Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kiskunhalason kirúgják Mancikát a Földhivatalból, jön Nándi és átképzi altatóorvosnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csepreghy Nándor, az egyik túlképzett államtitkár a sokból, megoldotta korunk egyik égető problémáját, a munkaerőhiányt. Nándi szerint az állami szférából amúgy is kirúgnak akár százezer embert is. Ezek munkanélküliek lennének, ám Nándi átképzi őket és úgy elhelyezkednek a versenyszférában, mint a huzat.

Már látom is lelki szemeimmel, ahogy Kiskunhalason kirúgják Mancikát a Földhivatalból, jön Nándi és átképzi altatóorvosnak. Ezer lehetőség nyílik meg, az adminisztrátorokból szakácsok, pincérek, fűtésszerelők lesznek.

Azonban nekem ennél is sokkal jobb ötletem van. Például Nándiból remek szalagmunkás lenne. Kövér Lászlót el tudom képzelni takarítónőként, persze a versenyszférában, ahol nem elég, ha valakinek nagy a pofája, hanem teljesíteni is kell. Az a rengeteg államtitkár, helyettes államtitkár, államtitkár helyettes államtitkár, miniszter, miniszterelnök. És akkor ezek rokonairól még szót sem ejtettünk.

Matolcsy barátnője például el tud helyezkedni egy idősotthonban gyógytornászként. Igaz, hogy nem lesz kétmilliós fizetés, de a versenyszféra már csak ilyen. Természetesen nem önkormányzati idősotthonról beszélek.

Végre lesz elég bolti eladó, árufeltöltő, szakács, fodrász, hentes, szállodai dolgozó, esztergályos, ács, kőműves, villanyszerelő. A kérdés csak az, mihez értenek drága (effektív drága) honatyáink. Mire alkalmas a versenyszférában egy Csepreghy Nándor, Szijjártó Péter, Hollik István, Kósa Lajos, Orbán Viktor, Rétvári Bence? Azon kívül, hogy nagyjából semmire. csepreghyszpszp2hollikRétvári Bence: rb

Kósa Lajos elvégezte ugyan a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakát, de diplomát végül nem szerzett.

Orbán Viktor szerzett ugyan diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, de szakvizsgát nem tett. A kormányzati honlapra feltöltött életrajza hosszabb, mint a Felcsút-Lovasberény vasútvonal tervezett nyomvonala. Én nem foglalom itt vele a helyet. A lényeg: ha igaz, 4 egész hónapig dolgozott, bár nem pontosan értem, hogy jogvégzett emberként miért is szociológus gyakornokként.ov

A dicsőséges négy hónap munkát követően mit csinált ez a drága ember? Csak szólak, ha valaki nem tudná. A Közép-Európa Kutatócsoportot kimondottan Soros György hozta létre és ő pénzelte, kifejezetten azért, hogy Orbán Viktor kibontakozhasson. Ahogy az oxfordi tanulmányokat is kifejezetten Soros György finanszírozta.

De nem Soros a lényeg, hanem az, hogy a kormány, a minisztériumok pukkadásig vannak ilyen nagyarcú svindlerekkel, akik soha életükben nem találkoztak a valósággal. Fogalmuk nincs, mit jelent munkahelyen, versenyszférában dolgozni, állásinterjúra menni, beilleszkedni, bizonyítani, teljesíteni. Nem tudják, mit jelent elveszíteni egy állást, befizetni egy villanyszámlát, beosztani a keveset.

Ha sikerül megszabadulni ezektől az élősködőktől, első dolga legyen a parlamentnek törvénybe foglalni: legalább 10-15 év igazolt munka a versenyszférában alapkövetelmény. Akkor döntögessen valaki életek, sorsok felett, ha tudja, milyen az. Anyu öléből az egyetemre, egyetemből a pártba és a parlamentbe, minisztériumba, bársonyszékbe. Ahová aztán fürtökben követik a rokonok, focihaverok, unokatestvérek, szeretők, feleségek.

Ha van hasznavehetetlen csoport ebben az országban, az éppen ez a társaság. Ők, akiket bőven teljesítmény felett túlfizetünk, de akiknek ez nem elég, hanem harácsolnak pereputtyostul a végtelenségig. Normális helyen Rogán nem helikopteren repülne celebnével együtt, hanem egy nemzeti seggberúgás következtében kelne szárnyra és az évtizedben már le sem esne többé.

Egyáltalán nem normális dolog az, hogy egy csoport élettapasztalat nélküli, lényegében semmihez nem értő ember és egy másik csapat, még az előző rendszerből ittragadt, levitézlett, köpönyegforgató elvtárs üzleti vállalkozásként tekint az országra. Szerintük az ország vezetése lényegében a legjobb munkahely, ahol a busás fizetség fejében semmiféle felelősséget nem kell vállalniuk, minden alól felmentést kaphatnak a mentelmi jogukra hivatkozva. Ha éppen nincs kedvük bemenni a munkahelyükre, ahhoz sincs köze senkinek. Ha nem elég a közpénzből nekik jutó fizetés, akkor a pozíciójukat kihasználva bőven markolhatnak a közösből. Mindezekért soha, senki nem vonhatja felelősségre őket, soha, senki nem rúghatja ki őket a jó kis zsíros állásukból.

Ők ügyesnek és okosnak hiszik magukat. Erre az állásra gyúrnak, jelenleg a Fidesz és a KDNP ifjúsági tagozatában. Az már egy következő generáció, még a mostaniaknál is torzabb gondolkodásmóddal. Pedig az ország szolgálata nem jól fizető üzleti vállalkozás, hanem kemény munka, felelősség, önfeláldozás.

Miután ezt soha a büdös életben nem lehet megértetni ezekkel a figurákkal, akikből – ha nem sikerül bejutniuk valamelyik minisztériumba – műanyagöltönyös kupecek lesznek, akik idős emberek hiszékenységét kihasználva, termékbemutatónak titulált szemétséggel csalják ki a pénzt, ami kellett volna gyógyszerre, ruhára, fűtésre, ételre, meg kell tőlük szabadulni. Ahogy a termékbemutatós csalóknak, úgy az alkalmatlan és méltatlan politikusoknak is börtönben a helyük. Ha nem ma, akkor holnap.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.