Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A pitiáner, szervilis görénység minősített esete

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen. A pitiáner, szánalmas, földhözragadt görénység minősített esetével kacérkodik a nagy valószínűséggel eredménytelenségbe fulladó kamunépszavazás kampányának utolsó méterein a kormány végbélnyílásából kikandikáló, Dr. Patyi András jogász imitátor által elnökölt Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Nézzük szépen sorban:

  • Az NVB szerint „súlyosan jogsértő” a Kétfarkú Kutya Párt választási mobilalkalmazása, amely érvénytelen szavazásra buzdít, meg arra, hogy az érvénytelenül leadott szavazólapjukat fényképezzék le, és posztolják az emberek. Jogászelvtárs szerint az alkalmazás már túlmegy azon a határon, amit még viccként lehet értelmezni, és a választási rendszer alapelemét, a szavazás titkosságát tervezi megsérteni, ezért büntetőfeljelentés is lesz az ügyben.
  • Az NVB szerint választási gyűlésnek minősül a Civil Ellenzéki Kerekasztal Felcsúti videós séta a gyűlölet ellen! című kezdeményezése, ami arra hívja a polgárokat, hogy október 2-án szavazás helyett inkább menjenek Felcsútra és fotózkodjanak a kisvasúton meg a lassan Disneyland címre pályázó híres és neves településen.
  • Az NVB szerint a kormány által a magyar adófizetők pénzéből fizetett „Szeretem Magyarországot és szavazok október 2-án” kampány nem politikai üzenet, hanem társadalmi célú hirdetés, tehát a választás nagy napján is lehet nyomni orrvérzésig.
  • Az NVB szerint semmi gond nincs azzal, hogy Kocsis Nembuzeráns Máté – aki szerint közalkalmazottakkal munkaidőben kampányolni, és szavazásra buzdítani az ország lakosságát, teljesen rendben van – idézem a reggeli posztunkból – plakátokat küld a közös képviselőknek, hogy kalapálják ki a lépcsőházban. Hátha valaki még nem értesült róla, hogy a migránsok megeszik a Gellért-hegyet, amennyiben nem rohanunk szavazni.

Nos, bár mérget még nem vehetünk rá, mert a választási csalás nagy úr, azért van rá némi esély, hogy Orbán Viktor elveszíthet egy olyan versenyfutást, amin egyedül indult, és aminek elbukását már előre meg is magyarázta. Ezért aztán látni kell, és a fenti példákon tökéletesen látható is, hogy a magyar kormány és leigázott intézményei a civileket gyilkolják a kampányhajrában. Ide jutottak, ennyire futja már csak az elkeseredésből. Újabb apró lépései ezek a diktatúra konszolidációjának, de hatalmas lépések a fideszbérenc választási bizottságnak, amelynek szintén létkérdés, hogy hatalmasék hatalomban maradjanak. Rettegnek az urak és minden nyomorúságos intézkedésükön ez látszik.

A ránézésre is elképesztő indoklások láttán az ember kínjában nem tudja, ezen röhögni, vagy sírni volna indokolt. Pedig. Mekkora szánalom már egy marginális Facebook-csoport felhívása kapcsán ilyen korszakalkotóan kretén döntést hozni. Másfelől: a totálisan kihasználatlan játékvasúton való utazást és fotózkodást megtiltani, amikor végre esély kínálkozik arra, hogy legalább egy napra fellendüljön a kisvasút-turizmus? Most akkor nem lehet október 2-án jegyet venni a felcsúti csodára? És ha egyenként megy oda az a 330 ember, aki jelezte, hogy részt kíván venni az eseményen? Akkor sem szabad? De ha jó idő lesz, lehet a kertben bográcsozni? Úgy is, ha többen vagyunk? Mert azt is szavazás helyett terveznénk, csak érdeklődöm. És ha véletlenül mind kopaszok lesznek és ismerik Erdösinét, akkor leb*szkodják őket a vonatról? Megígéred, Patyi? De ha esetleg holnap Orbán Viktort dicsőítő és hálaadó vidám vasárnapot szerveznénk Felcsútra, azt lehet? Hát persze.

Örkény, nézz le ránk és magyarázd el, mi a büdös franc folyik itt. Megint visszajönnek azok az idők, hogy három ember már tömeg és fel kell oszlatni, ha nem jó helyen, nem jó időben nyilvánít nem megfelelő véleményt? Nem oda megyek kirándulni, ahova akarok, amikor akarok, akivel akarok? Ezt a Nemzeti Választási Bizottság mélyseggnyalója eldöntheti, hogy hol hányad magammal mit fotózzak és mit ne? Mi fene van Felcsúton, hogy oda nem teheti be a lábát akárki?

