Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ne tévessze meg a korrupció bajnokait, hogy dühös emberek még nem borították lángba Felcsútot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Előzmény, amiről ITT írtunk tegnap: egy független képviselő írásban kérdezett az egyélőistentől. Mégpedig írásban volt pofája neki megérdeklődni: „Milyen kapcsolatban áll Ön Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival?” A válaszadás határideje lejárt, ez jobb helyeken törvénysértésnek minősül. Szar helyeken a pénteki határidőt követő hétfőn az éppen ügyeletes végrehajtó nagy nehezen méltóztat válaszolni. Rögtön azután, hogy adminisztrációs hibával takarózva indokolja: Orbán Viktor magasról leszarja a jogszabályokat, ezek legfeljebb apró és önkéntelen hibák.

vagyon

Ez a Dömötör Csaba nevet viselő propaganda-államtitkár műve: a 26 éve egyetlen percet a piacon nem dolgozó, a mai napon Szerbiából a kötelező mindmeghalunk, jönnek a migránsok dumával riogató miniszterelnök aktuális szószólója és ügyintézője nyelvhelyességi kifogásokkal élve sunnyogja el az érdemi választ. Ma, Viktor és Lőrinc névnapján tök véletlenül. Hogy a jóisten éltesse őket sokáig! Vagy valami.

Dömötör fontos és hozzáértő nyelvésznek a törvényes határidő sem volt elegendő, hogy ezt a pofátlan, kopott sablont előkapja valamelyik fiók mélyéről. Hogy ezek régebbi válaszokba kapaszkodnak és azokat kicsit átírva újra meg újra beletolják az alattvalók pofájába ugyanazt a semmitmondó sallangot, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a fenti szövegben kiemelt rész: Dömötör szar poénnak is híg és súlytalan válaszában kétszer jelenik meg ugyanaz a gondolat: a vagyonnyilatkozati eljárás Európában párját ritkító szigorúsága. Hiába, egy közepesen szar fércmunka sem erőssége ennek a nyolcadrangú bohócnak.

Ebben a helyzetben pedig az a legdurvább, hogy most majd tőlem fogják kérdezni, hogy mégis mire vártam, a kérdést feltevő képviselő mire számított és úgy egyáltalán mire várt bármelyik közönséges állampolgár, akit ezzel a válasszal a miniszterelnök úr méltóztatott a mai nap tiszteletére szájba hugyozni. Szeretném javasolni itt és most, hogy ne tegyünk már úgy, mintha az volna a természetes, hogy nem válaszolnak és még ki is oktatnak.

Dömötör Csaba okleveles seggnyaló válaszán keresztül nem a kíváncsi képviselőnek mondták meg jól a magukét, hanem mindenki másnak is, akit jogosan érdekelhet, hogy mégis hogyan lehetséges, hogy ez a kétlábon járó Pénztároslőrinc nevű sikertörténet a mangalicaszereléstől az építőiparig, a vendéglátóipartól a mezőgazdaságig, az ingatlanharácsolástól a vasúti sínek felújításáig mindenhol ott van és amerre jár, milliárdok tűnnek el a feneketlen zsebeiben.

Orbán Viktor, aki 26 éve egyetlen percet nem töltött el érdemi munkával a piacon, aki tehát lassan három évtizede családostól a közpénzes vályú közelében röfög, még arra is gyáva, hogy a saját nevét írja egy ilyen gyalázatos szemfényvesztő, nyelvtannáciskodó dörgedelem alá. Csak éppen a becsszó hiányzik a végéről, hogy örüljön a kretén alattvaló.

Az a helyzet, hogy – bár ennek az ellenkezőjéről Dömötör Csabától Orbánig testületileg meg vannak győződve az urak, hölgyek – nem minden alattvaló hülye. A nem hülye, alattvalónak nézett magyar, aki pontosan tisztában van vele, hogy Orbán az ő alkalmazottja és nem fordítva, azt is világosan látja, hogy Mészáros Lőrinc pedig nem egy közönséges gázszerelő, akinél rátermettebb üzletembert Árpád óta nem termett a magyar ugar. Nem életszerű, nem egészséges, nem tisztességes, hogy minden második közbeszerzést Mészárosra írnak ki, és senki más nem nyerhet, az ő ajánlatai visszautasíthatatlanok, akkor is ha tegnapelőtt alapította a céget, amivel holnapután milliárdokat kaszál. Következésképpen a szerencse és a jóisten misztikumán túl itt a földhözragadt magyarázat mindenre Orbán Viktor.

