Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szerintem inkább takarodj a függöny mögé, és a saját érdekedben hagyd abba a hazudozást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vasárnap van, az MTI is, Rétvári Bence is fontos munkát végez. Az utóbbi elböffenti magát, az előbbi lehozza. Nem mondom, hogy nem áll a művelettől égnek az ember haja, mert de. Viszont ez sem az MTI-t, sem Rétvári Bencét nem zavarja. Mert örömhír hozója az emberi dolgokkal haloványan összefüggő mammut-minisztérium KDNP-s parlamenti államtitkára.

Hat év alatt megfeleződött az óvodákban, általános iskolákban és középiskolákban a hátrányos helyzetű gyermekek száma

ezt bírta lehozni a kormányzatilag manipulált és távirányított köz(pénz)szolgálati hírügynökség, amely a Bence nevű ügyeletes keresztény és demokrata viszkető közléskényszerét továbbította.

Rétvári úgy döntött, telepakolja dörgedelmes propaganda-beszámolóját számokkal, mert akkor biztosan hitelesebbnek tűnik a mondanivaló. Ez az esetek zömében így is van, ám amikor a statisztikák célja az ordas manipuláció, csúsztatás, hazugság, akkor teljesen lényegtelenek a számok. Nézzük Rétvári állításait, aki – ha így folytatja – hamarosan miniszter lesz, akárki meglássa:

Míg a 2010/2011-es tanévben 476 ezer hátrányos helyzetű fiatalt számoltak össze (a teljes létszám 28,5 százaléka),  a 2015/2016-os tanévre csak 212 ezer (az összlétszám 14 százaléka) maradt. Egyszerűen megszűntek hátrányos helyzetűnek lenni.

Siker, siker, világraszóló siker, amelynek okait ennek az egyedülállóan nagyszerű kormánynak a páratlanul eredményes intézkedéseiben kell keresni, amiket így foglalt össze a vasárnapi ügyeletes: a szülők közül többen kapnak munkát, a bérek sok helyen emelkedtek, a gyermeket nevelők jóval kevesebb adót fizetnek.

Mindez nem lehetne így, ha nem nőtt volna és nem növekedne folyamatosan a családtámogatás meg a kétgyermekesek adókedvezménye, meg nem lennének ingyenes tankönyvek, meg a sérülékenyebb társadalmi csoportokba tartozóknak munkát adó cégek járulékkedvezménye, meg az ingyenes étkeztetés, meg a történelmien alacsony munkanélküliség, meg természetesen a közfoglalkoztatás.

Tekintettel arra, hogy Magyarországon hosszú hónapok óta kormányzás címszó alatt kizárólag a harsány propaganda formájában megnyilvánuló, kőkemény milliárdokat felemésztő migrációs frászkeltést művelik az elvtársak, olykor meg kell lobogtatni egy méltatlanul elfeledett jobban teljesít jellegű szólamot is, nehogy az emberek véletlenül a saját bőrükön kezdjék el érzékelni a valóságot. Erre tartják a Rétvárikat. Akik nemhogy éhező, fázó, nélkülöző gyereket nem láttak, de a hátrányos helyzet fogalmát is az eléjük rakott propagandából olvassák.

De ha már Rétvári vette a pofátlanságot, hogy nehéz helyzetben lévő, nyomorult gyerekekre hivatkozva kampányoljon az állampártnak, akkor szerintem nézzük az egy bekezdésre eső hazugságokat, és azokat a tényeket, amiket a legkártékonyabb minisztérium államtitkára nagyvonalúan kifelejtett az agymosásából.

Idén lett  volna százéves Magyarországon a létminimum-számítás, amelynek tiszteletre méltó jubileumát a Központi Statisztikai Hivatal úgy ünnepelte meg, hogy eltörölte (2014-ben). Pontosabban a KSH továbbra is végez létminimum-számítást, csak a hagyományos, lesújtó képet nyújtó módszert dobja el a francba, és keres helyette valami kevésbé lehangoló és elkeserítő algoritmust.

Rétvári melldöngető állításaival szemben/ellenére tény, hogy a kétharmados sikerkommandó ugyan felemelte a bruttó minimálbért, viszont eltörölte az alkalmazottak adókedvezményét. Ebből az következett, hogy miközben a bruttó minimálbér jóval meghaladta a létminimumot, a nettó szépen, folyamatosan leszakadt tőle. Közben az infláció gyakorlatilag megszűnt, csak az árak nőttek.

A Policy Agenda nevű intézet a hagyományos módszer szerint elvégezte a tavalyi évre vonatkozó létminimum-számítást – erről írtunk mi is ITT és ITT meg ITT is érintőlegesen – , ami egy felnőttnek 88 016 forint, egy átlagos (két felnőtt + két gyerek) családnak 255 246 forint lenne. Mivel a nettó minimálbér 68 775 forint csak tavaly érte el a 2009-es szintet, a létminimum alatt élők száma tovább nőtt, elérve a 41 százalékot. Hárommillió koldus országából négymillió koldus országa lettünk. Nem én mondom, nálam jóval okosabb emberek.

