Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Rétvári is pontosan tudja, de leszarja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hétfői ügyeletes seggszájunk Rétvári Bence államtitkár. Aki a Széles Gábor-féle Magyar Hírlapnak adott interjúban tépte az ő beszélésre alkalmas orgánumát néphisztériaügyileg. Tekintve, hogy vészesen közeleg az október 2-ára időzített kvótanépszavazási agyrém, minden – jól megérdemelt szabadságát töltő – parazitát be kell vonni a közbeszéd folyamatos butításába és a célzott pánikkeltésbe. Idézek Rétvári Bence keresztényeskedő, demokratáskodó, egy nem létező pártot képviselő közpénzből fizetett szervilitási példaképtől:

  • A bevándorlási hullám vallási vetülettel is bír, az önmaga által kereszténységében meggyengített Európába erős identitású, muzulmán vallású emberek érkeznek.
  • A francia pap meggyilkolása szomorú mérföldkő, eddig ilyesmire nem volt példa Európában.
  • A vallási ellentétek legradikálisabb formája az egyházi személyek meggyilkolása, ami korábban más térségekre volt jellemző, nem Európára, ezért azok, akik nem ilyen közegben élnek, nem szereztek erről tudomást.
  • Igenis van szerepe a muzulmán hitnek abban, hogy Európában eluralkodott a feszültség. Az ideérkező bevándorlóknak más a társadalomról alkotott képe, sokkal erősebb a vallási identitása, mint egy átlag európainak. Az igazi probléma mégsem abban áll, hogy a muzulmánoknak erős a hitük, hanem abban, hogy az európaiaknak gyenge.
  • A muszlim narratívában a migráció nem más, mint Európa isz­la­mizációjának kezdete.
  • Az unió nem szolgáltathatja ki magát külső tényezőknek, Törökországnak sem. A tárgyalás alapja nem lehet az, hogy amennyiben a törökök ideig-óráig megvédik Európát a bevándorlási hullámtól, cserébe engedményeket kapnak.

Kezdjük a végéről, és jelentsük ki: Rétvári okfejtése kétségtelen igazságokat tartalmaz, amelyeknek csomagolása, a nyilvánvaló és tendenciózus csúsztatásokkal együtt viszont úgy, ahogy van, felháborító, kampányízű, következésképpen hiteltelen. És ez teljesen független attól, hogy egyébként hányan olvasnak Magyar Hírlapot és fossák össze magukat napjában hatszor.

Nagyon jó lenne, ha Rétvárti Bence egyeztetné a propagandát Szijjártó Péterrel és Orbán Viktorral Törökország ügyében. Mert én most kivételesen helyeslem azt, amit ez a politikusnak álcázott, szemforgató ministránsfiú mond Törökországról. Nem egyszer és nem kétszer adtunk hangot ezen az oldalon mély megbotránkozásunknak azzal kapcsolatban, ami Magyarország kormányát a mély barátság és őszinte csodálat tengelyén összeköti a véreskezű muszlim, Erdogan névre hallgató diktátor-szultánnal.

Ahelyett ugyanis, hogy elhatárolódna tőle, a komplett magyar kormány – Európában páratlan módon – behódol egy vérbeli diktatúrát építő elmebeteg zsarnoknak. Ebből számomra az derül ki, hogy Rétvári annyira jelentéktelen figura a kormányban, hogy nem avatták bele abba, hogy akkor tulajdonképpen mi is a hivatalos mantra Erdogan tekintetében, és ezért sikerült elszólnia magát. Orbán és Szijjártó Erdogan iránti gyalázatos szimpátiája ugyanis pontosan Törökország zsarolási potenciálját és Európa zsarolhatóságát növeli. Minden hivatalos seggnyalási nyilatkozattal, amelyben hivatalosan kiállnak a demokratikusan megválasztott Szulejmán államvezetése mellett, Európát gyengítik és nevetségessé teszi. Ami megengedhetetlen. Szóval ezt tisztázni kéne, hogy akkor mi az igazság.