Ennek a nagyon ostoba Dömötörnek üzenném, hogy a kérdésbe egyetlen darab nyelvtani hiba nem szorult, ellenben a válasz rengeteg kívánnivalót hagy maga után. Orbán Viktor fabatkát nem érő vagyonnyilatkozata senkit nem érdekel, mindenki tudja, hogy ez az intézmény teljesen felesleges, ellenben minden más érdekes, ami abból a közönséges fecniből kimaradt.

Nem tudom, Dömötör Csaba, aki alattvalóként, hülyének nézett beosztottként védi a mundér becsületét és papagájként ismételgeti Orbán korábban már elhasznált szavait, honnan veszi a bátorságot arra, hogy leugassa a kérdezőt (az ön pártjának peres vitái nem tartoznak ránk), de többször nem ismétlem meg még az ő kedvéért sem: abból a nyitott könyvből nem csupán bekezdések, lapok, de komplett fejezetek hiányoznak.

A felsőfokú cinizmus és az átlátszó, ócska terelés dacára az elmúlt 6, – de mondjuk ki nyugodtan – 26 év legnagyobb magyar közéleti botránya az Orbán dinasztiához és Mészáros Lőrinchez kapcsolódik. Akkor is, ha a reneszánsz tapló ugyanúgy nincs egyetlen hivatalos kifizetési listán sem, mint a vitrint őrző, tajparaszt, agresszív munkanélküli. Ne tévessze meg a korrupció bajnokait, hogy dühös emberek még nem borították lángba Felcsútot. Nem lehet ezt büntetetlenül a végtelenségig csinálni. Orbán Viktornak sem lehet minden kínos, ciki, kényes, botrányos történetet megúszni, függöny mögé bújni, más elfoglaltságra hivatkozni, halaszthatatlan gyűlöletbeszédet mondani valahol máshol, amikor szembe kellene nézni a választókkal és alá kellene írni azt a választ. Hogy Mészáros Lőrinc egy született zseni, a véletlenek és a csillagok állása a magyarázat minden megnyert állami tenderre, amin magyar vállalkozások százainak esélyük nem volt sikerrel pályázni, mert azokat a téeszelnök téeszelnök haverjára írták.

Most még úgy tűnik, minden bokorban terem egy Dömötör Csaba, egy bármire kapható balfasz, aki a beszari, férfinak alig nevezhető Orbán Viktor szennyesét kimossa. Mert a szabadságharcos arra is gyáva, hogy a nevét odaírja a saját ügyeit firtató, hivatalos kérdés alá, mert úgy gondolja, ezzel mindent meg lehet úszni, azt lehet mondani majd ha eljön az idő, hogy ő ott sem volt.

Nos, ez a nyitott könyv egy nagy kalap fekália, Dömötör! Te is tudod, de falazol. Csak szólok, hogy ha majd borul a bili, az elsők között leszel, akiről leveszi a kezét a főnököd, akit beáldoznak, mint a legutolsó parasztot. Ne fárassz Orbán vagyonnyilatkozatával, se a magyar nyelv szabályaival! Tudjuk, hogy a főnököd nem áll kapcsolatban Mészáros vagyontárgyaival. Ezzel szemben mindazokkal nagyon is kapcsolatban áll, akiknél saját, harácsolt zsákmánya megőrzés, gyarapítás céljából el van helyezve. Tudjuk – még ha Polt Péter uralkodásának végéig ez soha nem lesz igazságszolgáltatásilag kimondva és pecséttel ellátva -, hogy minden a sajátlábak, apák, feleségek, vők és Mészárosok nevén van. Minden, ami miatt Orbán azzal érvelhet, hogy egy vagyontalan templom egere.

Ezt a csattanós választ is csak azért dokumentáljuk és tesszük oda a többi mellé, hogy amikor majd nem az egyik bűnöző válaszolja meg a másik bűnöző helyett a kérdéseket, amikor nem lesz majd 15 napos határidő, amit magasról le lehet szarni, amikor felelősségrevonás lesz és nem békés kérdezősködés, akkor pontszerűen tudjunk idézni. Dömötör! Te addig ismerkedj a magyar nyelv szabályaival, hogy ne rontsd még jobban a helyzetedet!

adomány

 

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.