Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kivándorlást semennyi hazug statisztikai adat, hülye plakát, kormányinfó nem fogja meggátolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Orbán Viktor Bulgáriában védi a kerítést, Szijjártó Péter körkörösen elküld mindenkit a büdös francba, Kövér László öblös hangon migráncsozik, Lázár János szemrebbenés nélkül közli a kormányinfón, hogy csökkenhet a segélyek összege a migráncsok miatt (aki tudja, árulja már el, milyen segélyről lehet szó), Matolcsy bejelenti – figyelj, paraszt! – a közpénzből ő közjót épít – ritkán szoktam ennyire szemét lenni, de most: tessék mondani drága Matolcsy úr! ez azt jelenti, hogy a jógatantárnénit bedobja a közösbe? – és Áder János a szokott humorával kijelenti – szintén Bulgáriában, mert az jó hely lett mostanság -, hogy az EU első számú feladata a hitelesség visszaszerzése, hogy megakadályozza az uniós intézményekbe vetett bizalom további csökkenését. Hát nem vicces fickó Áder, miután a magyar kormány évek óta az EU lejáratásán dolgozik? De.

Egyszóval a fentiek jól elvannak maguknak, az ország pedig eközben szép csöndesen kiürül. Igaz, hogy ez a sánta kutyát nem érdekli a fenenagy háborúskodásban. Az ország apraja és nagyja tátott szájjal lesi, mikor jönnek az erőszakolók. Olyan falvakban, ahol még az új postás érkezése is két évre elegendő pletyka alapanyagot szolgáltat, külföldit meg a büdös életben nem látott senki, ott is rettegnek a népek. Jogosan egyébként, mert bár migránst még nem láttak, de Orbán Viktor, vagy valamelyik másik díszpinty naponta tizenhétszer megjelenik a nappalijukban és elmondja, hogy félni kell.

Holott attól kellene félni, hogy a nagyeszű honfi egy szép napon hiába zarándokol el az orvosi rendelőbe, mert nem lesz doktorbácsi. Doktornéni se. Meg tanítónő se. Boltos se. Fodrász, hentes, szakács se. Mert ezek szépen elmennek a bánatos, rothadó nyugatra. A migránsok közé. Ausztriában jelenleg majdnem 75 ezer honfitársunk dolgozik. Csak Ausztriában. Tudom, a rohadék Gyurcsány zavarta ki őket. 2009-ben 23 ezren voltak. 2010-ben 26 ezren. Most meg majdnem 75 ezren és még van egy negyed év, ez a szám nőhet is. Az a rohadék Gyurcsány!

Az informatikus nem egyértelműen fog közvetlenül hiányozni Zsákfalván, mivel nem feltétlenül tudják, hogy az micsoda. Máshol viszont hiányzik, mégpedig nagyon. Annyira, hogy már nem is a felsőoktatásban, hanem a középiskolákban keresgélik az utánpótlást a munkáltatók.

Az a baj – tízezer egyéb baj mellett – hogy ezek nem átmeneti problémák és nem fognak megoldódni, hanem súlyosbodni fognak. A tartósan befagyott bérek nem igazán tudnak emelkedni gazdasági fejlődés nélkül. A közalkalmazottak bérét lehet persze emelni, de az nem tesz be az államkasszába, hanem végső soron kivesz belőle. Tehát javul ugyan valamelyest a pedagógusok, orvosok helyzete, de az ország állapota romlik. Tipikusan: a műtét sikerült, a beteg meghal.

A szolgáltatóipar döglődik és követi az egészségügy, valamint az oktatás. Saját ipar nélkül nem fejlődik a gazdaság, gazdasági fejlődés nélkül nem emelkednek a bérek, emelkedő bérek nélkül nem nő a kereslet és így tovább. Nem vagyok ugyan gazdasági szakember, de túl sok ész nem kell hozzá, hogy lássam a szép jövőt. Az elszegényedés mellé társul még az a borzalmas hangulat, ami az ember kedvét elveszi – na, nem az élettől, bár az öngyilkossági statisztikával például henceghetne a kormány, mivel vezetünk ezen a területen – az itthoni kínlódástól.

A kivándorlást semennyi hazug statisztikai adat, hülye plakát, kormányinfó nem fogja meggátolni. A végén itt maradnak azok, akik marhajól élnek – a parlamentben ücsörgő összes oldali képviselő, Mészáros, Tiborcz és társaik -, valamint a halálosan rettegő hívek. Az egy érdekes helyzet lesz, amikor kiderül, hogy se nyugdíj, se lopnivaló nem maradt, mert nincs már, aki kitermelje. Ahhoz sem kell jósnak lennem, hogy biztosan tudjam: nem az első csoport fog először éhen halni. adomany