Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Tisztelt szarháziak!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma reggel, amikor megnéztem és többször újranéztem az RTL Klub tegnap esti híradójának vonatkozó részletét, ugyanolyan sokkot kaptam, mint a kolléga az este: ilyen szürreális álomhoz, ilyen visszájára fordult elbeszélő jelenhez még soha nem volt szerencsém.

 

A hír tehát újra a Matolcsy-klánról szól, annak is a Szemerey-ágáról. Matolcsy György unokatestvérének felesége, Szemerey Gabriella a főszereplője ennek a kis szóra sem érdemes történetecskének. Aki hivatalosan egy igazi sztahanova. Szemben mondjuk Rogán Cecíliával, aki papíron se igazán gyakorolta azt, amiről mondanivalója viszont lett volna, ha és amennyiben hagyják szóhoz jutni és kibontakozni.

Szemereyné asszony annyira tehetséges, szorgalmas és hatalmas tapasztalatokkal rendelkező rokon szakember, hogy egyszemélyben a Matolcsy-féle PADA alapítvány igazgatója, ugyanakkor az alapítvány által létrehozott cégek közül kettőben igazgatósági tag.

És mennyit keres unokatestvérné három darab munkahelyen? Na ez az, ami nem ránk tartozik, illetve csak félig tartozik ránk.

Merthogy a Matolcsy-alapítvány nem volt hajlandó elárulni – mint korábban annyiszor annyi mindent -, hogy igazgatóként pontosan milyen javadalmazásban részesül a Szemerey-oldalborda. Még egyszer mondom: közpénzeket kezelő alapítvány, nemhogy nem tünteti fel az oldalán a vezetők, alkalmazottak fizetését, de nem is hajlandó válaszolni a közérdekű adatot érintő kérdésre. Ezért csak annyit tudunk, hogy Gabriella asszonyság több, mint 1 millió forintot visz haza a három műszakból. A két cégből összesen 800 ezret, meg a többi.

Mégis ebben a penetráns nepotizmustól bűzlő sztoriban számomra nem ez volt a pofátlanság teteje – jóllehet az 1,2 millió, vagy 1,9 millió, vagy 2,8 millió is több, mint az 1 -, hanem a vállalhatatlan disznósághoz fűzött magyarázat:

Vagyis tegnap július 28-a volt, és ha eddig a büdösbunkó alattvalók nem tudták volna: az ingatlanfejlesztési és oktatási területen kimagasló tapasztalattal rendelkező unokatestvérné, aki több jótékonysági szervezetben végez társadalmi munkát, bizony tegnap is dolgozott, pedig házassági évfordulót ünnepelt ezen a jeles napon.

Nekem valójában itt szakadt el a cérna, még akkor is, ha az amit látunk, egy jelentéktelen csepp a mindent beborító korrupció fekáliájának tengerében. Bármit, és annak az ellenkezőjét is el tudom képzelni, mint potenciálisan bekövetkező jézusmáriával felérő történést ebben az országban, de azt, hogy egy közpénzből fizetett pereputty-tag bérezését firtató kérdésre hivatkozási alapként lehet felhozni az érintett házassági évfordulóját, azt szerintem én képtelen vagyok átfogni a tudatommal.

Olyan szinten beborított mindent ez a ragacsos, fullasztó bűzt árasztó, maga körül mindent elpusztító erkölcstelenség, hogy generációk élete fog rámenni, hogy ebből kimosakodjunk. Ha egyáltalán. Nem elég, hogy néhány maffiacsalád kezére került az ország közintézményekkel együtt, nem elég, hogy teljesen feladták, hogy a köz javára dolgozzanak, de ez az arcpirító kollektív hülyének nézés az, ami igazán döbbenetes.

