vagy érdekelné/értené ezeket a dolgokat, megpróbálom a konyha nyelvén leírni: Matolcsy degenerált alapítványai (van egy olyan is, amelyiknek ő kuratóriumi elnöke) nem tettek eleget határidőre a 2013. és 2014. évi adatszolgáltatási kötelezettségeiknek az alapító MNB felé. Vagyis Matolcsy baszik rá konkrétan mindenre, olyan nagyon szerelmes ő, hogy a fal adja a másikat, ezért az MNB – ha esetleg akarná, akkor sem tudná ellenőrizni a saját maga által létrehozott alapítványok tevékenységét, gazdálkodását, például azt sem, hogy miként kezelik azt a 270 milliárd forintot, amit az MNB a kezelésükbe adott. MNB alapítványok, értsd olyan helyek, ahol Matolcsy rokonai, ismerősei, és szeretője is felbecsülhetetlen munkát végez és ennek megfelelően jól meg is van fizetve.

Hogy mindezek ellenére az MNB kirakat-felügyelőbizottsága – természetesen a jogi szakvéleménnyel szemben – szabályosnak találja az alapítványok működését, nem meglepő, de legalább dühítő. És mert a Fideszért ölni képes Erzsi, Biri, Lali, Feri nem érti, hogy mi a baj ezzel a drága jó Matolcsyval, nem érti a felügyelőbizottság szót, a 270 milliárdot, a Népszabadságnak teljesen igaza van abban, hogy lap híján a Facebookon vagy bárhol tovább kell tolni (a szerelmes) Tolcsy kalandjait.

A korrupció olyan szinteket súrol már, hogy abba szépen, lassan belefáradt az átlagember, nem is érti, miről beszélnek a sajtóban, a primitív néphülyítés átvette a helyét mindenfajta racionális gondolkodásnak. Ezért az egyszerű kézzelfogható, felfogható dolgok szintjén kell mesélni az embereknek arról, hogy mi történik velük. Hogy az nincs rendben, hogy egy bulvárfamília egy hétvégén elkölti az ő egész éves fizetését, és utána letagadja az egészet és fenyegetőzik.

Az sincs rendben, hogy Matolcsy bácsi, aki hat éve módszeresen csalja az asszonyt és bevásárolt szeretőből – akiről MNB-ék azt hazudták, hogy hozzáértése, szakmai tapasztalatai miatt keres n-szer annyit, mint egy közönséges halandó, aki egyébként ki is kérte magának, hogy nőként miért ne lehetne ugyanolyan sikeres, mint egy tehetséges férfi -, két nappal azelőtt alkalmazta a 26 éves hölgyet az általa vezetett minisztériumba, hogy diplomaosztóján személyesen megjelent volna. Hat éve Vajda Zitának állandó öröm és közpénzeső az élete. Mert összetartozik a magyar politikai élet legnagyobb gazembereinek egyikével: Matolcsy Györggyel.

Aki nem érti, hogy miért baj az, ha Matolcsy 270 milliárd közvagyon fölött diszponál, hogy miért baj, ha a köz pénzét úgy kezeli, mintha a sajátja volna, hogy miért gáz, ha egy, az MNB által felügyelt bank elnökének lakását bérli, vagy ingyér lakik ott, annak azt kell a szájába rágni, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke 30 évvel fiatalabb nőt tart. Nem, nem ő tartja, hanem a hülye magyar tartja el őt is. Hogy miközben tehetséges, tanult, több nyelvet beszélő magyar fiatalok százezerszámra vándorolnak külföldre, itt Vajda Ziták és Matolcsy Györgyök osztják az észt és lopják a közöst.

Lehet fanyalogni, már megszoktuk. De ha az nem baj, hogy Matolcsy a devizahiteles idióták kárán és nyomorúságából épít várat, hogy az alapítványai átláthatatlan hálózatán keresztül tünteti el a mindenki másét; ha az nem baj, hogy egy semmihez nem értő, életében nem dolgozott politikusfeleség kedvtelésből céget alapít és helikopter-barterezésen kapják, a politikus meg nekiáll fenyegetőzni, mikor kiderül a hazugság, akkor meséljük el az Anyátok Barátok közt, vagy a Szulejmán szintjén.

Mivel nem vagyok törökgáborelemez, nem mondhatom, hogy attól, hogy a Népszabadságot kinyírták, sem a demokrácia, sem a sajtószabadság nem döglött meg Magyarországon. Ma a 444 három újságíróját tiltották ki a Parlamentből, szerintem nem kéne megvárni, hogy az internetet is lekapcsolják. Mielőtt az internetet is lekapcsolnák, meg kellene magyarázni szépen sorra a közvélemény bénult, vakon hívő részének, hogy Matolcsy nőjét, Matolcsy családját, Rogán celebfeleségét és luxushelikopterezéseit nem kutyakötelességük finanszírozni. Nem szolgák és rabszolgák elvetemült, hataloméhes, erkölcstelen, népségek birtokain. Ha már a jogszerűség nyelvét nem beszélőkkel azt semmiképpen nem sikerül megértetni, hogy ezeknek a korrupt embereknek másfajta demokráciákban és jogállamokban régen böriben lenne a helyük.
adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.