Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hányják az epét bele az arcunkba és tolják a sötétség, bunkóság szekerét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel átmenetileg kicsit belefáradtam abba, hogy Ki mennyit lopott ma és miért már megint Mészáros Lőrinc?, ezért úgy gondoltam, hogy egy közepesen jelentéktelennek tűnő témával fárasztom a nagyérdeműt. Persze valamilyen úton-módon összeér a dolog Lölövel így is, úgy is.

Történt ugyanis, hogy a felcsúti Akadémia címén bejegyzett FourFourTwo (értelmszerűen felcsúti) hetilap – amely az azonos nevű tekintélyes angol futballap magyar kiadásának gondolja magát, és állítólag az is – online felületén a főszerkesztő által jegyzett publicisztikában buzizott egy lábszagút.

A híresen hírhedt, magát főszerkesztővé felszopó Bodnár Zalán a Mikor lesz újra a férfiaké a futball? című, tradicionálisan 7 mondatos opuszában azon kesergett, hogy micsoda szar manapság a foci. Nem, nem a felcsúti, NB 28-as aranycsapat játékát gyalázta a tekintélyes sportújságíró, hanem az európai futball jelenlegi állapotán picsogott és meg is fejtette a problémát.

A foci azért szar az Espanyol-tól a Liverpool-ig, mert a mai focisták lányosak, buzisak, nem tudnak focizni. Ráadásul a legfőbb okot a mezek színe jelenti, amelyek nem hagyományos sportmezek, hanem szponzorált mezek, és amelyek – érvel a szerző – totálisan kiölik a férfiasságot a focistákból.

A hétmondatos cikk elejétől végéig egy szakmaiatlan, lábszagú ámokfutás, íme, szemléltetésképpen:

  • …az Espanyol játékosai rózsaszín sportszárban játszottak, míg a hazaiaknál majdnem minden futballistának rózsaszín vagy piros cipője volt…
  • …a hagyományápolásra oly büszke Liverpool valami meghatározhatatlan színű – amit legfeljebb a nők tudnak szóval kifejezni -, talán leginkább libafoszöld-hányásnak nevezhető mezben játszott.
  • Ráneztem erre a Morenóra, a kis buzis csurijára, és azon gondolkodtam: ez most tényleg gyerekek példaképe kellene, hogy legyen? (Kezében a labda is a leggusztustalanabb színekben „pompázik”)
Alberto Moreno - Liverpool (Fotó: Reuters / Lee Smith)

Alberto Moreno – Liverpool (Fotó: Reuters / Lee Smith) – Zalán főszerkesztő liverpool_buzi felirattal töltötte fel a képet

  • Vajon meddig kell eltűrnie a futballnak, hogy a szponzorok a nők és a hülyegyerekek ízlését szolgálják ki a futball kellékeiben, mezekben, sportszárakban, labdákban? Vajon meddig kell eltűrni a hagyományok provokatív sárba tiprását, hogy alig van csapat, amely a saját klubszíneire emlékeztető dresszeket rendszeresít? Aki azt gondolja, hogy a borzalmas szakmai válságban lévő labdarúgást a plázacicákkal és a selyemfiúkkal való történelmi szövetségkötés rántja majd ki a bajból, óriásit téved.

Az ugyan nincs beleírva a szövegbe szó szerint, hogy ha valaki buzi, akkor értelemszerűen nem lehet jó focista, de tény, hogy rég olvastam ekkora veretes idiotizmust és gusztustalanságot a felcsúti, zsíros állami pénzeken hízlalt sportújságírás háza tájáról. Igaz, máshonnan se.

Erről a sportsajtó kurucinfójaként futó igénytelen fostalicskáról, amit Zalán barátunk tol rendületlenül (most nem szeretném külön bemutatni, ezen a linken elérhető a tökéletes kórképe) és külön erről a cikkről megint ugyanaz jut eszembe: ez a nemzeti, konzervatív, keresztény futballújságírás? Itt csak az ilyen tahóknak terem babér? Kötelező munkaköri leírás ezeknek, hogy még a labdarúgás ürügyén is buzizni kell? Ha már labdarúgásról egy árva szó nem esik a koncentrált mondanivalóban.

Nem sok hétmondatos, fociról szóló cikkel találkoztam – ebben itt konkrétan nem a magyar, hanem a hanyatló európai futballt gyalázza a felcsúti szakíró – amelybe ilyen primitív módon, nőket és férfiakat egyaránt degradáló, alapvetően homofób és hímsoviniszta szöveget sikerült volna belepréselni azért, hogy egy idióta alapvetésből idióta következtetésre jusson a frusztrált szerző.

Nem kell ide Bayer Zsolt, ezek az önreflexióra képtelen csicskák elvégzik a maguk kis mocskos munkáját mindenhol. Mert mindenhol van egy ilyen Bodnár Zalán, akinek az eső utáni szivárványról, vagy a színes kerítésről is a buzik jutnak eszébe. Akinek még a színek láttán is a nyomorult fixációi öntik el az agyát. Aki nem látja, hogy a fehér mez az fehér, a fekete meg fekete, ha a lábszárvédő történetesen malacrózsaszín. Akinek a nemzeti színeken kívül minden más buzis, mert minden más színt csak a nők (meg a hülyegyerekek) látnak, mert minden férfi idióta és színtévesztő.

Akkor már csak arra az egy kérdésre kellene válaszolnia ennek az őstehetségnek, hogy a férfias színekben játszó, nem buzi, de legalább mélymagyar felcsúti reménységek mi a büdös francért nem játszanak a buzi Barcelona, Liverpool, ésatöbbi színvonalán? Nem hogy a színvonalán, de még a közelében sem annak a színvonalnak. Aztán a focimeccs helyett a játékosok mezét, lábszárvédőjét, cipőjét, haját, pofáját vizslatni azt minek hívják, sportújságíró úr? És ha a felcsúti aranylábú csapatot talpig fehér-feketébe, vagy piros-fehér-zöldbe öltöztetjük, akkor megszégyenítik a Manchester United vagy a Chelsea csapatát? Tényleg a hányásszín teszi a mestert, te nagyon értelmes?

Tényleg ezt a bűzös fekáliában fetrengést hívják újságírásnak? Tényleg csak ilyen dilettáns szarháziak jutnak minden államilag bőkezűen támogatott szerkesztőségbe? Akik nyíltan, pofátlanul buziznak, amikor éppen nem migránsoznak, cigányoznak, zsidóznak, hogy a haza fényre derüljön.

Ez az alpári tűrhőség és homofób kirohanás csak azért téma (függetlenül attól, hogy a szerző látens meleg, avagy sem), mert Bodnár Zalánok tömegesen futkároznak ebben az országban. A tahó, undorító, penetráns sötétségükkel, a csillagos eget rugdosó egójukkal és önkritikára képtelen közléskényszerükkel. Igen, ezek miatt a gyűlölködő véleményformáló Bodnár Zalánok miatt van, hogy a nyakunkon taposó bűnbanda újabb négy éves uralkodásra készülhet. Mert az ilyen Bodnár Zalánok hányják az epét bele az arcunkba és tolják a sötétség, bunkóság szekerét és a fostalicskát. És küldetéstudatuk is van mellé.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.