Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Rogán Cecíliát ne emlegessük már egy mondatban a munkával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt találta ki az egyetlen állampárt, hogy jó lenne egy kicsit változtatni ezen a nőnek tudjuk hol a helye, meg mit pofázol bele kisanyám messziről bűzlő mentalitáson. Ezért úgy látták jónak, hogy az imidzs-váltást rögtön Rogán Antal életében soha nem dolgozott, ám december óta, azaz jó fél éve céget igazgató hites feleségével kezdjék.

Történt hát, hogy a felejthetetlen tusványosi kollektív bálványimádás és szellemi önkielégülés helyszínére – mint arról mi is megemlékeztünk – meghívták előadást tartani Cecília asszonyt, aki saját bevallása szerint, anya, feleség és dolgozó nő.

A komplett sajtó (a kormány valagából kilógó az nem) pofára esett ugyan a hírre, de a meghívás valóban nem volt sem csalás, sem ámítás. Ennek ellenére a Mi legyek, ha nagy leszek? Édesanya és/vagy dolgozó nő című kerekasztal-beszélgetésen Rogán nagyságos asszony végül nem jelent meg.

A hvg.hu megkérdezte a Rogánné részvételével meghirdetett szabadegyetemi rendezvény szervezőjét, Király Nórát – főállásban Újbuda fideszes alpolgármestere – mi a helyzet ezen a fronton. A válasz szerint a nemzet feltörekvő Cecíliája

„pontosan egy héttel az esemény előtt mondta le a részvételt, amit a programon sajnos már nem tudtak átvezetni. Cili a gyerekekkel ezúttal nem tudta vállalni a hosszú utat.”

A szervezőasszony arra már nem óhajtott válaszolni, hogy ezen a szép magyar ugaron senki mást nem találtak, aki hitelesebben tudott volna beszélni a család és dolgozó nő szerepek összeegyeztetésének témájában, mint nem celeb Cecíliánk. Nem másért, csak mert Cilike a saját szájával mesélte, hogy élete első munkahelye az alig pár hónapja, Sarka Katával közösen, többek közt szépségkirálynők futtatására alapított cége, a Nakama & Partners. Nos, ez a kérdés már nem fért bele a politikus-szervezőasszonynak, pedig engem azóta is érdekelne:  mit tudhat főállású Rogán Antalné a munka és család együttállásáról, miként vélekedik őnagysága a korán kelésről, erkölcsről, gyereknevelésről, példamutatásról, hogy kisebb vagy nagyobb közönséggel ezt föltétlenül meg kell osztania?

Úgy tűnik, be kell érnem ezzel: Cili ezúttal nem tudta vállalni a gyerekekkel a hosszú utat. Azt már láttam, hogy a Forma-1 és a család ezzel szemben tökéletesen összeegyeztethető volt, amennyiben Cecike szombaton nem bűnöző propagandaminiszter férjével a Hungaroringen járt és átlagos magyar anyaként szelfizett a versenyautókkal, illetve pózolt az MTI-nek. Majd feltolta az elbűvölő fotográfiákat az Instagramra, amit másnap – a hirtelen jött népszerűség elől megfutamodva – aztán privátra is állított.

Előrebocsátom, hogy később ne legyen belőle félreértés: nem a vörös csipkeruha iránti sárga irigység íratja ezt a cikket, de még csak nem is a magasra nőtt uborkafa árnyéka. Ha Rogán Antal egy talpig becsületes úriember és példás hazafi lenne, akkor is jogosan tehetném fel a kérdést: ha a gyerekek miatt esetleg vállalta volna is Cili a hosszú utat, milyen minőségben lett volna jelen és beszélt volna miről? Milyen alapon? Ezzel a szánalmas magyarázattal viszont végképp nem tudok mit kezdeni és lehet, hogy szó nélkül hagytam volna a feledés homályába merülni Cecíliát, aki ott sem volt, így viszont. Viszont így beszéljünk még pár szót erről a jelenségről.

Nem gondolom, hogy Rogánné előre megfontolt futtatása túlmutatna egy közönséges szipogást követő Habony-hallucináción, az emberarcú feleség (fideszes feleség!) szerepében ezúttal az ország elsővonalbeli maffiózójának tehetséges oldalbordájával. Ha így akarják elterelni Rogánról a figyelmet, akkor szerintem nem nyert. A politika bulvárosításának eme igyekezete azonban mégiscsak szégyen és gyalázat erre a lebutítani kívánt, már így is sikeresen lebutított, igénytelen, hülyegyerekként kezelt országra nézve. Afelől semmi kétségem, hogy Cecília ugyanúgy magasról tett az erdélyi közönségre és ugyanúgy nem érdekli semmi más a harácsoláson kívül, mint sötét maffiózókkal üzletelő, hivatali visszaélésben szügyig tapicskoló férjét.