Hogy egy közpénzekből urizáló alapítvány igazgatója nem lehet más, csak a Nemzeti Bank elnökének bármelyik szegről-végről rokona, mára normálisnak tűnik. Hogy kies tájainkon lassan nincs olyan kifizetőhellyé silányított intézmény, ahova sehogy se találnak alkalmasabb, hozzáértőbb embereket, mint a saját népes famíliájuk tagjait, lassan olyan evidencia, hogy fel sem emeljük rá a fejünket. Tisztelet a nem kevés kivételnek. Abba viszont belegondolni is félelmetes, hogy hány ilyen Szemerey Gabriella van ebben a hazában, aki azt bírta letenni az asztalra egész életében, hogy valakinek a felesége lett, aki másvalakinek az unokatestvére, akivel együtt és másokkal együtt közösen züllesztették bűnszervezetté az ország irányítását.

Mégis ki a büdös francot érdekel, hogy házassági évfordulótok van? Most akkor verdessük a seggünket a földhöz, hogy munkával ünnepel egyik vagy másik ingyenélő? Vagy örüljünk, hogy a Matolcsy-birodalom oszlopos tagjainak születésnapjait, névnapjait és egyéb, puccal és flanccal megkoronázott sátoros ünnepnapjait még nem nyilvánították nemzeti ünneppé? Amit az alattvalók természetesen ugyanúgy munkával töltenek majd, mint az összes többi keserves hétköznapot?

Nem tudom eldönteni, hogy az az igazán durva, hogy hülyének néznek és kitaláltak egy rablómesét, vagy az, hogy történetesen igazat szóltak és véresen komolyan gondolják, hogy egy, a nyilvánosságra semmilyen módon nem tartozó, magánéleti eseményt használnak érvként az elvégzett munka komolysága után járó megérdemelt bérezés alátámasztásául.  Fogalmam nincs hol lehettek ezek a Matolcsy szerteszéjjel nézése által szaporodó tehetséges családtagok korábban, de ezt a pofátlan, aljas, cinikus népséget mutogatni kellene. Elrettentő példaként lehetőleg.

Tisztelt szarháziak! Ebben az országban rengeteg ember jár be a munkahelyére a házassági évfordulóján, a születésnapján, hivatalos munkaszüneti napokon, karácsonykor, húsvétkor, vagy az újév első napján, amikor a Matolcsy-Szemerey félék másnaposan fordulnak a másik oldalukra. Értjük, hogy nincs húsosfazék, amiről ne lehetne levenni enyves ujjaitok másolatát, de hogy mellé még ilyen mértékben pofátlanok is vagytok, arra tényleg elfogynak a jóérzésű szavak.

Nem elég, hogy becstelenek, tisztességtelenek, korruptak vagytok, már a becsületesség látszatára sem adtok (nem, dehogy éreznénk magunkat jobban), toljátok bele az arcunkba, hogy igen, igen, igen, erkölcstelenek vagytok a végtelenségig, és nem is szégyellitek. Röhögve, hörögve blöfföt kiáltotok, és kikéritek magatoknak, hogy nem a másét, nem a mindenkiét lopjátok, pedig de. A mindenkiét lopjátok és forgatjátok bele családi vállalkozásaitokba. Ezt a gőgös garázdálkodást épeszű, normális ember nem tudja felfogni. Még akkor sem, ha a nemzeti identitását zaklatottan kereső, igénytelen, frusztrált kisebbség tapsol hozzá.

Valahol olvastam és bár pontosan idézni nem tudom, a lényege az volt, hogy ezeket a Matolcsy-Szemerey és tágabb értelemben vett Orbán-féléket valószínűleg bántalmazták, kiközösítették, lehülyézték az iskolában. Aztán ezek az emberek, ahelyett, hogy kárt tettek volna magukban és a bántalmazóikban, elvették azokat a nőket feleségül, akik nem röhögték ki őket az iskolában és hajlandóak is voltak hozzájuk menni. Azóta közös erővel aláznak meg egy országot az őket ért fiatalkori sérelmek miatt. Szemerey Gabriella egy a sok közül. Aki annyit tett le életében az asztalra, hogy egy sérült önértékelésű, erkölcstelen gecivé vált emberhez ment férjhez, aki Matolcsy György gazdasági katasztrófa unokatestvére. Együttesen szívják az ország vérét és nem bírják abbahagyni. Eddig ez még nem volt, de bónuszként már a házassági évfordulójukat is beledörgölik a pofánkba. Fasza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.