Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ugyanolyan gazember, mint az a potrohos, kényszerképzetes kalandor, akit államférfinak nevez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, mennyire helyesek a nol.hu értesülései az identitászavaros plüssmackóról, a Fidesz és az ország házmesteréről, Kövér Lászlóról, de nekem mindenképpen lenne pár szavam ezekkel az értesülésekkel kapcsolatban. Amelyek oly ismerősen hangzanak, mintha már hallottam volna korábban is hasonlót.

A lap tudni véli – nem Kövér mondta, hanem a környezete -, hogy a megbízható ősfideszes aggodalmaskodik az állampárt népszerűsége miatt. Ebből egyrészt megtudtam, hogy még mindig van népszerűsége a Fidesznek, másfelől azt, hogy eme törékeny népszerűséget konkrétan egyes kormánypárti politikusok üzletelése, gazdagodása sodorja veszélybe. Ez alól kivételt képez az egyélőisten Orbán Vikor, akinek szűk környezete ugyan messziről bűzlik a korrupciótól, de szerencsére őt ez semmilyen formában nem érinti – gondolja ezt Kövér nemzeti nagypapa.

Aki meg nem nevezett források egybehangzó véleménye szerint forrong, majdhogynem készül felrobbanni: két kézzel sem tudja visszatuszkolni magába a nemtetszését. Kövér László keze ökölbe szorul a kormányoldalon nem ritkán közszemlére bocsátott, rendszeresen törvényszerűnek titulált politikusi gazdagodás és nyílt üzletelés láttán. Igen, a Rogán-Habony-félékről van szó (nem kizárólag róluk), akik ha szóba kerülnek, elgurul a gyógyszere. Képzeljétek, a hasbarúgó divatdiktátor és munkanélküli virinszakértővel állítólag szóba se áll. Ahhoz képest, hogy sokan nem ismerik és elfutnak, amikor a nevét hallják, ez igazán férfias. Idézni vagyok kénytelen a cikkből:

Kövér szerint a kormánypártnak a korrupció látszatát is kerülnie kellene, ám tapasztalja, hogy „egyesek már erre sem adnak.”

A Népszabadság kormányzati forrása szerint továbbá (nem röhög!) Kövér László minden ellen harcol, ami a tisztesség ellen hat. Ezen kívül erős töltetű morális felelősséget is érez, amit a technokrata Habony-vonal nem is tud értelmezni. (Hogy mi van? Habony az egy kib*szott vonal? A semmilyen kifizetési listán nem szereplő naplopó? Technokrata ráadásul? Kövér a tisztességtelenség ellen? Na, jó.)

Laca továbbá töretlenül aggódik az Orbán Viktor szűk környezetéhez kapcsolódó „jelenségek” miatt, tudniillik képtelen azonosulni azzal, hogy a miniszterelnök hozzátartozója (szevasz, Tiborcz!) – ha saját jogon is, de – „jól körülhatárolható hátszéllel” kilép a közéleti, üzleti porondra. Szóval Kövérnek tele a töke Tiborcz Istvánnal is, meg Mészáros Lőrinccel is, viszont

sziklaszilárd lojalitása megakadályozza abban, hogy a nagynyilvánosság vagy széles plénum előtt bírálja személyesen a miniszterelnököt, mély meggyőződése ugyanis – és ezt kormánykörökben terjedő elmesélés szerint könnyekkel a szemében el is mondta korábban –, hogy Orbán Viktor az egyetlen államférfi, aki Magyarország szuverenitásának biztos bástyája lehet.

Na meg még: az urizáló vonulatot képviselő Lázár Jánossal is összeugatott egy Fidesz-elnökségi ülésen, aki a békesség kedvéért – fülét-farkát behúzva távozott – a magasabb frekvencián üvöltő Kövér elől. Mindazonáltal az idők során felgyülemlett feszkót nem szándékozik kiereszteni a házmester úr, nem fog asztalt borogatni és tányérokat összetörni (pedig néha jobb összetörni, mint elmosogatni – by Fodor Ákos). Sőt, saját elmondása szerint nem kíván „élő lelkiismeret lenni”, és külön megbeszélést sem tervez a miniszterelnökkel.

Eddig tartott a mese-mese-meskete az önérzetes, erkölcsös Kövér Lászlóról, és ha őszinte akarok lenni – márpedig miért ne akarnék -, akkor az, amit gondolok, nem feltétlenül tűri a virtuális nyomdafestéket.

Egyáltalán nem tisztelt erkölcscsősz úr! Az elmúlt hat évben hol a fészkes fenében volt ön? Mivel már nem először olvasok-hallok erről a ritkán hisztérikus rohamokba is átcsapó, bajusz alatt morgolódó, magányos moralizálási hajlamáról, azt kell mondanom, ön nagyobb gazember, mint az a potrohos-tokás-kényszerképzetes kalandor, akit államférfinak nevez úgy, hogy közben tudomása van a közpénzzel való visszaélés immorális gyakorlatáról, amit a legmagasabb hőfokon űz.

