Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Itt már csak szentségelni lehet, ökölbe szorult kézzel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem először mondom ezt és nem is először érzem, hogy ilyen ország márpedig nincsen. Minden nap ad rá valami okot a kormány, hogy halkan, vagy hangosan átkozódni támadjon kedvem. A pofátlanság, a cinizmus, a pitiáner bosszúállás és a mohó zsákmányszerzési vágy olyan katyvasza vezeti ezt az országot, ami egészen egyszerűen nem kompatibilis a higgadt véleményalkotással.

Itt már csak szentségelni lehet, ökölbe szorult kézzel.

„Több mint ötmilliárd forintot fordít a kormány a Tanoda-program folytatására, amely képzett szakemberek segítségével hátrányos helyzetű gyerekeknek nyújt iskolaidő utáni többletfoglalkozást – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán.” (2016. 09. 21. kormany.hu)

Figyelem! A kormány megint adakozott, mert a kormány jó. A nagy büdös francot, azt! A mi pénzünkből mi, állampolgárok fordítottuk ezt az összeget valamire. De mire, te búvalb…? Mire fordítottuk?ll1ll2

Itt az eredeti bejegyzés.

Czibere Károly azt elfelejtette ellelkendezni, hogy a legnevesebb, komoly eredményeket felmutató tanodák egy kurva fillért nem kapnak. Például az Igazgyöngy tanodája sem. Ezzel szemben sok olyan tanoda kap, amely újonnan alakult, nulla tapasztalattal, semmi eredménnyel. Vajon hány politikus rokon, ismerős, szerető fog felbukkanni ezeknek a bőkezűen dotált új tanodáknak a környékén? Sokszor eltöprengek rajta, hogy normális dolog-e azonnal korrupciót, szemétséget, aljas mocsokságot gyanítani, ha a kormány és a pénz egyazon mondatba kerül. Lehet, hogy én vagyok a hülye, lehet, hogy nem.

10 milliárd forintnál többe került a kormány népszavazási (egyben választási elő-)kampánya. Plusz 7 milliárd forintot kap a köztévé, mert képtelenek kijönni a közel 80 milliárd forintból évente. Nem is csoda, mert mindent kiszerveznek a pereputtynak. Matolcsy magánhadserege. Orbán Viktor villájának őrzése. A Várba költözés. A felcsúti kisvasút. Stadionok tucatjai. Olimpiai álmok. Száz és ezermilliárdok.

Mészáros Lőrincek, Sajátláb Ráhelek, Simicskák, Garancsik, Tiborczok…ki nem tudná folytatni a sort? Ezzel szemben van bőr a pofájukon a Kétfarkú plakátjain rugózni, amire önként adták össze a pénzt a civilek és van, édes jó istenem! van pofájuk ehhez is.

L. Ritók Nóra elárverezi a lovagkeresztjét, mert a Rióban tapsikoló Balog minisztériuma nem szán pénzt a tanodára. Miért is? Melyik rokonnak kellett a lóvé? Esetleg Farkas Flórián kap egy tanodát? Vagy csak bosszú? Mert L. Ritók ott volt a pedagógustüntetésen? Mert fel meri emelni a hangját? Mert visszaadta a lovagkeresztet? Az a rohadt kereszt méltatlan L. Ritók Nórához és nem megfordítva!

Meddig lehet ezt csinálni velünk? Mi fér még rá a pofájukra? Mit tehetnek még meg? L. Ritók Nórának külföldön kell kilincselnie, hogy életben tudja tartani a reményt a gyermekek számára. Mert megígérte nekik.

Balog Zoltán az olimpiáról álmodik. Orbán Viktor stadionokat építtet. Mészáros Lőrinc szigeteket vesz. Matolcsy közpénzből fizeti a szeretőjét, annak anyját és testvérét is. Egyedül Vajda Zita többet keresett a Nemzeti Bankban, mint amennyire L. Ritók Nóra tanodájának szüksége lenne a működéshez.

Hát micsoda ország ez? Miféle emberek ezek?

Jó, tudom. Az egyszerűagyú fideszhívő nem beszél milliárdul, ő csak Juhász Péter napszemüvegét érti. Meg a pólóját. És csak Sorost tudja gyűlölni, Gyurcsányt és a liberálisokat. Minden, amit a főnök művel, az jó és szükséges.

Szégyellem magam. Szégyellem, mert L. Ritók Nórának külföldön kell támogatásért kilincselnie, mert a Dóri Házban gyermekek haldokolnak, mert Iványi Gábort ezerszer megpróbálják megalázni, mert Juhász Pétert mocskolják, mert Sándor Máriát igyekeznek megtörni. Szégyellem magam, mert ilyen kormánya van annak az országnak, ahol élek és ami a hazám.

Szégyellem magam a kormány helyett és büszke vagyok a magam nevében. L. Ritók Nórára, Iványi Gáborra, Sándor Máriára és mindazokra, akik nem és nem adják fel. A szegénységi bizonyítványt kiállította magáról a jelenlegi magyar politika, de mi gazdagok vagyunk, mert ilyen emberek élnek közöttünk.

adomany