Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Az önkormányzatok listázzák a lakossági kapukódokat és lépcsőházi csendőrséget hoznak létre?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedves Szalonnások!

Egy velem tegnap megtörtént esetre reagálva írtam ezt a mellékelt levelet az Erzsébetvárosi Önkormányzatnak címezve. A sztori lényege kiderül az eset leírásából és egyértelműen bizonyítja, hogy a „szent cél” / okt. 2./ érdekében a rezsim már nem tartja tiszteletben az olyan alapvető jogainkat sem, mint pl. a személyes adataink és a magántulajdon védelme. Félnek és megfélemlítenek. Mint a sarokba szorított patkány.

Íme, a levél tartalma :

Tisztelt Önkormányzat, Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Jegyző Úr !

A tegnapi napon / 2016.09.27-én/ az Önök egyik munkatársa illetéktelenül behatolt a VII.ker. István. u. 8. szám alatti társasházba. Mindezt úgy, hogy a mi lakásunkhoz tartozó kapukódot használta, nem kis riadalmat okozva otthon lévő családtagjaim körében. Szerencsére feleségemnek volt annyi lélekjelenléte és lement a földszintre megnézni, hogy ki hatolt be a 100%-ig magántulajdonban lévő ingatlan lépcsőházába. Az ott tartózkodó és éppen a házi faliújságot tépkedő és átrendező hölgytől megtudta, hogy őt Önök küldték ki és a kódot is a hivataltól kapta. A hölgy valóban az önkormányzattól jöhetett, bizonyítja ezt a nála lévő pecsétes szavazókörzeti tájékoztató, amit kapun belül, a lépcsőházi faliújságon helyezett el.

Mielőtt rendőrségi feljelentést tennék jogtalan adatszerzés, adatokkal való visszaélés és illetéktelen behatolás miatt, érdekelne, hogy tudnak-e valamilyen elfogadható magyarázatot adni, amiből arra tudnék következtetni, hogy nem történt bűncselekmény?

Hogy fordulhat elő, hogy az önkormányzat tudja a lakók személyre szabott kapukódját? Hogy fordulhat elő, hogy ezt a jóváhagyásom nélkül kiadja bárkinek is? Ha az enyémet tudja, vajon mindenkiét tudja? Ha ezt kiadja, vajon egyéb személyes adataimat, aláírásmintámat is kiszolgáltatja bármikor, bárkinek? Hogy fordulhat elő, hogy hivatali megbízásból egy önkormányzati alkalmazott bármelyik tulajdonos engedélye és beleegyezése nélkül behatol egy magánterületre és ott kénye-kedve szerint rendezkedik, nem kevés riadalmat okozva?

Ezúttal nyomatékosan megkérem Önöket, hogy a birtokukban lévő összes személyes
adatomat kezeljék bizalmasan, azt ne adják ki senkinek! Megkérem Önöket, a kapukódom, rendszerükből való azonnali törlésére is! Továbbá vizsgálják ki az ügyet, nevezzék meg a felelősöket és mihamarabb tájékoztassanak a vizsgálat eredményéről , mert rettentően nyugtalanít és felháborít az eset!

Dobóczi Zsolt

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.