Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros pénzeli az erdélyi magyarokat is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bátran kijelenthetjük, hogy Orbán Viktor és szocialista brigádja annyira ügyes, hogy nem csak a magyarországi társadalmat képesek szétverni, de még a külhoni magyarokat is egymásnak tudják ugrasztani. Ahogy tették ezt a romániai magyar pártok esetében.

Hírek szerint egymás torkának estek a romániai magyar pártok a kvótanépszavazást követően (meg azelőtt is egyébként), mivel távolról sem szavaztak annyian Orbán Viktor akarata szerint, mint amennyien szavazhattak volna. Nem volt megfelelő a mozgósítás, hangzik a vád.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) okolja az alacsony részvétel miatt. Szilágyi Zsolt, az EMNP elnökének véleménye szerint az RMDSZ cserben hagyta az erdélyi magyarokat a népszavazáson.

Kedves külhoni magyarok!

A magam nevében köszönöm mindazoknak, akik távol maradtak a szavazástól. Ez volt a leghelyesebb döntés. Minden esetben ez a leghelyesebb döntés, amikor olyan kérdésben lehet szavazni, amely kérdésben nincs, nem is lehet rálátása a valóságra olyan embernek, aki nem itt él, nem érzi a maga bőrén a szavazása következményeit, nem ő fizeti meg az árát egy adott döntésnek.

Márpedig aki talán még soha életében nem járt Magyarországon, vagy csak látogatóban, ezzel szemben kizárólag a közpénzből fenntartott kormánypropagandából tájékozódik, az nagyon torz képet kaphat a honi helyzetről.

Miközben nagyon jó és helyes dolognak tartom a külhoni magyarok állampolgárságának lehetőségét, nagyon hibás döntésnek gondolom a szavazójog megadását. Úgy gondolom, hogy aki nem itt él tartósan, az ne döntsön azok helyett, akik viszont itt élnek. Ne is szóljon bele. Akkor sem, ha magyar.

A szavazati jog biztosítása első pillanattól kezdve politikai célokat szolgált. Az Orbán-kormány úgy gondolja (és sajnos nem minden alap nélkül), hogy a honosítás örök hálára kötelezi a külhoni magyarokat. Hálára, amit minden alkalommal le kell róniuk, ahányszor csak szólítja őket a párt és külön Orbán Viktor.

Nem gondolom, hogy ilyen esetekben belegondolnak ezek a honfitársaink abba, hogy bármit is ikszelnek be, feltétlenül a magyarországi magyarok egy részének ellenében teszik azt. Ebből eredően nem létezik jó szavazat, tökéletesen függetlenül attól, hogy Orbán mellett, vagy Orbán ellen voksolnak. Mert minden ilyen alkalommal a más bőrét viszik a vásárra, ez pedig nem korrekt.

A Fidesz már Magyarországon belül is sikeresen és nagyon hatékonyan verte szét a társadalmat. Olyan végtelen és messzire ható pusztítást végeztek, amit nagyon nehéz lesz majd jóvátenni. A béke és az összetartás helyett a gyűlölködés magvait szórja a kormány, immár hetedik éve.

Beteg az a kormány, párt és politikus, aki kettéosztja a társadalmat és azt mondja: aki velem van, az magyar, aki nincs velem, az ellenség. Ilyen nincs. Ezt senki nem engedheti meg magának. Orbán beteg rendszere mégis ezt teszi. És ezt a fertőző kórt viszi a külhoni magyarok közé.

Ennek eredményét láthattuk már számtalan alkalommal és láthatjuk most is, amikor a romániai magyar pártok egymás torkának ugranak a magyarországi népszavazás kapcsán. Holott azoknak a pártoknak a romániai magyarok érdekét kellene teljes erővel képviselni, egymást támogatva, erősítve kiharcolni az erdélyi magyarság akaratának megfelelő döntéseket.

Ehhez képest ott is mélyülnek a szakadékok, a romániai magyarok képviselete helyett az viszi el a pártok energiáját, hogy miért is nem kampányoltak erősebben Orbán Viktor nagyobb dicsőségére és – tessék ezt tudomásul venni – a magyarországi magyarok többségének akarata ellenére.

Semmi nem tud ekkora kárt tenni a külhoni magyarok és a magyarországi magyarok kapcsolatában, mint az ilyen történetek. Aljas és meg nem bocsátható dolog volt a 23 millió románnal riogatni a magyar lakosságot, de nem kevéssé aljas és megbocsáthatatlan dolog hazugságokkal bombázni, félrevezetni, majd egy népszavazáson, vagy választáson való részvételre rávenni a külhoni magyarokat. Aljasság, bármelyik oldal követi is el.

Ezért azok a honfitársaink, akik nem saját tapasztalatuk alapján, nem az országban élve és saját bőrükön érezve a valóságot döntenek, hibát követnek el. Hibát követnek el a romániai magyar pártok is, amikor nem a dolgukat teszik, hanem Orbán hatalmának megszilárdítását tűzik ki célul.

Helyesen és bölcsen döntött minden magyar, aki nem vett részt a népszavazáson. Remélem, a választástól is távol maradnak, mégpedig egyre többen maradnak távol. Mert az sem lehet az ő döntésük. Ahogy mi sem szólunk és nem is szólhatunk bele a romániai belpolitikába.

Tudom, hogy félre lehet – sokan szándékosan félre is fogják – magyarázni a cikket, de akinek van józan esze, az érteni fogja, hogy nem a külhoni magyarok ellen, hanem éppen hogy az ő érdekükben protestálok. Aki pedig kiforgatja a szavaimat, annak lelke rajta.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.