Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kedves jövendő nyugdíjasok! Éhen fogtok dögleni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Túlságosan nagy pénzügyi hozzáértés nélkül is tudható, hogy baj van a nyugdíjrendszerrel. Évtizedek óta van baj egyébként, ahogy az egészségügyi rendszerrel is. De ezekhez egyetlen kormány sem mert és nem is akart hozzányúlni, mert csak hosszútávon látható az eredmény, márpedig ez az ország négy évtől négy évig él.

Illetve az egészségügyhöz egyszer megpróbált hozzányúlni az aktuális politika, Orbánék vitték is az embereket az utcára a 300 forintos vizitdíj miatt. Nincs is vizitdíj, de már orvos és nővér se. Gyógyszer, kötszer, lázmérő, vécépapír, fertőtlenítőszer és szappan sincs. Győztek a fülkeharcosok.

A nyugdíjrendszer is döglődik, de ezzel is úgy van a jó magyar ember, hogy majd akkor megy át a hídon, ha viszket. Vagy hasonló. Igaz ugyan, hogy a kormány suttyomban elkezdte az önvédelmet. Bevezették a kötelező szülőtartást, folyamatosan vonják ki a forrásokat az idősgondozásból. Ügyesen lenyúlták a magánnyugdíj megtakarításokat, el is tapsolták a 3000 milliárd forintot mondván, majd mindenkinek átvezetik a nyugdíjszámlájára az összeget. Ez nem történt meg, de legalább Selmeczi Gabikának futotta szépészeti beavatkozásra, szerencsére akkor még járt az állami vezetőknek közpénzen a fogsoregyenesítés és ráncfelvarrás.

Azóta méla csönd van a 3000 milliárd forintról, ellenben nincs olyan hét, amikor ne sípolna néhány elemző: tessék öngondoskodni, mert baj lesz. Holott már most is baj van.

A társadalom több, mint fele él relatív szegénységben. Márpedig akinek a napi megélhetés gondot jelent, az ugyan mi a fenéből takarítson meg havi akármennyit a majdani nyugdíja kiegészítésére? A jelenlegi minimálbéresek, közmunkások, munkanélküliek annyira minimális nyugellátásra számíthatnak, hogy garantáltan legfeljebb az éhhalálhoz lesz elég az összeg.

Ahhoz, hogy legyen mód megtakarításra, vagy a befizetett járulék arányában magasabb állami nyugdíjra lehessen számítani, emelkedő bérekre lenne szükség. Azonban jelen állás szerint Mészáros Lőrinc és hasonszőrű illetők fizetése emelkedik, de az legalább a csillagos égig.

Miután Orbánék kirúgták a nyugdíjrendszer egyik pillérét – pontosabban nem is kirúgták, hanem ellopták – most a magánkasszákat is bőven megsarcolják. Jövőre jóval magasabb adóterhet raknak a megtakarításokra, mint amit az Erzsébet-utalvány vagy a Szép-kártya után beszednek. Ezen túlmenően már készülnek a háttérszámítások arról, hogy változatlan, tízszázalékos nyugdíjjárulék mellett hogyan lehetne megkurtítani az időskori járandóságok összegét.

Tehát: a 3000 milliárd nyugdíjmegtakarítást elvették, elköltötték. A magánnyugdíj megtakarításokat megsarcolják. A bérek nem igazán emelkednek (nem egyszer kiszámoltuk itt is, hogy egy egyedülálló minimálbéres több ezer forinttal kevesebbet visz haza most, mint 6 évvel ezelőtt). A foglalkoztatási adatok és egyéb orbitális hazugságok a tényeken semennyit sem változtatnak. A valóságban egyre kevesebb befizetésből egyre több nyugdíjat kellene kifizetni. Ugyanis a külföldön dolgozók nem a magyar államkasszába fizetnek, hiába varázsolja bele a statisztikába a KSH őket. A minimálbéresek, közmunkások nagyon alacsony nyugdíjbefizetéseivel nem lehet fedezni a növekvő kiadásokat.

Ezért ügyeskedik a kormány az idősellátás forrásainak folyamatos megcsapolásával, a szülőtartás törvénybe iktatásával, a nyugdíjak összegének csökkentésével (a jelenlegi rendszer szerint a nyugdíj a fizetés 80-85 százalékának felel meg, a háttérmunka azért zajlik, hogy ezt leszorítsák 50-55 százalékra) és hasonló aljas húzásokkal. Mert kevesebbel nem hajlandóak beérni korrupték, nekik jár a szétdobható milliárdos bónusz. Így viszont az lesz, hogy a többmillió éhező idős ember országa leszünk hamarosan. Abban a korban, amikor a megérdemelt pihenést kellene élvezniük azoknak az embereknek, akik végigdolgozták az életüket, akkor fognak szembesülni vele, hogy a nyomor, éhezés és ellátatlanság vár rájuk. Akkor, amikor már nem képesek kiegészíteni sem a jövedelmüket.

Lehet borzasztóan szeretni Orbán Viktort és elhinni minden sóhajtását, ahogy lehet támogatni a kormány minden döntését és gyűlölni mindenkit, aki nem így tesz. Ettől még a tények mit sem változnak és ha tovább haladunk ezen az úton, akkor hamarosan azzal fogunk szembesülni, hogy nem csak a gyermekeink jövőjét tapsolták el fideszék, hanem a szüleink és a mi emberi élethez és nyugodt idős korhoz való jogunkat és lehetőségünket is.

Azt értem, hogy a jelenlegi nyugdíjasok egy része nem aggódik és inkább a migránsok, liberálisok és gyurcsányok elleni honvédőset játszik, de ha az Unió csupán néhány hónapra befagyasztaná a fejlesztési források kifizetését, akkor bizony ők sem kapnának nyugdíjat. Ugyanis a nyugdíjkassza lényegében üres, a promt befizetésekből fedezi a kincstár a promt kifizetéseket. Ha nincs fejlesztési forrás, leáll a gazdaság. Ha leáll a gazdaság, nincsenek bérek. Ha nincsenek bérek, nincsenek befizetések. Ha nincsenek befizetések, nincs nyugdíj sem.

Semmi nincs, csak Mészáros Lőrinc luxusvillái, Orbán Ráhel saját lába és Orbán Viktor széles vigyora. Csókolom.adomany

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.