Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem mondom, hogy nem támadt kedvem köpni egyet, mert de

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,552,800 forint, még hiányzik 447,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma bővült az Új szövetség lélekszáma, de mivel ma sem férek bele a keretbe és engem nem képvisel az Orbán Viktor nevű ember, változatlanul nem tekintem sem őt, sem a kormányát a magaménak. Ahogy nem kérek Balog Zoltánból sem, aki emberminiszterként vonul be a politika hulladéktárolójába, amikor annak eljön az ideje. Holott már régen eljött.

Ez azért jutott eszembe, mert Balog szónokolt egyet az Idősek világnapja alkalmából.

Az idősek életerős és lelkes nyugdíjasok lehetnek, ez pedig erőforrás a szűkebb környezetük, a családjuk, de az egész ország számára is – mondta az emberi erőforrások minisztere az idősek világnapja alkalmából rendezett pénteki ünnepségen, a Pesti Vigadóban.

Balog Zoltán beszédében kitért arra, hogy Magyarország népességének 17 százaléka 65 év feletti, de az életmódváltással, az egészségügy fejlődésével minden évben hónapokkal nő a 65 éves korban még várható egészséges évek száma.
Hangsúlyozta: a kormány sokat tett azért, hogy az időseknek jobb legyen az életük, például megőrizte a nyugdíjak vásárlóértékét, a Nők 40 programmal 170 ezer nagymamát adtak vissza a családoknak, a munkahelyvédelmi akciónak köszönhetően ma már 400 ezer 55 év feletti munkavállaló dolgozik, az Erzsébet-program keretében pedig évente 35 ezer nyugdíjas pihenhet.

MTI

Nem mondom, hogy nem támadt kedvem köpni egyet, mert de. Érdekelne, hogy Balog, vagy bármelyik társa a húsosfazék körüli körtáncban, legalább legbelül szégyellik-e magukat néha. Mert azt egészen egyszerűen nem hiszem el, hogy komolyan gondolják, amit beszélnek a szájukkal.

A kormány tényleg marhára sokat tett azért, hogy jobb legyen az idősek élete. Harrach Péter nyugdíjasnak feltétlenül sokkal jobb, miután ő felveheti a nyugdíját és a nem kevés fizetését és egyéb illetményét. Harrach Péter körzeti orvos, vagy Harrach Péter magyartanár ezt nem tehetné meg. Neki kérelmet kellene írnia a magasságos minisztériumba, hogy tovább dolgozhasson és ha megkapná a nagyvonalú engedélyt, akkor nem kapná a nyugdíját, csak a fizetését. Akkor is, ha jogosult a nyugdíjra.

Azért nem kapná, mert Harrch Péter a parlamentben megszavazta, hogy ne kapja meg. Mert szerinte így korrekt. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetőjének havi 1 296 321 forint tiszteletdíj jár. És egyéb juttatások. És nyugdíj is. Mert ilyen a törvény.

Balog Zoltán miniszter a havi 1 101 900 forintos havi fizetésével (plusz egyéb juttatások) kiáll a dobogóra és azt mondja, hogy a kormány sokat tett azért, hogy az időseknek jobb legyen az életük.

A kormány regnálása óta egyetlen egy idősotthoni férőhely sem létesült. Egy sem. Ezzel szemben nem bővült a házi idősgondozás sem. Azonban az ezekhez való hozzáférést megnehezítette a kormány. Ma már sokkal kevesebb idős, önmagát ellátni nem, vagy csak részben képes ember nem kapja meg azt a minimális segítséget, amit eddig heti néhány órában megkapott. Akkor sem ingyen, mert ezért eddig is fizetni kellett.

Ma már egy idős ember csak egy másik ember halála árán kerülhet be egy otthonba, ahol – ha szerencséje van – méltó módon élheti le hátralévő éveit. Persze nem csak szerencse kell hozzá, hanem pénz is. Mert ez sincs ingyen, viszont elég drága.

A gondos kormány (amelyik oly sokat tett az idősek boldogsága érdekében) kiszervezi a kórházaktól az úgynevezett elfekvő osztályokat. Ez többnyire azokat a beteg, idős embereket érinti, akik képtelenek ellátni önmagukat, nincs hozzátartozójuk, nincs pénzük és nem jutnak be egyetlen idősotthonba sem. Na, ez az elfekvő – miután máshogy fogják hívni – ezután térítési díj ellenében vehető igénybe.

És akkor még nem is beszéltünk az öregségi nyugdíj korhatárát el nem ért rokkantakról, akiket konkrétan éhhalálra ítélt a kormány. Már amennyiben 22 800 forint elég az éhhalálhoz. És nem beszéltünk a visszaminősített rokkantakról, a megvont támogatásokról.

És nem beszéltünk arról, hogy a jelenlegi bérek (közmunkás és minimálbér) azt fogják okozni, hogy a jövendő nyugdíjasok fele a nyomor legmélyebb bugyrában találja magát.

És arról sem beszéltünk, hogy a lepusztult egészségügy, a pénztelenség, az orvos és szakápolóhiány, valamint az ezekkel együttjáró túlterheltség, kiégés és tehetetlenség sok helyen odáig vezetett, hogy a kórházba kerülő idős embert helyből betolják a demens osztályra, leszedálják és lesz, ami lesz.

Az egyetlen örömhír, hogy már írás is van arról, hogy a hozzátartozó törvényileg köteles eltartani a felmenőjét. Ez azt jelenti, hogy mostantól – ha valami csoda folytán sikerült bekerülnie egy otthonba valakinek -, amennyiben kevés a nyugdíj a térítési díjra, gyógyszerekre (mert időközben megemelkedett a fizetendő összeg, a nyugdíj meg nem annyira), azt behajtják a rokonságon.

Történik mindez Orbán Viktor, 3,3 millió magyar vezérének uralkodása alatt, Balog Zoltán kenetteljes vigyorától kísérve.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.