Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Állnak a szemétdomb tetején és soha semmi bajuk nem esik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországon kétféle ember él. Az, aki a brancshoz tartozik és az, aki nem. Brancshoz tartozik mindenki, aki valamiért Orbán Viktor személyes védelmét élvezi. Ilyen Farkas Flórián, aki ellen nem indul nyomozás, annak ellenére sem, hogy a magyar roma társadalom felzárkózásának esélyét lopta el. Ő a felelőse a Híd a munka világába programba bekerült 5 millárd forint uniós forrás elherdálásának, szétlopásának. Ebből a pénzből kétszázmillió forintért irodaházat vásároltak a Gellérthegy utcában, tíz használt gépkocsit vettek bérbe fél évre, darabonként közel hárommillió forintért. Vásároltak még irodabútorokat bruttó 31 millióért és informatikai eszközöket bruttó 21 millióért. További 26 millió ment el irodafelújításra, valamint két tanulmány is írattak, az egyiket 19, a másikat 31 millióért.

Egyetlen egy roma ember sem jutott munkához a program kapcsán, kivéve Farkas Flóriánt. Ő vélhetőleg jól járt. Ez a tanulatlan, iskolázatlan roma ember megfogta Orbán Viktor lábát és a mai napig élvezi gazdája védelmét. Nincs számonkérés, de még azt is volt pofája kijelenteni Lázár Jánosnak, hogy nyilván azért támadják Farkast, mert roma. A pofátlan, szemét szervilizmusnak és az alamuszi mosdatásnak olyan csúcspontja ez, amire nehéz szavakat találni. Farkas Flórián a mai napig röhög bele az egész ország képébe és szarik a törvényre, de szarik roma társaira is. Őket majd megsegíti a civil társadalom élelemmel, ruhával, különféle adománygyűjtésekkel. Ahogy eddig is. Farkast az sem érdekli, hogy hány cigány kisgyermek éhezik, hány anya itatja cukros vízzel a csecsemőjét azért, mert sem tápszerre nem futja, sem anyatejet nem tud adni a kicsinek, lévén hogy maga is éhezik. Igen, lehet azzal jönni, hogy minek szül az, aki nem képes eltartani a gyermekét és van is ebben némi igazság. De abban is van igazság, sokkal súlyosabb igazság, hogy Farkas ezeket a gyermekeket lopta meg. Ahogy van igazság abban is, hogy Orbán Viktor legalább annyira bűnrészes ebben a történetben, mint Farkas.

Azzal, hogy védi – és nem csak védi, hanem megvédi – a kegyencét, olyan üzenetet küld a társadalomnak, ami még a szétlopott milliárdoknál is nagyobb károkat okoz. Azt teszi nyilvánvalóvá Orbán Viktor, hogy gond nélkül lehet lopni, bármit meg lehet tenni, ha ő fogja az illető kezét, akkor ebben az országban nincs olyan ügyész, bíró, nyomozati szerv, aki árthatna a bűnösnek. Azt üzeni, hogy ha ő nem akarja, nincs nyomozás, nincs számonkérés, semmi nincs. Azt üzeni, hogy ő, Orbán Viktor mindenki és minden felett áll, az ő szava erősebb a jognál, a törvényeknél.

Azt is üzeni ezzel Orbán Viktor, hogy a magyar roma közösség értéktelen, bármikor szemétre dobható kacat. Farkas Flórián megszolgálta a bérét, amikor az előző választásokkor mozgósította a romákat és meggyőzte őket, hogy a Fideszre szavazzanak. Ennyire rohadtul egyszerű ez. A cigány emberek szavazata kell a kormánynak, de ők maguk nem kellenek. Ha élnek, ha halnak, nem számít.

Ahogy ők nem fontosak, csak a szavazataik, ugyanúgy nem fontosak a fogyatékossággal élők, a korhatár előtti rokkantellátásban részesülők, a közmunkások, a munkanélküliek, a mindenféle rendszerből teljesen kihullottak, a napról-napra nyomorgók, de a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók és úgy általában mindenki értéktelen szemét. Csak arra jók, hogy fizessék az adókat, járulékokat most, vagy a múltban, akár több évtizeden át. Amint nekik lenne szükségük a szociális rendszerre, ha bajba kerülnek, nincsen segítség számukra.

Orbán Viktor lényegében lemondott az egész országról, az árokba rúgja a teljes lakosságot. A néhány kiválasztott, a volt kollégiumi cimborák, az ő rokonaik, barátaik teljes – messze a törvények felett álló – védelemben részesülnek. Mindenki más csak addig kell, ameddig le lehet nyúzni a hetedik bőrt is, aztán mehet a szemétdombra.

A szemétdomb tetején pedig ott áll Orbán, Lázár, Rogán, Farkas Flórián, Vajna, Mészáros, Garancsi és hasonszőrű társaik, akik könyékig turkálhatnak a közösben és soha, semmi bajuk nem eshet. Érinthetetlenek. Indiában is létezik egy kaszt, az érinthetetlenek kasztja. Ők nem a társadalom csúcsán, hanem annak a legalján helyezkednek el. Nem azért érinthetelenek, mert a törvények felett állnak, hanem mert olyasmivel keresik a kenyerüket, ami a többség számára lealjasító, tisztátalan, olykor megvetendő.

Éppen, mint Magyarország érinthetelenjei. Csak nálunk valamiért fordítva áll a társadalmi piramis és a legalja került legfölülre. Mindaddig így is marad, ameddig fel nem fogjuk, hogy bizony nem csodálni kell ezeket a bűnözőket, hanem a méltó helyükre juttatni. Az pedig egészen biztosan nem a parlament.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.