Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Botrány az állami rádióban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondolom, viszonylag kevesen hallgatják az állami rádió hétköznaponként délben kezdődő egyórás migránsuszítóját – megtévesztésül Déli Krónikának és Ütközőnek nevezik az ekkor hallható két félórás műsort. Én a rendszeres hallgatók közé tartozom, ne kérdezzék, hogy miért, valamilyen perverziója mindenkinek van; én ismerek olyan embert, aki Fekete Pákót hallgat vagy Bayer Zsolt cikkeket olvas; sőt, hallottam már olyanról is, aki szerint Orbán Viktor minden idők legkiemelkedőbb politikusa.

Az Ütköző című részben egy-egy fontosabb témát járnak körbe a meghívott szakértők, a téma az esetek túlnyomó többségében migráncsozás, a meghívott vendégek pedig pedig túlnyomó többségében a Századvég-Nézőpont-Közszolgálati Egyetem-Nógrádi György körből kerülnek ki. Néha-néha, talán pihentetőként, bekerül egy-egy szakmai kérdés, így volt ez a minap, 15-én, csütörtökön is, amikor a hazai takarító-ipar helyzetéről beszélgetett Csete Beáta műsorvezető Paár Zoltánnal, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség elnökével, valamint Palkovics Imre szakszervezeti vezetővel.

A beszélgetés normál menetben zajlik, több, mint tízezer munkavállaló hiányzik az ágazatból, járulékokat kellene csökkenteni, fizetéseket emelni; nagy gond a kivándorlás, stb. stb., a műsor vége felé elérünk az idősebbek által ismert „vörös farok”-ig,  a műsorvezető megfeszül, hogy az elvárt konklúziót ebből a témából is levonhassa; valahogy ki kell futtatni a migráncsokra ezt is, de a beszélgetés résztvevői csak nem veszik a lapot, úgyhogy végül a műsorvezetőnek fel kell tenni a kérdést konkrétan.

„Megkérdezem akkor úgy, ahogy van: az Önök munkaterületén lehet-e pótolni a munkaerőt a Közel-Keletről érkező bevándorlókkal?”

A válasz megdöbbentő (mármint az állami rádió szempontjából megdöbbentő) Paár Zoltán elmondja, hogy természetesen igen: takarító-ipari szakembert (azért tegyük hozzá, hogy ez egy aranyos eufemizmus) bárkiből lehet faragni, itthon is, és külföldön is.

Egy másodperces csönd a stúdióban, élő adás, ez a mondat kiszállt már az éterbe, gyors kármentés indul, persze elsősorban a határon túli magyarokra gondoltak, (egy külön írás témája lehetne, hogy miért gondolják Orbánék, hogy mondjuk a 6%-kal pörgő Romániából vajon miért jönnének emberek a mi a 1,8%-kal döcögő gazdaságunkba takarítani?) de ezt már nehéz visszahozni.

Igazi botrány ez: a kampány hajrájában valaki azt jelenti ki, hogy egy bizonyos ágazatban, (még ha egy relatíve lenézett ágazatban is) bizony elképzelhető lenne bevándorlók alkalmazása! Ráadásul mindezt a súlyos milliárdokból fenntartott állami rádióban!

A felelősöket mindenesetre keresik…

Szerző: Ráczkevy Miklós

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.