Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szemét Unió már megint bele akar pofázni a szuverén Magyarország szuverén kormányának szuverén lopásába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a kormány teljes lendülettel túltolja a népszavazás rozsdás biciklijét, véletlenül elfelejti tájékoztatni a híveket néhány apróságról.

Miközben ki tudja mennyi pénzért Deutsch Tamás digitális mennyországot épít és Németh Rezsi Szilárd – de jó is volt, hogy pár hétig eltüntették valahová! kár volt előkotorni – bejelentette, hogy a kormány teljes erővel nekimegy a civil szervezeteknek. Elvileg azoknak, akik valaha is kaptak a Soros-alapítványok pénzéből, de ismervén a sunyi maffiamódszereket, biztosak lehetünk benne, hogy mindenkit igyekeznek kinyírni, aki kényelmetlen a hatalom számára.

A riogatástól a konkrét zsarolásig, a letépkedett plakátoktól a telefonon történő zaklatásig mindent bevet a kormány, az önkormányzatok, a lakájmédia és mindenki, aki halálosan retteg Orbán dühétől. Közben elsikkad néhány történés.

Például az, hogy az Európai Unió utolsó figyelmeztetést küld Magyarországnak. Mégpedig azért, mert 2016 január elsejével jogszabályba kellett volna foglalni a nagy sebességű internet kapcsolat bővítési költségének 30 százalékos csökkentését, de ez Magyarországnak, pontosabban a magyar kormánynak nem volt olyan fontos. Érdekes lenne megtudni, hogy az a kormány, amelyik a rezsicsökkentés hívószóval terelte a birkáit az akolba, miért nem kap két kézzel az újabb rezsicsökkentés lehetőségén. Az internetet nem szeretik annyira?

A másik elsumákolt hír: az Unió nem engedélyezi, hogy a kormány a lakosságnak szánt energiahatékonysági támogatást lenyúlja. A lakosságtól. Merthogy ez a cél. Elvenni a lakosságtól a 90 milliárd (ez kilencvenezer millió) forint uniós támogatást és abból a pénzből inkább önkormányzati ingatlanokat akartak felújítani. Amúgy igazuk is van. Gondoljunk csak bele! Ha a lakosságnak odaadják ezt a pénzt (nyilván pályázat és megfelelő feltételek után), az elveszett. Ezzel szemben ha teszem azt egy M. L. monogramos építéshez, korszerűsítéshez és disznótenyésztéshez egyformán jól értő illető korszerűsíti az önkormányzati létesítményeket tízszeres áron, az senki szemét nem bántja. Pláne, ha megfelelő helyről vásárolják az építési anyagot. Mármint megfelelő bányából. Vagy ilyesmi.

Egyszóval ez volt a szép terv, a lakosság pedig hitelt kaphatott volna a korszerűsítéshez. Mondom tagoltan, hogy a hívek is értsék: 90 milliárd forint – ez mondjuk 90 ezer családdal számolva családonként egymillió, vagy 180 ezer családnak félmillió forint – pénzt lakosságtól el, helyette hitel.

Támogatás – nem kell visszafizetni és nincs kamat.

Hitel – vissza kell fizetni, mégpedig kamattal együtt.

Most ezen megy a birkózás, mert a kormány nagyon szeretné azt a pénzt, az Unió pedig ragaszkodik hozzá, hogy az a lakossághoz kerüljön. Szerintem ideje lenne szervezni egy ütős békemenetet, mert a szemét Unió már megint bele akar pofázni a szuverén Magyarország szuverén kormányának szuverén lopásába. Védjük meg a kormányt, védjük meg Orbán Viktort! Nem leszünk gyarmat! Itt senki nem lophat! Csak a Fidesz!

Tudom, hogy a hívek már vasalják az ünneplő ruhát, hogy a keresztényi szeretet, az ezeréves államiság és a turulmadár jegyében elrohanjanak szavazni, de közbevetőleg meg szeretném jegyezni, hogy a rohadék Uniónak az is feltűnt, hogy miközben tűzzel- vassal (valamint 15 milliárd forinttal) tiltakozunk és kikérjük magunknak és félünk, rettegünk, mert ide ne jöjjön egy migráns se, közben a kormány pénzért árul letelepedési kötvényt külföldieknek. Mégpedig úgy – elmondtuk már, de a jóból soha nem elég – hogy a haszon a Rogán, Habony, offshore háromszögben eltűnik, mint Farkas Flórián a ködben. Ezzel szemben a kötvény értékét vissza kell majd adni a kedves külföldinek, mégpedig kamatokkal együtt. Na, ezt a hülye magyar kisember fizeti. Bizony! Tehát ez is böki az Unió csőrét.

Ha túl leszünk a népszavazáson és az összes kormánytag külön-külön, valamint csoportosan is bejelenti, hogy immár tudják, mit akar a NÉP (akkor is, ha amúgy a nép többsége tesz a szavazásra és el sem megy), ezekre a témákra vissza kell majd térni.

És előbb, vagy utóbb – sanszos, hogy előbb – el kell számolnia mindenkinek az elmúlt évekkel. Bizony.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.