Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Polték a trágyát visszalapátolják a lóba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sajnos az utóbbi időben méltatlanul és igazságtalanul elhanyagoltam Rogán Antoniót, biztos vagyok benne, hogy ennek ő sem örül. Meg Viktorka sem örül, hogy nem foglalkozunk csak azzal a hülye lovagkereszttel. Pedig van itt látnivaló, még ha nincs is.

Azt már tudtuk a lovagkeresztes-háború kirobbanása előtt is, hogy az ügyészségnek esze ágában nincs a már mások által feltalált digitális aláírást (kamu)feltaláló ügyében nyomozni, ezért nem maradt más hátra, mint előre: bele kell állni Portik Tamásba.

Aki a Rogán kontra Juhász perben tanúként állította június 17-én – soha nem árt elégszer megismételni -, hogy Habony nagynénjének megbízásából egy 10 millió forinttal kibélelt, úgynevezett kenőpénzes zacskót adott át a Belváros akkori főmuftijának, hogy intézzen valami áron aluli ingatlant. Ingatlant, úgy értem a közvagyonból.

Mivel azonban a nyomorult Portik nem volt képes megnevezni az átadott bankjegyek sorszámát, a címletek pontos számát, a zacskó nagyságát, és a becsületes Rogán megkenésének helyszínét sem tudta kellő pontossággal leírni, a magyar maffiaállam létrejöttének első, de legrosszabb esetben is második számú felelőse, Polt Péter legfőbb ügyész nem találta indokoltnak a Rogán elleni nyomozást.

A Rejtő Jenő gazdag fantáziáját is megszégyenítő, valójában rendkívül tragikus sztori legújabb fejleménye tehát az, hogy nyomozást rendelt el a Budapesti Nyomozó Ügyészség Portik Tamás ellen hamis vád bűntettének gyanúja miatt. Vagyis Portik állítása nem tűnt kellően megalapozottnak ahhoz, hogy Rogán bűzös múltjában kotorásszanak, így Portik ellen kell vizsgálódniuk, mert mellesleg több feljelentés is érkezett ez ügyben. (Megjegyzem, Rogán ügyében is érkezett néhány, de azokat szemrebbenés nélkül lesöpörték az asztalról.)

Miután az alapügyben a Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentéseket jogerősen elbírálta, a hamis vád bűntette miatt tett feljelentés elbírálásának eljárásjogi akadálya elhárult

– ezt írta közleményében a fővárosi főügyész, aki szerint az iratok beszerzése alapján megállapították, Portik állításai a hamis vád bűntettének gyanúját keltik. Hála legyen a Jóistennek! – ezt már én írom. Ilyen kutyakomédiát szerintem ritkán látott a világ.

Az ügyészség feladata: birkának nézni az igazságszolgáltatásul nem beszélő kreténeket, és a hamis vádat rábizonyítani Portikra anélkül, hogy Rogán ellen vizsgálódnának. Az ügyészség alapvetése: adott egy nyilvánvalóan talpig becsületes, a javainkat javunkat akaró, feddhetetlen előéletű politikus és egy sötét gazember bűnöző. Mivel az előbbi ellen nyilván-természetesen nincs kellő indok lépni (értsd: vádat emelni), be kell bizonyítani, hogy az egyébként minden – az ügyészség figyelmét elkerülő – tényállás szerint nyakig sáros Rogán Antallal összefüggésben Portik hazudott.

Ez egy gyönyörű politikai mutatvány lesz, amely méltán vonulhat be a jogtörténeti kuriózumok sorába is. Hamis vádról van szó tudniillik, ami azt jelenti, hogy az ügyészségnek kell bizonyítania, hogy Portik hazudik, nem pedig Portiknak, hogy átadta azt a kenőpénzt, vagy sem. Ami a vád tárgyát illeti, az hivatali vesztegetésben való részvétel – Portik állítása szerint Habony rokonának megbízásából kente meg Rogánt -, vagyis ő maga legalábbis bűnsegédként szerepel ebben az egyenletben. Amint már korábbi írásaimban is kiemeltem: Portik saját magára nézve tett terhelő vallomást június 17-én.

Nem feltételezem, hogy Portik annyira hülye volt, hogy a 15 év fegyházat még további kemény évekkel szerette volna megfejelni, és hazudott volna. Valójában sem Rogán, sem Orbán, sem Polt, sem a maffia nem gondolja ezt. Ezért most azt kell(ene) minden kétséget kizáróan bizonyítsák és elhitessék a nagyon hülyének nézett magyarokkal, hogy Portik mégis volt annyira kretén és maga ellen vallott, hogy még többet ülhessen a hűvösön. Az ügyészségnek konkrétan cáfolnia kell a hivatali vesztegetést.

Minden józan gondolkodásra képes egyénnek, aki pontosan látja, hogy egy vérbeli maffiózót készül kimosdatni a Polt-féle sóhivatal, nem jogász létére is látnia kell: ha Portik bele nem dől a kardjába, vagy nem kap halálos májgyulladást egy sterilizálatlan fecskendőtől valamely rendőrautó hátsó ülésén, szinte lehetetlen lesz cáfolni a disznóságot. Nincs harmadik személy, aki látta volna, hogy Portik soha nem találkozott Rogánnal, Rogán tagad és ellene egyébként sem vizsgálódnak, mert csak. Következésképpen a legtöbb, amit jogállamban ki lehetne mondani ebben az ügyben – jelentős ügyészségi hátszéllel – az az, hogy nem bizonyítható minden kétséget kizáróan sem az, hogy megtörtént a megkenés, sem az, hogy nem történt meg. Ez az én olvasatomban pedig azt jelenti – megismétlem -, hogy Rogánt lehetetlen tisztára mosni, bármit is varázsol a kalapból Polt.

Ezt a helyzetet csak akkor lehet Rogán számára megnyugtató módon lezárni, ha Portikot rákényszerítik vagy megzsarolják, hogy azt állítsa: hazudott. Márpedig akit pár hónapja ítéltek el, aki leghamarabb is évek múltán szabadulhat, az valószínűleg nem szórakozott ilyen komoly vádakkal Juhász Péter két szép szeméért. Jogállamban a hamis vád tisztázásához elkerülhetetlen volna Rogán Antalt kihallgatni és szembesíteni Portikkal.

Noha ez egész Fidesz frakció azt hazudta valamikor nyár elején, hogy Rogán természetesen bíróság elé fog állni, Rogán Antal a büdös életben nem fog bíróság elé állni. Az, hogy az ügyészségnek hivatalból vizsgálódnia kellett volna az ügyében és nem tette, nyilván erre utalt már a maga idején. Tehát jogállamban Rogán Antalnak ez már június óta bukott ügy, de  mégsem fog belebukni: most a köbre emelt szemfényvesztés ideje van, Polték éppen (igaz, nem tegnap óta) az alibijét tákolják fáradságos munkával.

Ami után borítékolható, hogy megszüntetik a nyomozást, mivel – ahogy az indoklásban áll majd – az eljárás folytatásától nem várható eredmény és különben sem állapítható meg, hogy bűncselekmény történt. Egyszerűen visszalapátolják a trágyát a lóba. Ennek ellenére jelezni szerettem volna, hogy nem vagyunk hülyék, hiába próbáltok naponta nyolcszor hülyének nézni. Figyelünk, és ezt is felírtuk a többi mellé. Ja, és nem felejtünk. adomány

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.