Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarország kormánya a vírushordozó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elszigetelt esetek. Néhány ostoba ember. Nem kell vele foglalkozni, nem ez a jellemző. Jó, elég gyakran előfordul, de lököttek vannak más országban is. Butaság lenne ennek alapján megítélni a magyarokat.

Pedig már itt tartunk és ennek alapján ítélnek meg minket. Már csak azért is, mert ennek az egyre jobban elharapózó, egyre mélyebben fertőző förtelemnek az élén maga a kormány áll. Magyarország kormánya a vírushordozó.

A magyar-szerb határnál egy honfitársunk – szabadidejében feketemágus lehet – cukorrépából eszkábált emberfejeket aggatott a kerítésre. Mert az majd megvédi a magyar rögöt az özönlő hordáktól. Amely hordákról Magyarország felkent (még nem a falra) kormánya sivalkodik, huhog, károg több, mint egy éve, de legalább éjt nappallá téve. A Migránstévé naponta bemondja, hogy mennyi potenciális terroristát fogtak el aznap. Az valahogy mindig kimarad a tudósításokból, hogy hová lesznek ezek az emberek. Mert amennyiben mind ittmaradnának, már nem férnénk el az országban.

A magyar kormány működteti a napi armageddon-látókat, a történelem-sörhablehúzó végzettségű tanárból lett szakértőket, a szemrebbenés nélkül a képünkbe hazudó megélhetési vészharangokat. A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy mindentől és mindenkitől rettegjenek a polgárok. De ne csak rettegjenek, hanem gyűlöljenek is. Mindenkit. Akár külföldi, akár belföldi, akár civil, akár nem. A kormánynak komoly segítségére van ebben a Jobbik, mert miért is ne lenne?

Mostanra odáig fajult az ország elmeállapota, hogy a pomázi iskola kerítésének kifestése képes volt botrányt okozni. Mindössze azzal, hogy nem egyszínű, hanem tarka lett. A szivárvány a melegek színe, mi más is lehetne? Az Óz, a csodák csodája című filmben elhangzó Szivárványdal valójában a melegek indulója volt, csak akkor még nem tudta senki, hogy Judy Garland a melegek vezére.

Carolina Maria de Jesus híres, Aki átment a szivárvány alatt című könyve nyilván a melegek bibliája. A Szivárvány-óvodákban minden gyermek meleg lesz, szivárványhártya csak a melegek szemében található, az eső után felbukkanó szivárvány pedig a meleg világösszeesküvés következménye.

Rettegni kell a migránsoktól, akik köztudomásúlag egytől egyig terroristák, mégpedig az Iszlám Állam katonái. Miután – még – a nem-kormánypárti kül- és belföldi polgárok számára nem tették kötelezővé a ruhára varrott megkülönböztető jelzést, ezért biztos ami biztos alapon mindenkitől rettegni kell, de közben gyűlölni is. Már igen hosszú lista van a gyűlöletes ellenségből és nem tegnap kezdődött a lelki kútmérgezés.

A napi, nyíltszini, óriásplakátokon, újsághirdetésekben, tévéreklámokban, sajtónyilakozatokban, televíziós műsorokban, cikkekben véghezvitt kormányzati gyűlöletkeltés mellett a sunyi uszítás is tág teret kap. A lakájmédia megrendelésre írt uszító cikkei mellett ezer mód van még a hívek hergelésére. Ugyanis nem csak a melegek, az idegenek, a más vallásúak, bőrszínűek, más nyelven beszélők (akkor is, ha évtizedek óta itt élő orvosokról van szó) jelentenek halálos veszélyt a Nemzeti Együttrettegés Rendszerére, hanem a belső ellenség is felütötte a fejét. Még olyan is van, aki szót mer emelni a jelenlegi kormány ténykedése ellen. Ők az igazi ellenség.

Jól megfigyelhető a kormánykommunikációban az a vonulat, ami viszonylag újkeletű. A kormányt támadó, a kormánnyal szemben ellenséges jelzők használatának egyre sűrűbbé válása. Nem véletlen ez, mint minden eleme a propagandának, nagyon is tudatos. Célja van. Első lépésben el kell ültetni a fejekben, hogy egy demokratikus országban (jó, Magyarország régen nem demokratikus ország, de a kormány és hívei szeretnek ebben a hazugságban tetszelegni) teljesen abnormális dolog a kormányt támadni – jelzem, nem taposóaknákkal, hanem teljesen elfogadott eszközökkel, mint például a hazugságok leleplezése, a korrupció feltárása – mert aki a kormányt támadja, az végső soron a nemzetet, az országot támadja. Aki egy normálisabb, jobb, demokratikusabb, élhetőbb, fejlődőbb országot szeretne, az valójában hazaáruló.

Ebben a kormányzati kommunikációban részt vesz boldog-boldogtalan. Ennek volt része a Szalonna megtámadása – mert kritizáljuk a kormányt, ezért csak külföldi kémek és egyéb baromságok lehetünk – és része volt tegnap az ATV-n (véletlenül és futólag néztem bele Rónai Egon valamelyik műsorába) – Balogh Ákos Gergelynek, a Mandíner munkatársának egy mondata – több is lehetett, de én az egy perc alatt ennyit láttam – amikor többször nekifutott, hogy elmondhassa: az ellenzéki portálok közül vannak, amelyek kifejezetten ellenségesek a kormánnyal szemben.

Ez így van. Az ellenzéki portáloknak, de még az ellenzéki pártoknak és szervezeteknek is ez a dolga. Nem pontosan az ellenségesség, de a kormány trágyaszagú, aljas, agresszív viselkedésére már nem elegendő a józan és halk érvelés. A józanságot éppen ez a kormány tette lehetetlenné minden egyes lépésével.

Egyáltalán nem lennék meglepve, ha – amennyiben erre mód lenne, de ameddig uniós ország vagyunk, nincs rá lehetőség – Orbán örömmel követné Erdogan példáját és tömegével vetné börtönbe az ellenzékét. Politikusokat, újságírókat, civileket. Mindenkit.

Ijesztő és undorító mindaz, ami ebben az országban zajlik. Szégyenletes, ahogy önmagukat értelmiséginek, politikusnak valló emberek beleállnak a lakosság morális lezüllesztésébe. Azonban a kormány megfélemlítési kísérlete nem fog eredménnyel járni, mert éppen a legfontosabb eszköz hiányzik: a tényleges fizikai retorzió lehetősége. A tehetetlen düh kisüléseit látjuk minden egyes napon. Sajnálom – nem, inkább szánom – őket és azokat az embereket, akiket sikerült maguk mellé rántani a pöcegödörbe. Egyszer vége lesz ennek és sokan nagyon fogják szégyellni magukat. Nem mindenki, de sokan igen. Teljes joggal. Szánalmas, ahová eljutott ez az ország és ebben a mélyrepülésben a kormány, a kormányt kiszolgáló talpnyalók serege és a gondolkodni nem hajlandó hívek egyaránt bűnösök. Egytől egyig.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.