Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


És ha Gyurcsány bebaszott, akkor mi van?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem mondanám, hogy rendszeres fogyasztója vagyok a kormánypárti bulvárszennylapoknak, a Ripost nevű Habony-féle, vásárolt olvasókból és kemény közpénzekből pörgetett végtermékre hatványozottan igaz ez. Az Origo-t ugyan egyre ritkábban, de reflexből még néha megnyitom.

Innen tudtam meg, hogy az Orbán munkanélküli szipogó és  hasbarúgó nem tanácsadójának nem hivatalos érdekeltségébe tartozó Ripost – amit nem sokan mások mellett Sarka Kata megromlott házasságú bulvárceleb szokott kötelességtudóan osztogatni a Facebook-oldalán – utánajárt Gyurcsány Ferencnek. A DK elnöke múlt héten pénteken osztotta meg közösségi oldalán az alábbi, többé és kevésbé közérdekű információt:

Három nap elegendő volt az internetes trágyadomb legalját sikerrel megcélzó Ripostnak arra, hogy utánajárjanak a gyűlölt Gyurcsány sérülésének. Milyen sérülés? Súlyos baleset! Tessék:

Idézek a képekkel és videókkal vastagon felturbózott tényfeltárásból, amely szerint sokkal komolyabb a helyzet egy egyszerű bokasérülésnél, mert ugyanis Gyurcsány Ferenc „nem veti meg az alkoholt”:

  • Baloldali körökből származó megbízható értesülések szerint túlzásba vitt italozás nyomán következett be a baleset, egy lépcsőről zuhant le a szocialisták volt kormányfője.
  • A hír azért is figyelemre méltó, mert Gyurcsányról idehaza széles körben tartja magát az a vélemény, hogy nem veti meg az alkoholt, különösen a bor a kedvence.
  • Nemegyszer merült már fel vele kapcsolatban, hogy félresikló mondatai, túlzott dagályossága és  meghökkentő gesztikulációja  is szorosan összefügg ezzel.
  • Már saját pártján belül is beszédtéma mindez, de szóvá tenni még senki nem merte, félve a narcisztikus politikus haragjától. Az általa kettészakított és elhagyott szocialista pártban azonban ma már nyíltan beszélnek erről.
  • Amúgy a jobboldali szimpátiával egyáltalán nem vádolható híres író, Konrád György,  a híres-hírhedt balatonőszödi beszédet is kapcsolatba hozta az alkoholproblémával.

Az az érzésem, hogy az őszödi záróbeszéd előtt Gyurcsány úr bedobott egy-két pohár bort. Ettől eredt meg így a nyelve 

– mondta sokakat meghökkentve.

  • A nép is a szájára vette…

    Amúgy Gyurcsány Ferenc alkoholproblémái  ma már a magyar folklór részét képezik. Az interneten se szeri, se száma az ezzel kapcsolatos gyűjteményeknek, videóknak.

  • Sokan  a grimaszokat, az idétlen kamaszokat idéző arckifejezéseket tartják a legfőbb bizonyítéknak. Ilyen arcokat csak néhány pohár bor legurítása után képes vágni egy felnőtt ember, ha csak nem profi cirkuszi bohóc…

Nem vettem volna mérget arra, hogy a jobbikos Volner Jánost a susnyásban kergető olvasószerkesztő egy hónappal ezelőtti alakítását, azaz  minden idők leggyengébb, legamatőrebb, legátlátszóbb lejárató cikkét alul lehet múlni. Bár sokak szerint az volt a politikai újságírás legalja, azért Rába Tímea maszturbációs segédeszközként való definiálása, mintegy lekurvázása és Tóbiás József családjának általában vett megalázása nálam még mindig toronymagasan vezeti a jobboldali lakáj-szennymédia gusztustalansági, erkölcstelenségi versenyét.

Ennek ellenére, amit itt látunk megint egy újabb minősíthetetlen vergődés. Nem tudom, Habonynak mennyire vannak tiszta pillanatai mostanában, meg úgy egyáltalán (igaz, ő nem iszik, inkább szipogni szeret), de ez a cikknek nevezett okádmány (nem baj, ha nincs ilyen szó) valami mellbevágóan izzadságszagúra sikerült. A leplezőnek szánt, szenzációhajhász címen túl – amely nyilvánvalóan azt sugallja teljesen félrevezető módon, hogy Gyurcsány részegen balesetet okozott -, úgy hányinger az egész sztori, ahogy van.

A munka és teljesítmények helyett kommunikáló, szart kavaró kormány szócsövei már meg sem próbálkoznak valami érdemi, legalább egy Altus-ügyet (ami nyilvánvalóan nem ügy) alulról súroló lejáratási alapot megcélozni, valami komolyan vehetőnek látszó, Gyurcsány politikusi teljesítményével legalább köszönőviszonyban lévő szempontot találni a köpködéshez. Nem, a Habony-úthengertől és fekáliagenerátortól ennyire futja.