Ha ennek a kormányzati szivárogtatásnak csak a fele igaz, brutálisan mellbevágó mindaz, ami Kövér László kivénhedt MSZMP-s intézeti munkatársat, fiatal demokratát és lábszagú kollégista bandáját jellemzi. Nem amellett, amit eddig is tudtunk, hanem azon felül is. Hol volt a becsületesség és tisztesség földi helytartója az elmúlt hat évben, amikor szeretett pártja, az egykori szocialistából, majd liberálisból népnemzeti bolsevikba fordult át, amikor a kétharmados többség könyörtelenül átnyomta parancsra szavazó és bégető gépezetén a nagyipari lopást törvényesítő jogszabályok garmadáját, és amikor a Fidesz a korrupciót legfőbb politikájaként tűzte zászlajára és tette rezsimje gyakorlati alapjává a mindennapokban?

Fogalmam sincs hol volt Kövér László, de sejtem, hogy az elmúlt hat évben is páratlan sűrűségű bajusza alatt morgolódott következetesen és néha tüntetőleg felemelte a hangját. Már ha egyáltalán. Az erős töltésű morális felelősség szellemében. Jahogy. A kormányzati félreinformátorok már megint hülyének néznek. Ha van közöttük olyan, aki elhiszi legalább, amit mond. Ámbár kétségem nincs afelől, hogy ezt Kövér elvtárs is véresen komolyan gondolja. Hogy el lehet határolódni ilyen előre leosztott szerepek mentén saját maguktól.

Kövér konkrétan azzal eteti saját magát és azokat, akik elhiszik ezt még neki, hogy Orbán Viktor egy áldott jó ember, aki nem tehet róla, hogy az őt körülvevő slepp vastagon magán hordja mintegy vakolatként a korrupció látszatát. Súlyos kórkép ez Kövér Lászlóról, aki mindenki más pofátlan gazdagodásán állítólag fel van háborodva, csak Orbán Viktort menti fel minden terhelő körülmény alól. Tehát miközben egyre nagyobb sebességre kapcsol a nagyipari lopás, Kövér László arról győzködi a tátott szájú közönséget, hogy a harácsoló pofátlan geciket szemmel tartják és meg is dorgálják szükség esetén.

Beszarok: Kövér Lászlóról, a szimbolikusan pörköltszagot árasztó tenyeres-talpas házmesterről azt gondolja a környezete,  hogy ő a legfőbb morál megtestesítője a Fideszben, aki szerint rendben van, hogy a felcsúti szellemi hormonzavaros egyszemélyben döntsön élők és holtak sorsáról, arról, hogy ki rohadjon is meg, kiből legyen milliárdos, nagytőkés, rektor, egyházi főméltóság, vagy csűrkapu a kert végében.

Képzeljétek el, ti nagyon hülyék Kövérrel az élen, hogy akkor nekünk mennyire elegünk van Habonyból, Rogánból, de még Kövér Lászlóból is! Be kell fejeznem a cikket, ezért nem fogom idetenni a listát. Kövér Lászlóból kiemelten és elsősorban, aki szerintem már csak legfeljebb annak a látszatát tudja megőrizni egy pohár pálinka fölé hajolva, hogy ő még tényező a kollégista harcostársak klubjában és hogy számít a véleménye.

Ehhez képest az van, hogy a kivénhedt Orbán-rajongó Kövérnek moralitáshoz, erkölcshöz, tisztességhez pontosan annyi köze van, mint Habony Árpádnak és Rogán Antalnak. Azzal a különbséggel, hogy esetleg kimarad a zsíros falatok zabálásából, és végignézi, ahogy felkapaszkodott paraszték tömik a majmot. De kussol, megalkuvó, sunyi gerinctelen és gyáva kinyitni a pofáját és ráborítani az asztalt a személyiségzavarosra.

Mert Kövér László nem a tisztesség és becsület szószólója a Fideszben, hanem paraván-kezdemény. Aki eltakarná, de képtelen eltakarni, hogy mit művelnek az elvtársai kormányzás címszó alatt. Nem azért takarná el, mert ellenére van, hanem mert a látszat sokba kerülhet és Kövér Lászó cinkostársként oda kerülhet, ahová való. A trágyadombra.

Az a baj, Laca, hogy a bűbandákban nincsenek jók és rosszak, és minden mindennel összefügg a maffiában. Értem, hogy nem tehetsz mást, mint véded a főmaffiózót, de egy idő után már akárhova állsz, mindenhonnan kifolyik a szar. És lehet, hogy nem loptál annyit, mint ők, a Habonyok, Rogánok, Tiborczok, Orbánok (vagy nem olyan látványosan), de ugyanúgy megrohadsz, mint ők. Úgyhogy vagy fejezd be ezt az álszent bajusz alatt morgást, vagy törd össze a tányérokat. Hát mi vagy te, fürdőskurva? Ja? Jó. Hát engem egyáltalán nem hat meg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.