Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hidd el Peti, meg fogjátok szívni az elvtársaiddal együtt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy az várható is volt, egyre több uniós politikus lát veszélyt az Orbán-kormányban. Nem mondom, hogy éppen időben, mert már régen reagálni kellett volna a Magyarországon zajló folyamatokra, a kormány gyűlöletpolitikájára, az önkormányzatiság szétverésére, a nem kormánypárti települések kimondott zsarolására és fenyegetésére. Reagálni kellett volna az uszító retorikára, a szólás- és a sajtó szabadságának durva korlátozására, a jogállam leépítésére és minden egyébre, amit a magyar kormány megenged magának és ami szembe megy az egységes európai értékrenddel.

Nem nagyon történt semmi, mert talán túlságosan kicsi ez az ország ahhoz, hogy veszélyt jelentsen és az Unió inkább elnézte a korrupció, az idegengyűlölet elharapózását, a Brüsszel elleni folyamatos beszólásokat és a magyar demokrácia szétverését, mintsem felvállalta volna a közbeavatkozást. Most, hogy a bomlasztó ország támogatókat talált a V4-ek személyében, megszólalt – ha még nem is a teljes közösség – Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter és felvetette Magyarország esetleges korlátozását, vagy kizárását. Jó reggelt kívánok innen is!

Értem én, hogy a politika egy olyan műfaj, amelyben nem lehet azt és úgy kimondani, amit egy magánember, vagy egy véleményportál kimondhat, leírhat. Veszélyt hordoz egy ilyen kijelentés, egy tagállam kizárásának felvetése, hiszen egy populista, nacionalista retorikával operáló kormány akár fel is használhatja azt a saját javára.

Ez történik most is – várható is volt – amikor a luxemburgi külügyminiszter szavaira a magyar hobbifutsal koronázatlan királya, anyuéktól kunyerált kölcsönből luxusvillát vásároló amatőr külgazdasági miniszter haladéktalan óbégatásba kezdett.

Szijjártó Péter – természetesen és szokása szerint – politikushoz és felnőtt emberhez egyaránt méltatlan, ellenben rettentően kínos nyivákolása a megszokott rend szerint zajlott. Nem a luxemburgi külügyminiszter szavaira reagált és nem tényekkel igyekezett cáfolni a vádakat, hanem alpári, elfogadhatatlan, de legalább infantilis sivalkodással kezdett személyeskedni.

„ eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura” , látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, ” kioktató, nagyképű, frusztrált” . Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de „ magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül ” – vélekedett. Hozzátette: „ rendes nihilistaként ” fáradságot nem ismerve dolgozik az európai biztonság és kultúra lerombolásán.

MTI

Figyelj, Peti!

Akarjuk, vagy sem – a franc se akarja egyébként – te minden megszólalásoddal Magyarországot képviseled. Egyébként méltatlanul, mert Magyarország, még a jelenlegi lepusztult erkölcsi-morális állapotában is jobbat érdemelne az ilyen ócska alakoknál, akik politikusnak hiszik magukat. Nyugodtan vedd magadra, egyetemben az összes kollégáddal.

Ha egy önmagát külgazdasági miniszternek valló figura csak úgy képes reagálni a politikai porondon, mint egy szellemileg visszamaradott csimpánz, az rengeteget árt az országnak. Az egyetlen – valószínűleg életed során az első – becsületes húzás az lenne, ha visszaadnád a megbízatásodat, eladnád a luxusvilláidat (mert nem egy van), visszaadnád a szüleidnek a kölcsön tízmilliókat és megpróbálnál valami hasznosat csinálni. Jelentkezhetnél például közmunkásnak. Ha tudsz írni-olvasni, akár még egy könyvtárba is kerülhetnél, mondjuk polcot törölni.

A kioktató, nagyképű, frusztrált jelzők tökéletesen illenek rád is, elvtársaidra is, de egyrészt érdemben semmit nem mondtál – máskor sem egyébként -, másrészt így nem beszél egy politikus. Ez az ótvar duma elmegy a focipályán, de ti bevittétek a magyar parlamentbe is és immár exportáljátok is. Nem tegnap óta. Én pedig szégyellem magam helyettetek.

Tudom persze, hogy eszedbe sem jut lemondani, majd hülye lennél. Még jutalomra is számíthatsz a főnöködtől, mert teljesen egyedül képes voltál beépíteni a károgásodba a vezér legújabb kedvenc szavát, a nihilistát. Ügyes talpnyaló vagy.

Nem tudom, hogy az Unió rálép-e végre a vezéred farkára, bár már majdnem elkésett ezzel, de azt tudom, hogy egyszer vége lesz ennek, Peti. Kíváncsi leszek a pökhendi óbégatásodra akkor, amikor majd el kell számolnod neked is, a többieknek is és amikor Polt Péter nem a ti seggeteket védi, hanem melletted ül a vádlottak padján. Akkor derül majd ki, hogy mekkora legény vagy.

Azt azért nem árt tudnod Petike, hogy a társadalom döntő része – még a fideszes szavazók is – elkötelezett az Európai Unió mellett. Nagyon veszélyes és vékony jégre merészkedtek, ha választás elé akarjátok állítani az ország lakóit, hogy Orbán királyságát, vagy a közösséghez tartozást választanák-e szívesebben.

Egyébként pedig szerintem most pontosan az történik, amiért dolgoztok évek óta. Addig provokálni az Uniót, ameddig az reagál és erre hivatkozva felhergelni a választókat, mert lámcsak, csúnyán beszélnek az országról. Innen már lehet választani, hogy fel meritek-e vállalni nyíltan az ország kivezetését az Unióból, vagy megvárjátok, hogy a közösség hajítson ki minket.

Hidd el Peti, meg fogjátok szívni az elvtársaiddal együtt. Nem kicsit, hanem nagyon. Minden reményetekkel szemben még mindig több normális ember van ebben az országban, mint végletekig fanatizálható idióta. Bizonyám.adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.