Ott, ahol Polt Péter legfőbb ügyész, Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, Matolcsy MNB-elnök, Tállai András NAV-elnök, Kósa Lajos frakcióvezető, Németh Szilárd párt-alelnök, Orbán Ráhel egyetemi előadó lehet (hadd ne folytassam a sort) ott végső soron Rogán Cecíliának is jut egy könyökni hely bármilyen kerekasztal mellett. Nem azért, mert a puccosflancon kívül bármi másról is lehetne neki hitelt érdemlő mondanivalója. Aki viszont és nem mellesleg azért kapott a segge alá egy céget, mert – mondá miniszter feleségné –

Magyarországon a családokban általában a nők is dolgoznak.

Ja, csak valószínűleg nem hobbiból, kisanyám! Hanem mert ez így van rendjén a legtöbbjük számára és mert nem minden nő mögött áll egy Antal-féle minden hájjal megkent gazember, aki mellett egész nap lehet segget mereszteni az ég felé.  Igen, ez a nő kellett volna a szervezők szándékai szerint utat mutasson a nemzet anyáinak és dolgozó nőinek.

Ha már a szervező jogot formált arra, hogy hülyének nézzen, én meg utálom, ha hülyének néznek, szerintem jegyezzük meg ebből az egészből a következőt. Ugyan a saját, belterjes, népbutító dzsemborijukra azt hívnak meg, akit akarnak és akit nem szégyellnek Fideszék, de erről a nőről a kutya nem tudná, hogy a világon van, ha nem csináltak volna bulvárcelebet magukból férjestől. Idilli összeborulás, gyerekek, csöccsel pucsítás, csípőre tett kéz, csábos pillantások. Aztán jött a cég és a szabadegyetemes felkérés.

Ennyire tartják a sötét birkákat: egy megélhetésileg főállású feleség meséljen a nemzetnek az anyaság és a karrier viszonyáról. A megélhetési gondokat hírből nem ismerő maffiózó-feleség, az életében érdemi munkát nem végző celebné mutatja a fényt az éjszakában. Ennyire tartják ezek a népnemzetiek a valóban anyaként és dolgozó nőként naponta helytállni kényszerülőket. Hogy egyáltalán felmerül bennük, hogy Rogán Cecíliát kérjék fel az észosztásra. Akinek fingja nincs a hajnalban kelésről, a tömegközlekedésről, a óvoda, bölcsöde, iskola és a munkahely közötti lélekvesztőkről, a napi 12 órás műszakról, a fáradtan mosolyogni próbáló, lecke fölé görnyedő szülői felelősségről.

Hát tudjátok mi van? Ennek a celebpartikon bájolgó, rongyrázó, magamutogató, önmagát fontosnak és csillogónak képzelő ingyenélőnek legfeljebb a Pasa-parki szomszédasszonnyal lehetne megbeszélnivalója ebben a témában. Egy egészséges önbecsülésű társadalomban Rogán Cecília soha, semmilyen fronton nem jöhetne szóba.

És nem az van, hogy felismerik a helyzetet, hogy rájönnek, hogy tévedtek, hanem kitalálnak egy öblös hazugságot. Hogy már egy héttel azelőtt lemondta, hogy a gyerekek, meg a hosszú út. Miközben a nyakamat teszem rá, hogy ha meghívásának hírére nem hördült volna fel a közvélemény egy része, akkor simán lett volna pofájuk odatolni Cecíliát – miután fél éve összedobtak neki egy céget -, hogy mesélje már el, hogyan kell anyaként és dolgozó nőként helytállni Magyarországon. És ezeknek a csörtető-törtető kádereknek, akik ilyen módon falaznak az agyatlan, elsővonalbeli politikusoknak és pereputtyuknak sincs egy értelmes ember a közelükben, aki azt mondaná, hogy nem kéne hergelni és ilyen módon megalázni az embereket. Ha már a pofátlan urizálás világgá kürtölését nem lehet visszaszorítani, legalább tudjuk, hogy Rogán Cecíliát ne emlegessük már egy mondatban a munkával. Ha már a karrierje kimerül abban, hogy Rogán Antal korrupt politikus felesége.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a durvább. Hogy Rogán Cecíliát – akinek valószínűleg esze ágában nem volt cikinek érezni a dolgot és időben elutasítani a hozzá semmilyen módon nem illő feladatot – egyáltalán bárhova meghívják előadni, vagy az, hogy talpnyalók seregei falaznak e butaságnak, pofátlanságnak és védik a védhetetlent, majd magyarázat nélkül elsunnyognak. És még a gyerekeket is belekeverik.

Hát igen, Tusnádfürdőn nem lehetett volna prezentálni a luxus csipkerucit, meg hazudozni is kellett volna, meg a rosszindulatú sajtó amúgy is ízekre szedte volna a buta politikusfeleséget. Jobb volt ez így, Cecília! De a legjobb az lenne, ha férjeduraddal és megélhetési forrásoddal eltakarodnának a közéletből. Talán még nem vagyunk olyan mélyen, hogy csak ezek a parvenü tolvajok és buta libák jussanak nekünk. Vagy ki tudja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.