Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lovagkeresztet Gömöri Zsoltnak és Deutsch Tamásnak. Is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azok a bizonyos lassan őrlő kerekek végül csak előállítottak egy zsák korpát. Talán van, aki emlékszik még Gömöri Zsoltra, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) korábbi elnökére. Akinek kimaradt a sztori, összefoglalom:

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Szövetség elnöke volt olyan jó és 2012-ben végtörlesztette négy szövetségi munkatárs hitelét. Na, nem saját zsebből, hanem a Magyar Paralimpiai Szövetség pénzéből. A négy szerencsés között ott van természetesen Gömöri Zsolt is, mint szintén rászoruló.

A Bors rákérdezett a dologra tavaly májusban (nem, nem a police.hu), Gömöri úr pedig elmagyarázta, hogy erre a jogszabályok lehetőséget adnak. Amúgy sem az ő ötlete volt, hanem Deutsch Tamásé, de semmi gond, mert így most nem fog évi 10 százalékos béremelést kapni. Mármint Gömöri.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke később visszafizette azt a 3 millió forintot, amit a devizahitelének támogatására előzőleg felvett a Paralimpiai Szövetségtől. Nem azért fizette vissza, mert eleve gusztustalan dolog volt felvennie. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként havi bruttó 1,5 milliós fizetést kap a bizottság elnökeként, holott ezt a munkát normális helyeken társadalmi munkában végzik. Nem is azért fizette vissza, mert egyébként a 3 milliós támogatás mellett felvett 17,5 millió forint jutalmat is. Azért sem fizette vissza, mert a szponzori pénzek után plusz jutalékot zsebelt be. Nem. Azért fizette vissza, mert kiderült.

Nem is hánynék sugárban, ha nem éppen a Paralimpiai Szövetségről lett volna szó. Idéznék ugyanennek a Gömöri Zsoltnak a leveléből:

“Vannak sportolóink, akik csak az edzőtáborban jutnak megfelelő táplálékhoz, mert a havi méltatlanul alacsony támogatásból legfeljebb naponta egyszer tudnak megenni egy párizsis zsömlét vagy egy pár virslit. Elvétve akad olyan paraversenyző, aki nem kényszerül arra, hogy a napi edzések mellett nyolc-tíz órát dolgozzon, és nem a megélhetésért, hanem a túlélésért .”

Ezt Gömöri nem a második világháború után két perccel írta, hanem 2015-ben. Nem is nekem írta a kevéssé gerinces úr, hanem a MOB-nak. Ugyanis szerette volna elérni a parasportnak szánt keret emelését. Ez dicséretes is lenne, ugyanis például a cselgáncs világbajnokunk – Szabó Nikolett – két műszakban dolgozik havi hetvenezerért egy gyárban és mellette jár edzésre. Nikolett majdnem teljesen vak és parasportoló.

Hogy a jogszabályok mit tesznek lehetővé és mit nem, azt én nem tudom. Hogy mi várható el egy embertől, azt tudom. Ember alatt a gerincfejlődésen átesett, a szembefordítható hüvelykujjal rendelkező, tagolt beszédre képes lényeket értem.

Csak az vigasztal, hogy a Magyar Paralimpiai Szövetség vezetősége például 2012-ben, a sikeres paralimpiai szereplés örömére egy kis jutalmat zsebelhetett be. Például maga, az egyébként törlesztési nehézségekkel küzdő és a végtölresztést a Szövetséggel kifizettető Gömöri Zsolt egyedül 17,5 milliót kapott. Biztosan vett belőle néhány parizeres zsömlét a sportolóknak.

Az a nagyon nagy baj, hogy ez a figura nem is érti, mi a probléma. Ennél is nagyobb baj az, hogy ilyenből nagyon sok van vezető pozícióban. Ameddig ez nem változik és kazánkovácstól felfelé nem lesz kötelező valamiféle gerincgyógyászati szűrés, addig maradunk a béka boldogtalanabbik fele alatt.

És íme, folytatódik a történet:

„Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője pénteken azt írta az MTI megkeresésére, hogy a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.
A vádirat lényege szerint a vádlott 2009 áprilisa és 2014 júliusa között az MPB-hez befolyt támogatói befizetések után az érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságoknak, valamint egy sportklubnak úgynevezett közvetítői jutalékot fizettetett ki indokolatlanul.
A gazdasági társaságok, valamint a sportklub képviselői nem működtek közre ténylegesen a támogatási szerződések előkészítésében és létrejöttében, így jogtalan és indokolatlan volt a részükre jutalék jogcímén történt kifizetés – hangsúlyozta Bagoly Bettina.
A jutalékot az MPB számlájáról utalták át a társaságoknak, illetve négy alkalommal a kiszámlázott összeget készpénzben vette fel a vádlott az MPB házipénztárából. A fentiek szerinti sikkasztás elkövetési értéke összesen mintegy tizenötmillió forint.
A vád szerint továbbá a korábbi elnök 2014 szeptemberében egy bérbe adott minibusz eltulajdonítása miatt kártérítés címén jogosulatlanul és indokolatlanul utaltatott át hárommillió forintot az MPB számlájáról a saját ügyvezetése alatt álló cégnek. ” 

Slusszpoén:

„A vádlott szabadlábon védekezik, vele szemben a kerületi ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta.” (MTI)

Már csak azon csodálkozom, hogy az ügyészség miért nem terjesztette fel valami kitüntetésre mindjárt? Mondjuk egy lovagkeresztre.

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!