Rétvári Bence álkeresztény böfögéséről azért kell beszélni, mert amit művel az káros, pusztító, félrevezető és a terrorizmuson jóval túlmutató hatásai vannak. Normális országokban, főleg olyanokban, ahol – hála legyen – egyetlen atrocitás, terrortámadás sem történt, felelős politikusok nem szólalnak meg naponta kilencszer, hanem befogják a pofájukat és örülnek, hogy náluk béke van. Ráadásul – mivel ez a dolguk – a háttérben, csendben (nem a reflektorényben ugatva-hörögve!) dolgoznak azon, hogy polgáraik biztonságát növeljék. Nem a hergelés csúcsra járatásával vannak elfoglalva és löknek ki minden templom elé egyenruhásokat azért, mert Franciaországban a visszaszoruló, teret vesztő Iszlám Állam fanatikusai erőfitogtatás céljából meggyilkoltak egy papot. Nem a pánikkeltés a céljuk, hogy addig se arról szóljon a közbeszéd, hogy a csillagokat is lelopták az égről, amíg te rettegtél, paraszt. Hogy ne arra figyelj, hogy újabb és újabb nyomozati és tényfeltárt anyagok bizonyítják: hetedik éve teszik tönkre az országot bűnszervezetbe tömörülve, mert téged nem érdekelt, paraszt.

Nem állítottam soha, hogy semmiféle szerepe nincs a migrációnak a feszültségek eluralkodásában, hogy ez a hullám semmiféle veszélyt nem rejt magában. Nem vagyok idióta, és nem teszek úgy, mintha minden rendben lenne. Ugyanakkor azt is meg kell jegyeznem: a feszültségek szétterítésében elévülhetetlen szerepük van a Rétvári-féle politikusok felelőtlen nyilatkozatainak. Akik naponta tesznek a helyzet eszkalálódásáért még úgy is, hogy egyetlen bomba nem robbant Magyarországon. Ugyanis nem az iszlám hitnek van ebben szerepe, hanem annak, hogy vallási vezetők/csoportok saját érdekeik szerint, saját gennyes céljaik érdekében használják hivatkozási alapként a vallást, amivel radikalizálható, fanatizálható híveiket etetik.

Ergo nem a muzulmán hitet kellene fikázni, hanem azokat a muzulmán hitszónokokat, akik uszítják a primitív, hülyíthető embereket. Ha nagyon le akarnám egyszerűsíteni: egy másik dimenzióban ugyanazt teszik, mint a hatalomtól megrészegült állampárt. Vak gyűlöletet szít és ideológiát épít köré, meg is magyarázza.

Ezek a fanatikus elmebetegek akik Rétvári szerint a kereszténység kiirtásán ügyködnek, nem kímélik a muzulmán hívőket sem (ebben a cikkben volt szó róla), csak ezt keresztényék valahogy mindig elfelejtik hozzátenni. Mert ezeknek a keresztényeknek nem a migráció kezelése a cél, hanem a többrendbeli politikai haszon, amit le lehet húzni erről a témáról, amit lépten és nyomon bele lehet tolni a pofánkba.

Mert a demagógiával a legkönnyebb egyetérteni. Gondolkodni nem kell hozzá, elég, hogy azt mondják, amit hallani akar az egyszerű agyú. Aki egyébként vagy gyakorolja a vallását, vagy nem, vagy keresztényként éli az életét, vagy nem, de a nyakán dagadó erekkel tapsol a legkeresztényellenesebb kormányzati intézkedésekhez. Elhiszi, hogy a magyar társadalom legnagyobb problémája a migráns, akit ő még életében nem látott. Miközben migráns nincs, de van szélsőséges gyűlöletbeszéd. A kereszténységet veszélyeztető migránsok mellett és helyett van a közpénzek brutális ellopása. Pedig az van, hogy a muszlimokkal való hatékony riogatás mellett a magyar társadalomnak nem ez a legnagyobb problémája. Hanem a mélyülő szegénység, a brutális kivándorlás, a munkanélküliséget hatványra emelő munkaerőhiány.

Rétvári Bence pontosan tudja, hogy az egészségügyről, az oktatás állapotáról kellene beszélni, elszámolni a soha be nem váltott ígéretekkel, a korrupciós botrányok hosszú sorával és azzal, hogy az egyháznak semmi keresnivalója nem lenne a politikában, az egyháznak nem lehetne beleszólása az állam működésébe, és a vallást nem lehetne agymosásra használni. A szaros propagandába persze ezek a kérdések sehogyan sem illenek. A keresztényi értékekre hivatkozva megszegni a legelemibb vallási előírásokat és asszisztálni a lopáshoz, visszás és hiteltelen. Persze ez Rétvárit ugyanúgy nem érdekli, mint az összes többi, tömjénfüstbe burkolózott sem nem keresztény, sem nem demokrata politikust.

Ezért marad a pánikkeltés, riogatás, uszítás, muszlimozás, migránsozás. És marad a terrorizmus megmagyarázatlanul maradt valóságának mesterséges, torz lebegtetése, a valós, de főleg vélt veszélyek szétterítése. Amire hivatkozva naponta fosztják meg a magyar társadalmat természetesnek és elidegenítetlennek hitt szabadságától. Kétfilléres gazemberek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.