Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amit őkegyelme nem taposott még el a mangalicatrágyás, árvízvédő, terrorelhárító gumicsizmájával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondhatnám persze, hogy ki az a marha, aki számára ez nem volt világos, de baromira nincs kedvem ezt mondani. Egyszerűen nem akarom elhinni és beletörődni még kevésbé sem vagyok hajlandó abba, hogy ez a szürke kibaszott hétköznapok része, hogy ez van. Hogy evidencia, axióma, bizonyításra nem szoruló természetesség: az ország miniszterelnöke, Orbán Viktor személyesen és saját kezűleg elrendelheti és el is rendelte 62 magyarországi civil szervezet indokolatlan vegzálását 2014. május 23-án.

Két évbe került, de a TASZ kiperelte a mindenhez olyan nagyon jól értő Lázár vezette Miniszterelnökségtől (ha jól sejtem, nem teljesen a véletleneknek betudhatóan nem volt ma kormányinfó), hogy ki volt annak a „soron kívüli kormányzati ellenőrzésnek” a megrendelője, ami két évvel ezelőtt zajlott a Norvég Civil Támogatási Alapból támogatott civil szervezetekkel szemben.

A TASZ még 2014-ben perelte be a Kehi-t az ügyben, a bíróság pedig 2015 februárjában mondta ki: a kormányzati ellenőrzési nemi szervnek ki kell adnia az információt. Nem először fordul elő ez a hozzáállás (emlékszünk még a Századvég(bel)es huzakodásra), ezúttal röpke másfél évig húzták az időt. Aztán kiadták, itt van:

civil

Csak hogy nagyon világos legyen: a 2014 áprilisában indult nyomozás során 62 civil szervezetet csesztetett és basztatott a Kehi, a rendőrség 16 hónapon át vergődött a király parancsára, 4 alapítvány adószámát próbálták meg felfüggeszteni, az ügyészség pedig 7 darab szervezetet ellenőrzött. A most nyilvánosságra került levéllel és annak feladójával kapcsolatban súlyosbító körülmény, hogy az egész cirkusz végén egyetlen civil szervezetet sem marasztaltak el, de a bíróság azt is kimondta egy esetben, hogy az eljárás indokolatlan és törvénytelen volt. Bár a Fidesz szellemileg könnyűsúlyú birkózója, Rezsiszilárd is félszájjal elismerte, hogy a norvég ügy műbalhé volt, ez nem akadályozza meg abban, hogy újra nekimenjen a civileknek. A politikai élet egyik legprimitívebb arca nemrég ugatta el magát, ITT írtunk róla: a titkosszolgálatot fogják ráküldeni a Soros György által támogatott civilekre.

Semmit nem változtat a dolog ocsmányságán, hogy annak idején Lázár-Csepreghy csicskák és magasra mászott egykori táskahordozók adták a pofájukat ehhez a példátlanul súlyos megfélemlítési akcióhoz, most meg Németh Szilárd intellektuális magasles és vakondtúrás harcol majd az első sorokban. Nem csodálom, hogy Lázárnak a gerincoszlopa mára megfázott, és nem mert kiállni a sunyi vigyorgás és képmutatás 2 órában című darabot előadni.

Szeretném, ha nem próbálnánk meg relativizálni ennek az immár nyilvános levélnek a súlyát: remélem, mindenki pontosan érti, mire gondoltak, amikor Folytatjuk! jeligére 2014. április 6-án behúzták a második kétharmadot. Még meg sem száradt a pecsét az újabb mandátumon, már ki is adatott a parancs. Tudtuk, csak nem sejtettük. Tudtuk, de így leírva látni, sokkal ütősebb és mellbevágóbb.

Akkor főleg, ha még azt is idetesszük (menő találat a 444-től): egy 2015 februárjában adott interjúban arra a kérdésre, hogy követ-e politikai utasításokat az ügyészség, Orbán rezzenéstelen pofával kijelentette, hogy szigorúan tilos és bűncselekmény ilyen utasítást adni és elfogadni.

