Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Körbeért a szakadék, amit szorgos munkával maguknak ástak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lehetséges, hogy Habony – akiről például Orbán Viktor nem tudja, hogy ki a fene lehet – túl gyakran szipog, de valószínűbb, hogy teljesen természetes jelenséggel állunk szemben. A kormány és az ő kampánystábjának kontraszelekcióval előállított szakemberei képtelenek felfogni, hogy egy adott országban – ez kivétel nélkül minden országra vonatkozik – a társadalom eléggé fix százaléka gyárilag kretén.

De annyi és nem több. Nem lehet őket szaporítani, azt kell(ene) beosztani, ami van. Azt a 20 százalék körüli megvezethető, bármikor bármire rávehető polgárt. Egy egész országot utoljára Hitler tudott fanatizálni, annak is ronda vége lett. Ma pedig már mások a körülmények, másik évet írunk. Az információ hozzáférhető azoknak, akik veszik a fáradságot és megkeresik a propaganda mögött rejtőző valóságot. A kormány – egyetlen kormány sem – többé nem képes kézben tartani, uralni és irányítani a teljes közvéleményt.

Pedig igyekeznek nagyon. A baj az, hogy mindenkit hülyének néznek és a saját híveik szellemi szintjét gondolják etalonnak. Pedig nem az. Sem a Magyarországon, sem a külföldön élő honfitársaink esetében nem az. Azonban ezt a kormány képtelen felfogni, elfogadni, tudomásul venni. Azt gondolják, mindent lehet, bármeddig elmehetnek.

Lassan azonban kezd tisztulni a kép és ha késve is, de talán néhány kommunikációs zseni rájött, hogy közeleg a vész. A többszörösen túltolt gyűlöletkampány már régen lecsúszott a sínekről, többé nem képesek irányítani. Pedig még most is próbálkoznak. Azzal nem számoltak, hogy még a hívek egy része is belefárad, belefásul a lélekölő propagandába. Azzal főleg nem számoltak, hogy aki képes önálló döntést hozni, de valamiért úgy gondolta eddig, hogy nem kell felemelnie a szavát és akkor biztonságban van, az mostanra rájön, hogy nincs választása.

Az erőszakosan nyomuló, a magánéletbe, munkahelyre, óvodába, iskolába, hálószobába és még talán a bőrünk alá is beférkőző akarnok, hazug politika (nem, normális helyen nem ez a politika, csak itt és most) elől nem lehet elbújni. Ha már tűrhetetlen, akkor szembe kell fordulni vele. Ez magától nem múlik el. Senki nem fog megmenteni minket, nekünk kell felvenni a kesztyűt. Vagy meg kell szokni ezt, ami most van.

Potens parlamenti ellenzék hiányában a kormány kénytelen szétverni önmagát. Most nagyjából ezt láthatjuk és a felismerést követő esztelen kapkodást. Pánik van, rémület és eszelős próbálkozás, hogy visszafordítsák az eseményeket. Mindezt úgy kellene kivitelezni a kommunikációs stábnak – ugyanis régen nem országvezetés zajlik, kizárólag kommunikáció – hogy ne kelljen Orbán Viktor szemébe mondani: ez nem megy, főnök.

A kapkodás mindig hibákat szül. Ha ráadásul szakmailag és szellemileg is olyan emberek kerültek kulcspozícióba, akiknek a földigiliszta szintje is megugorhatatlan magaslat, akkor még vicces is. Akkor is, ha egyébként végtelenül dühítő és siralmas.

Holnap szavaz, aki akar. Az érvényességhez 4 136 313 embernek kell elmennie vasárnap szavazni és kivétel nélkül mindenkinek érvényes szavazatot kell leadnia. Külhoni magyarok regisztrációi alapján az érvényességi küszöb megemelkedett 274 627 fővel (ennyien regisztráltak levélszavazásra, vagy külképviseleten való voksolásra), a levélszavazatoknak ma éjfélig kell beérkezniük. Ehhez képest eddig 56 679 levélszavazat érkezett postán és  22 216 szavazásra jogosult adta le a voksát a külképviseleteken. Tehát a regisztráltak harmada sem. Ráadásul a levélszavazatoknak 17 százaléka helyből érvénytelen formai okokból, a tartalmi ellenőrzésen még akár ugyanennyi kieshet. Az érvénytelenül szavazó nem számít bele a  4 136 313 szükséges főbe.

Tehát szinte biztosan nem lesz érvényes a vasárnapi népszavazás. Ezt már el is kezdte sulykolni a kormánygépezet. Kósa Lajos:  „A referendumon a perdöntő nem önmagában az érvényesség és hogy hányan mentek el szavazni, hanem az, hogy az igenek vagy a nemek vannak többségben, és ennek lesznek bel- és külpolitikai következményei is – mondta a kormánypárti politikus szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.”

Nagy tévedés! Pontosabban sokkal rosszabb. Nem tévedés, hanem tudatos és célzott hazugság. A nem érvényes az azt jelenti, hogy nem érvényes. Konkrétan. Több állampolgár döntött úgy, hogy értelmetlen, idióta kérdésre nem válaszol, mint ahány válaszol. A nem-szavazás is döntés, az is vélemény. Mégpedig a kormányról alkotott vélemény. Ha a szavazás nem érvényes, az annyit jelent, hogy a többség nem adott felhatalmazást semmire.

Igaz ugyan, hogy érvényes szavazás esetén sem adott felhatalmazást semmire, miután nem erről szólt a kérdés. Ez persze nem fogja megakadályozni a kormányt, hogy tovább hazudozzon és megpróbálja keresztülverni az akaratát. Bármi legyen is az az akarat. De már nincs meg az a fölény, ami megvolt és amivel visszaéltek évekig. Már rémület van és előre menekülés. A gond csak az, hogy előre nincs tovább, visszafelé sincs már út. Körbeért a szakadék, amit szorgos munkával maguknak ástak. Robbanás-közeli a feszültség. Ha valami történik, az nagyon váratlanul és nagyon gyorsan fog megtörténni. Bőven itt az ideje egyébként.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.