Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A szíriuszi származás, a szittya gőg és a piros pötty a seggünkön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudja?

Így kezdődik a kormány legújabb hazugságkampánya, ami az októberi – amúgy teljesen értelmetlen – népszavazás előkészítője.

Miért hazugságkampány? Mert még egyetlen kampánya sem alapozódott igaz állításokra (habár, csak az tud hazudni, aki tudja, mi az igazság).

Orbán – saját állítása szerint – még sohasem hazudott. Fogadjuk el, de akkor mit kezdünk a miniszterelnöki esküjével – mely szerint:

„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek; az Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom; a tudomásomra jutott titkot megőrzöm; miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az Alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem” – úgy, ahogy van, egy orbitális hazugság.

Kezdve azon, hogy eltörölte az Alkotmányt, folytatva azzal, hogy valóban megőrizte a tudomására jutott titkot (lásd Tarsoly-féle csődbejelentés és Paks 2.) egészen odáig, hogy ha azt, ami most van (uniós segélyek köldökzsinórja, eladósodás Oroszország felé, betanított munkások országa, 600ezer megélhetési kivándorló) Magyarország fejlődésének tekintjük, az már kórtörténeti esetnek számít.

Tudja, hogy Orbán békés, derűs, versenyképes országot ígért teremteni, amiben számára a társadalom nem egyének puszta halmaza, hanem közösség? Mára ez az ország se nem derűs, se nem versenyképes. Igaz, békésnek békés, de egy birkanyáj mindig békés.

Tudja, hogy Orbán szerint helyes nemzeti önismeretre, önbecsülésre van szükség, az ilyen országok képesek tiszteletre méltó gazdasági teljesítményre, gyarapodásra? Nos, kétségtelen, hogy a nemzeti önbecsülést a Horthy-korszak restaurációján keresztül a történelemhamisításig rendesen igyekszik felépíteni, meglehetősen szélsőséges eredménnyel. A szíriuszi származás, a szittya gőg és a piros pötty a seggünkön már tért hódított. Azzal, hogy mi vagyunk a világ közepe, még egy kicsit késünk.

Tudja, hogy Orbán szerint erő kell, mert békét csak az erős teremthet?  Nos, kétségtelen, erőt, azt tud mutatni: kubatovi verőlegények, Betyársereg, TEK.

Tudja, hogy Orbán szerint mindenkinek meg kell kapnia azt, ami megilleti, és meg kell tennie azt, ami tőle elvárható, életállapotának megfelelően? Nos, a csókosok, kormányközeliek, sógorok, komák meg is kapják azt, ami  – mármint Orbán szerint – megilleti őket. Meg is teszik, ami tőlük elvárható: vadul nyalják a seggét. Az életállapotnak megfelelő tevékenységnek azonban híja van: sajnos, az emberek nem hajlandóak idő előtt meghalni, csak, hogy csökkentsék a nyugdíjkassza terheit, és a betegek, haldoklók, öregek se hajlandók önszántukból kikúszni a temetőbe, megásni a sírjukat, bele feküdni és magukra húzni a szemfedőt, pedig a tb-kassza is mennyivel megkönnyebbedne!

Tudja, hogy Orbán szerint úgy kell szolgálni (jé, ismeri a miniszter szó jelentését!), hogy a kormányzatot mindig lélek, cél és értelem, a közös sors tudata és felelőssége járja át?  Na, ezen már csak röhögni lehet, pedig igazából sírni való.

Tudja, hogy Orbán a jóistentől azt kérte, hogy erősítse meg őt, hozzá téve: soli deo gloria, egyedül istené a dicsőség? Ezt később megbánta, mivel a dicsőségen senkivel se akar osztozni, de a felelősséget szükség esetén áthárítja: isten akarata volt!

Befejezésül visszatérve a kormányzat hazugságkampányához: tudja, hogy semmiféle kötelező betelepítési kvótáról nincs szó (ha nem hiszi, kérdezze meg Navracsicsot, aki a Fidesz delegáltja az Európai Parlamentben)? Tudja, hogy minden befogadott – érted, wazze, nem bevándorló, befogadott! – letelepedését 8.000€-val (kb. 2.6 millió huf) támogatja az Unió? Tudja, hogy már őseink is bevándorlók voltak? Tudja, hogy Brüsszel – mint város – semmiféle ügyben nem határoz, menekült ügyben az Európai Bizottság is csak a  tagországok vezetőinek döntését (amit Orbán se vétózott meg anno!) foglalja javaslatba?

Az egész nem szól másról, csak Orbán újabb hazugságáról. A népszavazás tuti, hogy érvénytelen lesz – hiába édesgeti magához a kettősöket, akiknek egyébként semmi közük nincs az egészhez, de szavazhatnak – de ezen belül valszeg többségben lesznek a nem-szavazatok. Ezzel a nép atyja igazolva látja, hogy helyesen jár el, amikor az Unióval szemben jusztse-üzemmódba áll.

Persze, megértem, erősen kompenzál. Nehezen tudja elviselni, hogy ő csak itthon a nr. 1, az Unióban csak egy a sok közül, akit ráadásul a csoportos fényképezésnél mindig eldugnak valahová hátulra, a szélére. Mármint oda, ahol a helye van.

Egyáltalán önök, Orbán népe, tudnak bármit is?

Egy kis történelmi visszatekintés itt.

Ille István

adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.