Ezt most hallom először – mondta arra a kérdésre, hogy csak a véletlen műve volt-e, hogy a civil szervezetek szerepét taglaló beszéde után hatósági eljárások kezdődtek az egyik érintett szervezetnél. (MTI)

Na most, ha ezt a két tényállást egymás mellé tesszük, akkor valamelyik nem igaz. Vagy a levél hazugság, és valójában Gyurcsány-Soros hamisította alá Orbán nevét, vagy pedig az ügyészségnek már rég nyomoznia kellene Orbán Viktor ellen, aki politikailag utasította az állam intézményeit arra, hogy páros lábbal szálljanak bele azokba a civilekbe, akik kényelmetlenek a rezsim számára. A soron kívül és haladéktalanul csatakiáltások igen nyomasztóan és félreérthetetlenül hangzanak ahhoz, hogy a hatalmi visszaélés szele pofánnyaldossa az embert.

Nem tudom, mi a büdös francot gondol, képzel ez a miniszterelnöknek nevezett emlős magáról. Hogy tényleg soha semmi nem derül ki, hogy végig lehet hazudni éveket, mert mindenki belegárgyult az éppen aktuális szabadságharcba, a migránsozásba, brüsszelezésbe, sorosozásba, hogy bármit lehet hazudni, túl lehet menni a falon, mert ki a faszt érdekel? Azért mert a birkák még nem gyújtották fel a parlamentet? És ha Gyurcsány uszította volna rá a rendőrséget, ügyészséget a Századvégbélre, mi lett volna? De ha egy miniszterelnök így hazudik, ha egy ilyen ügyben átvágott mindenkit, akkor minden másban miért ne tenné? Mennyire lehet megbízni egy ilyen hatalmával penetránsan visszaélő akarnokban, aki saját szavai szerint is bűncselekményt követett el, amivel kapcsolatban utólag pedig hazudott, mintha olvasná.

Mivel nem látom, hogy a nem létező, kollaboráns ellenzék (tisztelet a nagyon kevés kivételnek) hogyan szervezi a netadós tüntetés analógiájára a milliós tiltakozó, erőt felmutató demonstrációt, még egyszer leírom: Orbán Viktor egy, a Btk.-ban nevesített, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel díjazható bűncselekmény elkövetésére adott utasítást úgy, hogy tudomása volt arról, hogy ez bűncselekménynek minősül.

Orbán Viktor hivatalos személy minőségében, Magyarország leghivatalosabb személyeként azért uszította rá a Kehi-t a civilekre, hogy azoknak jogtalan hátrányt okozzon (ez az egyik feltétele a bűncselekmény fennállásának). Mezei dilettánsként, de némi igazságérzettel rendelkező polgárként világos számomra, hogy Orbán visszaélt a pozíciójával. Annak ellenére utasította az állami ellenőrzési nemiszervet a vizsgálat lefolytatására, hogy ezt semmilyen körülmény nem indokolta. Arról meg nem is beszélve, hogy a nem államilag finanszírozott/támogatott, nem adófizetői pénzből működő civil szervezetek tekintetében nem kicsit megkérdőjelezhető a Kehi illetékessége, az Orbáné nem kevésbé.

Az megvan, hogy a minap ez az ember a magyarok 98%-ának képviselőjeként ünnepeltette magát? Igen, ő az. Az ember, aki könyörtelenül uszítja rá az általa kiherélt és/vagy kézivezérelt állami intézményeket mindazokra, akik hatalma kiteljesedését, totálissá válását még akadályozzák, miközben folyamatos kollektív ellenségkeresésével és hazug szabadságharcaival bódítja az agyakat.  Közben meg mit csinál? Papírja van róla, hogy bűncselekményt követett el és hazudik, hazudik, hazudik.

A bírósági határozatok, az indokolatlanul hosszú időn át tartó vizsgálatok igazolták, hogy Orbán Viktor mindenféle jogalap nélkül, bármiféle visszaélésre utaló nyomok hiányában adott utasítást valamire, amire tilos lett volna utasítást adnia. Ennyi. És akkor most szépen el lehet rajta gondolkodni, hogy meddig szabad még relativizálni, kimagyarázni, elnézni ennek az embernek és kormányának a mocskos, aljas, törvényességet megerőszakoló húzásait. Mennyit fog hazudni még, hányszor fog úgy tenni, mintha nem értené a kérdést, amíg sorra kerülünk valamennyien? Megvárjuk, hogy sorra kerüljünk? Hogy meghurcoljanak évekig azért, hogy aztán kiderüljön, hogy talán mégsem vagyunk bűnözők? Hogy nem követtünk el semmit, csak ragaszkodtunk ahhoz a maradék jogállamhoz, ahhoz a talpalatnyi szabadsághoz, amit őkegyelme nem taposott még el a mangalicatrágyás, árvízvédő, terrorelhárító gumicsizmájával. adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.