Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Polgárháború nélkül nem fog menni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi az? Még a saját hívei szerint is rendszerszinten korrupt, a vezetője a legkorruptabb, ráadásul az összes megkérdezett 90 százaléka szerint strómanokkal dolgozik, hazudik a vagyonával kapcsolatban és a válaszadók ötven százalékának az a véleménye, hogy ő az ország leggazdagabb embere.

Igen, ez a Fidesz-kormány, Orbán Viktorral az élen. A HVG és a Medián reprezentatív felméréséből derült ki. Illetve sok újdonság nem derült ki, de már legalább leírva is láthatjuk, amit eddig is tudtunk. Annyi újdonság mégis van a történetben, hogy ez nem a kormánypárttal nem szimpatizálók véleménye, hanem a Fidesz-szavazóké is. Tehát a kormányt támogató polgárok éppen azt látják, mint a nem támogatók, illetve az ellenzékiek.

A kérdés már csak az, hogy egy egészséges társadalomban, normális, ivarérett emberek mi a jó fenéért szavaznak egy olyan pártra, amelyik szemmel láthatóan, pénzben mérhetően kifosztja az országot és benne a tulajdon híveit éppen úgy kisemmizi, mint az ellenzékieket? Mi vehet rá arra felnőtt embereket, hogy felcsapott farokkal ikszeljék bele a hatalomba azt a pártot, amelyiknek ilyen módon még csak léteznie sem lenne szabad Európában. Már amennyiben persze azt feltételezzük, hogy nem itt van a banánköztársaságok hagyományos tartózkodási helye.

Normáliséknál korrupciós perek sora zajlana. Igaz, normáliséknál nyakon vernék egy lapáttal azt a legfőbb ügyészt, aki teljesen nyilvánvaló módon, szemrebbenés és pironkodás nélkül kaszálja el sorra a feljelentéseket és pofátlan módon gátolja a nyomozást többek között Rogán Antal ügyében. Szerintem ez még Albániában is kiverné a biztosítékot.

Ahogy az is kiverné, hogy a miniszterek elnöke igen nagy gyakorisággal hazudik bele az arcukba. Még a saját híveinek is. Úgy, hogy a hívek ezt tudják és vélhetőleg a miniszterek elnöke is tudja, hogy tudják. Tudja, csak nem érdekli. Sérthetetlennek hiszi magát, ahogy az összes többi olyan politikus, aki régen nem a népet, hanem a saját érdekeit szolgálja.

Mi lehet az oka mégis annak, hogy a hívek továbbra is életben tartanak egy ilyen romlott rendszert? Biztosat mondani persze én sem tudok, de vannak elképzeléseim. Azt gondolom, hogy a remekül felpiszkált ellenségeskedés mellett a győzelem mámora az, ami ráveszi a szavazókat arra, hogy hatalomban tartsák akkor is a kormányt, ha ők maguk is tisztán látják, mennyi kárt okoz az országnak.

Szerintem eljutottunk arra a nagyon mély gödörben lévő pontra, amikor az sem számít, ha egy komplett maffia szállja meg az országot, csak ne azok győzzenek. Az azok alatt mindenki mást kell érteni. Nem csak a szocialistákat, hanem bárki mást, aki nem a Fidesz híve. Ők ne győzzenek, ne kerüljenek kormányra, ne szólhassanak bele semmibe, ne jussanak előbbre. Azok ne. Inkább raboljanak ki mindenkit a mostaniak, mert ezt mi akartuk, nem azok. Egyszerűen a győzelem öröme elég is ahhoz, hogy leamortizáljanak egy országot.

Persze nem menne ez ilyen simán akkor, ha lenne tényleges ellenzék – az egy Juhász Péteren kívül is. Olyan pártok, amelyek becsületes, jó politikával állítanák maguk mellé az embereket. Most ilyen nem látható. Várat magára az ilyen párt, vagy pártok felbukkanása. Főleg várat magára a friss, fiatalokból álló csapat. Olyan párt, amelyiknek a jelen problémáira vannak működőképes válaszai, amelyik a társadalom sokkal szélesebb rétegeit képes megszólítani, amelyik egy vonzó jövőképet képes felmutatni és – ez nagyon fontos és talán ez minden baj eredője – nem lejáratott politikusokból áll.

Ilyen párt – remélem, hogy csak még, jelenleg – nem látszik. Ezért lehetséges, hogy a Fidesz pontosan azon elvek mentén képes hatalomban maradni, mint amiért az MSZP-t választották régebben a szavazók. Mert nincs más, nincs jobb. Én bízom benne, hogy lesz más, lesz jobb. Talán akik most keresgélik ezt a friss pártot, egyszer rájönnek, hogy a keresés helyett csinálni kell egyet. Várakozás helyett lépni.

Sok idő nincs már erre a választásokig.

A másik opció, egy hirtelen kirobbanó elégedetlenség, ami elsöpri a kormányt. De már túl sok a vesztenivaló, nem lehet elsöpörni őket. Az már polgárháború nélkül nem fog menni. Ezt pedig senki nem akarhatja.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.