Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hetedik éve elnyomott ellenzékként visító kormány fóbiái

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap – ismét – megtudtuk, hogy a Szalonnát Soros György támogatja. Egy kedves troll árulta el, akit sajnos le kellett sikálnunk a közösségi oldalunkról, mert ahelyett, hogy elmondta volna a nagy titkot – mármint hogy mi módon támogat minket Soros – elkezdte inkább az olvasókat fenyegetni. Azt meg nem jól viseljük.

A keletkezett űrt bőven lehet pótolni az agitprop oldalak gazdagon buzgó forrásaiból, ahol a sötétlelkű akarnok (nem Orbán, hanem Soros) szekértolóinak tábora név szerint fel van sorolva.

A kérdés az, miért kellene belemennünk Orbánék zsákutcájába? Miért kellene tagadni bárkinek is, ha részesült a Soros-alapítvány támogatásából? Függetlenül attól, hogy valakinek szimpatikus, vagy nem szimpatikus Soros György, ő nem egy körözött bűnöző, nem terrorista, nem törvényenkívüli. Az alapítványai legálisan működnek, a támogatási összegeket Soros a saját adózott jövedelméből biztosítja.

Innentől kezdve mi a kérdés? Alapítványi támogatásért – gondolom – pályázni kell. Nem úgy van, hogy egy sötét sarkon az ember zsebébe tuszkolnak néhány milliót és fegyverrel kényszerítik, hogy tartsa meg a pénzt. Úgy van, hogy pályázatot kell írni, vagy egyéb módon támogatásért folyamodni – nem ismerem a rendszer működését – a támogatást egy bizottság megítéli, vagy nem. Aki hozzájut ilyen forráshoz, azt legálisan, nem a törvények megkerülésével teszi. Nyilvános adat, fenn található azoknak a honlapján, akik kaptak ilyen forrást.

Ehhez képest a kormánypropaganda igyekszik jó ideje úgy beállítani az alapítványi pénzhez jutott szervezeteket és portálokat, mintha azok valami bűnös, sötét, illegális és titkos, vagy titokban tartandó dolgot cselekedtek volna. Igyekeznek kriminalizálni Soros Györgyöt, az alapítványait, mégpedig azért, hogy a támogatásban részesülő szervezeteket lejárathassák.

Ugyanis a többségük kormánykritikus, ezt pedig a hetedik éve elnyomott ellenzékként visító kormány képtelen feldolgozni lelkileg. A hetedik éve mindenkit teli pofával ócsárló, folyamatosan tiszteletet követelő, állandóan harcban álló és megállás nélkül ellenségeket gyártó kormány nem tűri a kritikát. Jogosan, ugyanis a kritikának van alapja, a tények ellen pedig kizárólag harci riadóval, mocskolódással, hazudozással tud védekezni a rendszer.

„A Magyar Soros Alapítvány a ’80-as évek második felétől majdnem két évtizeden át (1989-2005) több milliárd forintos támogatással segítette a nehéz helyzetben lévő magyar egészségügyet is. Az alapítvány segítségével jutott sok magyar kórház és egészségügyi intézmény korszerű berendezésekhez, röntgengépekhez, CT és MRI készülékekhez. Az Alapítvány számos más terület mellett támogatta az egészségügyi menedzsment fejlesztését, a betegjogok képviseletét, a minőségbiztosítás bevezetését. A Magyar Soros Alapítvány a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen 1997 és 2004 között több mint 40 ezer, főként hajléktalan ember tüdőszűrő-vizsgálatát támogatta. Az Alapítvány segítette a fogyatékkal élők életminőségének javítását, a prevencióval, egészséges életmóddal kapcsolatos oktatási és szakmai továbbképzési programokat. Egyik legsikeresebb programja a végstádiumban lévő betegek megfelelő gondozását végző hospice mozgalom– támogatása. Ennek megszületésénél az Alapítvány is bábáskodott, és a mozgalom működését több mint húsz évig segítette.” (Nyílt Társadalom Alapítványok)

Még egyszer: Soros György – függetlenül attól, hogy szimpatikus, vagy sem – a saját pénzéből támogat olyan szervezeteket, egyesületeket, csoportokat, újságokat, amelyek megfelelnek a pályázati feltételeknek. Legálisan, nyíltan. Ez nem tetszik, esetleg veszélyes a kormánynak és a kormány kezéből közpénzt zabáló propagandamédiának.

A legjobb módszernek azt találják – gondolom, Nemtuggyukki Árpád gipszfaragó és Orbántanácsadónak köszönhetően -, ha megpróbálják úgy beállítani a támogatást kapókat, mintha valami aljas, bűnös, sötét, nemzetellenes dolgot cselekednének akkor, amikor elfogadják a támogatást. Egyébként ugyanez a módszer a kormánynak nem tetsző civil egyesületek, újságírók, politikai szervezetek, egyes politikusok, weboldalak, blogok, polgárok, csoportok esetében is. Úgy igyekeznek beállítani a kormányt és Orbán Viktort, mintha azonos lenne a magyarsággal, a nemzettel, az országgal és aki kritizálni meri – Orbánt, vagy a kormányt – az magyargyűlölő, hazaáruló.

Normális országban a kormány kormányoz és nem harcol. A társadalom ellenőrzi a kormány működését, kritikát gyakorol, ha neki nem tetsző dolgot tapasztal. A sajtó kifejezetten kormánykritikus, függetlenül az aktuális kormánytól. Ez a dolga. A kormány pedig elviseli ezt. De nem támad rá a saját országára és nem próbál meg aljas módszerekkel ellehetetleníteni mindenkit, aki máshogyan gondolkodik, mint a központilag meghirdetett irányelv. Egy erős kormány, amelyik biztos a maga igazában és tiszta lelkiismerettel ki tud állni az elgondolásai és cselekedetei mellett, nincsen rászorulva a kormánymédiának csúfolt szartúróbogarak munkálkodására, sem arra, hogy sikerpropagandával reklámozza önmagát.

Az Orbán-kormány pedig rá van erre szorulva. Szánalmas.

Visszatérve Sorosra. Nem, a Kolozsvári Szalonna és Hir-Telen Beszólunk változatlanul nem Soros György pénzéből működik, hanem kizárólag az olvasók adományaiból. És nem azért nem Soros pénzéből, mintha olyan nagyon – vagy kicsit is – ciki lenne pályázni a támogatására, hanem azért, mert mi nem pályáztunk. Mégpedig éppen azért nem, mert hiszünk abban, hogy egy ilyen kicsi weboldal képes talpon maradni, akár még fejlődni is pusztán csak azzal, hogy – igyekezetünk és reményeink szerin – magas színvonalú írásokat közlünk, hogy a sokakat érdeklő témákat dolgozzuk fel és hogy nem hazudozunk.

Tudnám javasolni a Soros pénze után kotorászó, sárdobáló, közben a közösség pénzéből zsíros fizetést felnyaló újságíróknak, hogy próbálják ki egyszer, milyen valóban az olvasókra támaszkodva talpon maradni. Nem könnyű, rengeteget kell dolgozni és lehet izgulni minden hónapban, hogy összejön-e a szükséges összeg. Nincs nyaralás – szombat-vasárnap sem – és nincs összecsapott, elkent munka, mert az olvasók azonnal büntetnek. Viszont nincs szorongás és nem köpi le az ember a tükröt minden áldott nap és ez nagyon fontos.

Egyszóval mi nem kaptunk, mert nem kértünk támogatást Sorostól. De aki igen, ne akkor mi van? Semmi. adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.