Rétvári okleveles csúsztató állításai ellenére tény, hogy a 2016 márciusi Eurostat adatok alapján Románia és Bulgária után Magyarországon a legmagasabb a gyermekszegénység kockázata az Unió országai közül. Minden korosztály átlagát tekintve 31,8 százalék volt a veszélyeztetettségi arány. Gyermekek esetében ez drasztikusan megugrott és már 41,8 százalékuk lett veszélyeztetett a lecsúszástól. Magyarország ezzel Románia 51 százaléka  és Bulgária 45,2 százaléka után a harmadik legnagyobb gyermekszegénységet produkáló ország lett az unióban.eurostatgyerekszegenyseg2_0201605

Az mfor.hu Eurostat adatain alapuló elemzéséből kiderül, hogy a materiális depriváltságot tekintve Magyarországon a gyerekek 22,8 százaléka nem evett naponta  sem friss zöldséget, sem friss gyümölcsöt. A gyerekek 42,4 százaléka pedig semmilyen, a napi fehérjeszükségletnek megfelelő hús-, illetve halterméket sem tudott fogyasztani naponta még egyszer sem. Mindeközben a gyerekek 27,4 százalékának tartósan nem volt új ruhája sem.

Rétvári szemforgató, aljas dumája ellenére tény, hogy 2015-ben rekordot döntött a dolgozói szegénység Magyarországon. Ma már majdnem minden tizedik foglalkoztatott szegénységben él, a közmunka pedig egyáltalán nem old meg semmit. Ha ehhez hozzávesszük, hogy naponta három magyar lesz hajléktalan, akkor egyetlen kérdés maradt: hogy nem sül le a bőr a pofádról, Rétvári?

Összegezzünk. A 2010/2011-es tanév összevetése a 2015/2016-os tanévvel hamis, indokolatlan és úgy baromság, ahogy van. A Fidesz menetközben megváltoztatta a hátrányos helyzetű gyerekek besorolását, gyakorlatilag mesterségesen manipulált statisztikai mérések alapján kivette őket a legnyomorultabb kategóriából és közben azt hazudja, hogy jóllaktak és megszűntek hátrányos helyzetűeknek lenni. Hacsak így nem, Rétvári, hacsak így nem. Ennek körülbelül annyi a valóságtartalma, mint annak lenne, ha holnap a parlament megszavazná, hogy ezután a szegényeket nevezzük gazdagoknak, a boldogtalanokat boldogoknak, a hátrányos helyzetűeket elégedetteknek. Annak, amit Rétvári állít, konkrétan ez a jelentése.

Már eleget mondtuk, de ezek szerint soha nem lehet elégszer: nincs ingyenes étkezés, nincsenek ingyenes tankönyvek! Ezt mind a magyar adófizetők pénzéből, a kismillió kivetett adóból finanszírozza a kormány. Nem ingyenes étkezés, nem ingyenes tankönyv kell, nem dolgozói szegénység kell, nem közmunka kell, nem a kamu családtámogatás és nem ilyen meg olyan kedvezmények kellenek. Működő piacgazdaság kell, tisztességes, emberhez méltó megélhetést biztosító munkahelyekkel, amiből nem csak a létminimumra futja. Ahhoz kevesebbet kellene pofázni és lopni.

Bence úrfi! Ezek a gyerekek nem tűntek el, ezek a gyerekek egyre többen vannak. Ezekért a gyerekekért a Fidesz-kormány két lopási akció között semmit nem tett, ezek legfeljebb akkor fognak eltűnni, amikor éhen halnak. De még mielőtt éhen halnak, fázni is fognak, mert közelít a tél. A hátrányos helyzetű gyerekek nem szűntek meg létezni azért, mert a statiszikai módszereket módosították, és ezzel a szart berugdosták az ágy alá.

Rétvári! Jó lenne lemászni abból az irdatlan elefántcsonttoronyból és körülnézni a valóságban. Mert miközben ti nagy erőkkel kozmetikáztok és hülyítitek a még hülyíthető birkákat, a magyar társadalom sínylődik, éhezik/egészségtelenül étkezik és minden egyes nappal összébb húzza magát, lemond valamiről, ami korábban természetesnek tűnt. Szerintem inkább takarodj a függöny mögé, és a saját érdekedben hagyd abba a hazudozást. Vagy mint igazi álkeresztény, még elmehetsz templomba is meggyónni a bűneidet. Ott talán megbocsáttatik ez a rengeteg disznóság. Ha így folytatod, senki más nem fogja megbocsátani mindazt, amihez a nevedet adtad az idők során.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.