Amellett, hogy a DK és Gyurcsány Ferenc külön köszöni az ingyenreklámot, azért nagyon nagy lehet a zavar az erőben, ha már a baloldali és a megbízható jelzőket is ilyen szemrebbenés nélkül összekapcsolták (nem először, szevasz, Zuschlag!), ha már Konrád György híres írót hivatkozási alapként emlegetik. De tulajdonképpen miről is beszélnek pofátlanék, szégyentelenék? Mit is lepleztek le nagy erőkkel, mindkét vállukat bevetve? Hogy Gyurcsány szereti a bort, bebaszott és leesett a lépcsőn? És akkor mi van? Átlökte közben Dobrev Klárát a vak komondoron? Vagy az asszony fejét csapdosta az ajtófélfának? Lehányta esetleg a szomszéd virágoskertjét? Nyugdíjasokat rúgott hasba az átjárón? Kisgyerekeket pofozott fel a játszótéren? Részegen ült autóba és közúti balesetet okozott? Nem? Akkor mi a büdös fenéről beszéltek, fizetett seggnyalók? Mi a hír ebben, Habony-csicskák? Ja, hogy nincs benne semmi hírérték, leleplezés, szenzáció? Csak megszokásból hurcoljátok és hivatkozzátok körbe a szemetet, mert azt mondták a guruk, hogy az jó lesz? Értem.

Vajon az ilyen meztelen csigát megszégyenítő, gumigerincű sajtómunkásoknak milyen jutalom jár? Éves bérlet a felcsúti kisvasútra? A kibaszott nagy tényfeltárás iránti igény arra például nem terjedt ki, hogy Magyarországon milyen aggasztó méreteket ölt az alkoholizmus, hogy az összes haláleset 10 százaléka legalább a szesznek tudható be, hogy ezzel európai viszonylatban az élbolyban hasítunk és ez mekkora gáz. Mert annak még talán értelme is lett volna.

Hogy Orbán Viktor pálinkáspohárral haknizza körbe az országot-világot, abból az következik, hogy alkoholista? És ha megbízható források szerint Grazban kezelik a kényszeres nyelvcsapkodásait és idegrángásos mozdulatait csillapítandó, akkor abból mi következik? Vajon melyik a hír valójában, újságírócskák a mocskolódásban? Hogy Gyurcsány összetöri a bokáját részegen (ha egyáltalán igaz, Gréczy Zsolt szerint nem), vagy hogy Orbán józanon vezeti a szakadékba az országot? A nyomorult elmúlt nyolc év utáni elmúlt hat év után még mindig Gyurcsány fáj nektek, tőle fostok, őt próbáljátok meg lejáratni? Tényleg már csak ennyire futja?

Értem, hogy már ti is látjátok, hogy naponta esnek ki sűrű és ragacsos korrupciós ügyeitek  csontvázai a szekrényből, nem nagyon maradt melldöngetésre alkalmas téma, hogy közben kapaszkodni kell a bársonyszékekbe, de ez minden emberi disznóság mélysötét mocsara, amiben fetrengtek. Ahol már csak ezek mögé a szánalmas lejárató cikkek, és kopasz verőembereitek erőszakja mögé tudtok elbújni. Aki egy bokasérülés köré képes felfesteni szaros ecsettel az alkoholista pártvezért, az bármilyen aljas parancsot képes végrehajtani.

Gyurcsány Ferencet soha nem fogom megkedvelni, de ennek semmi jelentősége nincs. Ez amit itt egyesek újságírás címen nagyon sok közpénzből művelnek, az viszont a politikai-közéleti latrina bűzös mélye. És ha Orbán esetleges bokasérüléséből valaki ugyanilyen tényfeltárást végezne a másik oldalon, azt is undorítónak tartanám. Megvetendő az az újságíró, aki megrendelésre, magáneletekbe taposva karaktergyilkol.

Ha Gyurcsány Ferenc bebaszott, egészségére. Gyanítom, hogy ez a derék népnemzeti-keresztény oldalon is elő szokott fordulni. Egészségére, egészségükre, pont nem érdekel. Annak szerintem ennél picivel nagyobb hírértéke volt, amikor az alkoholszeretetéről (Gyurcsány Ferenccel ellentétben) valóban elhíresült Pálffy István KDNP-s seggnyalót érdemei elismeréséül írországi nagykövetnek nevezték ki. Vagy amikor a mértéktelen alkoholfogyasztás okán bizonyos Balogh József polgármester szilánkosra törte az asszony orcáját.

De az, hogy amikor már semmi más nem maradt a tarsolyban, amivel Gyurcsányt perpillanat le lehetne járatni, akkor kinevezik alkoholistának, az már tényleg siralmas. Kéne szólni Habonyak, hogy a mértéktelen szipogás elhülyüléshez vezet. Meg a szarevés is. Szóval tényleg érdekes lenne tudni, hogy mi az istenverése a hír abban, hogy Gyurcsány Ferenc bebaszott és a fideszes erkölcsökkel szembemenve, nem a felesége arcát rendezte át, hanem saját magában tett kárt. Ha nem baszott be, akkor meg főleg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.