Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert Orbán Viktor, Balog tiszteletes és Palibá is nagyon szeretné

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel a migránsáradat mindent felülír – ártunk és ormányunk kommunikációjában – és mivel Orbán Viktor legfőbb hadúr mindennél jobban képes tematizálni a médiát, beszéljünk valami teljesen másról.

Az MTI örömmel hozta le a nagyszerű hírt:

Több mint hárommilliárd forintot szán a kormány a gyermekétkeztetés feltételeinek javítására – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kincstárért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.

Magyarul: lehet venni fazekat, hűtőszekrényt és ami kell a főzéshez olyan helyeken, ahol iskolai, vagy óvodai konyha van. Hurrá! Az összeg, amit erre szán a kormány – ismételten jegyezzük meg: a kormány kivétel nélkül, mindig és kizárólag csak a mi pénzünkből tud bármire pénzt adni – 3,2 milliárd. Szép és fontos. Ámde.

Csak az idén 7,5 milliárd forintot költött a kormány – igen, szintén a mi pénzünkből, drága véreim – a nem létező olimpiára. Igaz ugyan, hogy várhatóan Olaszország visszalép és nem pályázik, de a gazdag Magyarország beleáll a történetbe, mert Orbán Viktor nagyon, de nagyon szeretné. Meg Schmitt Palibá is nagyon szeretné, aki egyébként képtelen kitakarodni a magyar közéletből. Balog tiszteletes is nagyon szeretné, mert annyira jó volt a magyar himnuszt énekelni Rióban, hogy az valami eszméletlen. Rajtuk kívül még az összes oligarcha és stróman is baromira szeretné, mert hétköznapi ésszel felfoghatatlan mennyiségű pénzt lehet szétlopni, ha lesz olimpia. Gondoljunk csak bele, ha a beruházásokat – jó magyar szokás szerint túlárazzák kicsit (mondjuk tízszeresével), hány villával, jachttal, Nárcisz kutyával gazdagodhat mindenki! A mindenki alatt persze csak a valakiket kell érteni.

A hülyére vett magyar kisember nem tartozik ebbe a kategóriába. Nem, kedves testvéreim a NER-ben, mi nem keresünk az üzleten, hanem mi fizetjük. Mint mindig.

Tehát 7,5 milliárdot fizettünk eddig Orbán Viktor (egyik) álmáért. Reklámokért, elemzésekért, tanulmányokért. Egyetlen kapavágás nem történt, de már ennyivel gazdagabb néhány honfitársunk, de a pénzszórás még távolról sem állt le. Sőt! Újabb pénzek, további milliárdok várnak új gazdára. Csak az idei évben legalább 10 milliárdba fog fájni nekünk, hogy majd egyszer talán Balog tiszteletes Budapesten is eldalolhassa a himnuszt.

Ha még meg is nyerjük a pályázatot – pláne, ha a végére egyetlen pályázó ország maradunk – ezer és ezermilliárdok folynak szét egy pillanat alatt. Ha nem nyerjük meg, akkor is. De nem baj, a lényeg, hogy a vezér örüljön és még pár család. Ha Mészáros Lőrincet továbbra sem hagyja el a hihetetlen szerencséje, talán neki is csurran-cseppen néhány milliárd. Miután univerzális zseni és mindenhez ért, szinte nem létezik olyan közbeszerzés, ahol ne indulhatna komoly esélyekkel. Pláne, ha ő az egyetlen induló, teszem azt.

Aztán remélhetőleg Orbán Ráhel is hamarosan munkába állhat – nem lesz könnyű dolga kicsi gyerek mellett, de szerencsére van elég bölcsi az országban – és talán el tud helyezkedni a szakmájában. Hátha nem volt véletlen az a zártkörű konferencia a múltkoriban, Andy Vajnával, Zsidai Roy mesterrel és Orbán Ráhellel. Amely konferencia témája a turizmus- és vendéglátóipar újbóli felosztása volt.

Egy olimpia idején mi pörög fel ezerrel? Na, ugye!

De a jó hír mindenképpen az, hogy 3,2 milliárd azért jut a gyermekétkeztetés fejlesztésére is.

Eközben 18 új, a rákbetegség gyógyításában hatékony gyógyszer sehogy sem képes bekerülni a támogatott gyógyszerek közé. Egy részük egyáltalán nem érhető el Magyarországon, másik részük elérhető, de csak méltányossági kérelem alapján. A kérelem elbírálása átlagosan közel másfél (MÁSFÉL!) évet vesz igénybe. Másfél évet. Ezekre az új gyógyszerekre, ezek méltányossági eljárást követő finanszírozására tavaly – a tervezett 50 milliárd forint helyett – 18,6 milliárdot költött a kormány, idén eddig összesen kevesebb, mint 10,5 milliárdot.

De kell az olimpia, jönnek a migránsok és mindenki menjen szavazni október másodikán, mert csak úgy marad meg a keresztény egyház. Vagy ilyesmi.

Nem hiszem, hogy létezik még olyan ország Európában, ahol szó nélkül tűrné a társadalom azt, ami nálunk történik. Igaza van Bayer Zsoltnak. Különleges nép vagyunk. Nagyon.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.