Azonban a Felcsúton betiltott mókához képest is egetverő aljasság a Kétfarkú Kutya Párt mobilalkalamazását súlyosan jogsértőnek nyilvánító határozat. Amely elsősorban azt a bizonyosságot erősíti, hogy az állampárt egy viccpárttól fosik és egy viccpártot tekint ellehetetlenítendő ellenségének (ellenzékének?).  Nem először írjuk le, nem veszített érvényességéből.

De hogy ez a Patyi nevű szervilis, politikailag gerinctelen pártkatona nevezi magát jogásznak? És ez lesz a Közigazgatási Bíróság elnöke, aki majd elsikálja a Fidesz számára kínos ügyleteket? Aki olyan képtelenségeket mond, ír le büntetlenül, hogy a szavazás titkosságát sérti bárki azzal, hogy azt kezd a szavazólapja fotójával szavazás után, amit akar? Ez a NER-trágya magyarázza, hogy  miután egy olyan baromságról szavazunk, amiről eleve sem lehetne népszavazást kiírni, hogy ha valaki önszántából (anélkül, hogy Soros György pisztolyt fogna a tarkójához) lefényképezi a saját szavazólapját és kiposztolja bárhova, vagy az utcán megmutatja minden szembejövőnek, az jogsértést követ el? Hogy esetleg egy mobilapplikációt vesz ehhez igénybe, jelentéktelen részletkérdés.

Kovács Gergely a MKKP elnöke már napokkal korábban mesélt az alkalmazásról, azt is elmondta, hogy nem fideszes jogászok leokézták. Mivel alapvetően a Kétfarkú jogászainak tökét nem Orbán Viktor szorongatja úgy, ahogyan Patyi Andrásét igen, egyáltalán nem kell hülyeségeket beszélniük, ahogya Patyi Andrástól kötelezően elvárják. Ezért aztán Patyi András szolgalelkű jogászkodásával szemben tény, hogy a szavazás titkosságát az MKKP mobilalkalmazása nem sérti egy szikrányit sem.

Az minősülhetne jogsértésnek, ha X állampolgár bárki más, mondjuk Y vagy Z állampolgár szavazólapját fényképezné és mutogatná, amihez Y és Z nem járult hozzá. Miután azonban egyelőre még mindenki szabadon rendelkezhet a saját adatai fölött, nincs az a törvény, Patyi András, vagy úristen, aki titkolandónak minősíthetné, hogyan szavazott. Itt a szavazatok önkéntes nyilvánosságra hozataláról van szó, ami nem törvényellenes. A kutyapárt applikációja kizárólag azt a célt szolgálja, és valójában ez is vele a rezsim baja, hogy képben akar lenni a szavazás folyamatát illetően és esetleg elvenni a kedvét az elvtársaknak attól, hogy agyatlanul manipulálják a szavazatokat. Hát pont ez a baja Patyinak, semmi egyéb. Csak akkor azt nem értem, hogy az exit-poll-okat miért nem tiltották be még ugyanezzel a lendülettel, hiszen annak készítői is pontosan ezt szokták megkérdezni az urnától távozó polgártól, miként szavazott. Nem névvel, cipőmérettel, személyi számmal, hanem anoním üzemmódban, ahogyan az applikáció is.

Persze észérvekre, törvényességi szempontokra egyre fárasztóbb és nehezebb hivatkozni az ilyen rezsimszolgák nevetséges ténykedései láttán. A magyar nyelv gazdagsága ellenére is nehéz leírni ezt az aljasságot, amit a Fideszhez bármilyen módon kapcsolódó, közvetett és közvetlen végrehajtók művelnek. Az NVB már önmagában túl van azon a határon, amit még viccként lehetne értelmezni, és amivel tök véletlenül az állampártra potenciálisan fenyegetést jelentő civileket vádolja.

Miután a Patyi-féle sóhivatal egyáltalán nem tartotta jogsértőnek a határon túliaknak küldött leveleket, miután a Kúriának kellett kimondania, hogy jogsértés történt, miután semmi kivetnivalót nem találnak a kormány közpénzből készült politikai hirdetéseiben, megtalálták az ellenséget a Felcsútra kirándulókban és a Kétfarkú Kutya Párt mobilalkalmazásában. Akárhonnan nézem, ma már a viccpárton kívül maguk a fideszes rezsimszolgák teszik a legenevetségesebbé ezt az egész népszavazást.

És már tökéletesen mindegy, mi lesz az eredmény ezen a Fidesz felé lejtő pályán, ennél mélyebbre már nem süllyedhetett volna a rezsim, pedig még a neheze hátravan. Mert az ingyen krumpli mellé az urnához buszoztatás lehetősége, meg a nyílt fenyegetés, hogy hétfőn már nem kell jönni közmunkázni, ha nem megfelelően szavaz az ember, vastagon benne van a levegőben. Mindaddig, amíg az ilyen Patyi András-féle tehetségtelen, bármit végrehajtó pártmunkások minden egyes mozdulatukkal, minden egyes napon önálló életre keltik ezt a NER névre hallgató trágyadombot, ez így is lesz. De csak addig.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.