Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hamarosan nem lesz, aki a politikusok gyermekeinek megtermelje az ingyen tankönyvre valót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány látja a megoldást. Szerencsére. Mindenki üljön vissza a fotelbe, még nem kell nyilat ragadni. Semmi nem történt és erről tartott előadást a Migráns1-en Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Ő az a kedves hölgy, aki Orbán Viktor szerint akár remek vezető politikus is lehetne, ha nem nő lenne. De nő, akinek ráadásul ez az életcélja is. A karrierje csúcspontja pedig az volt, amikor megszülte a gyermekeit. Én ehhez tiszta erőből gratulálok. Ezeket a kunsztokat magam is meg tudom csinálni, mégsem vagyok képes karrierként megélni az anyaságot. Az ugyanis az én és a családom magánügye, a karrier pedig egy másik vonulata az életemnek.

Arról nem beszélve, hogy vannak olyan szakaszai az ember életének (még a nők életének is), amikor még nem szülők és amikor már felnőttek a gyermekek. Ezen túlmenően olyan deviáns elemek is vannak a társadalomban, akiknek soha az életben nem volt és nem lesz gyermekük. Vagy azért, mert valamilyen okból nem lehet, vagy azért, mert nem szeretnék, hogy legyen. Márpedig ez mindenkinek a saját döntése és jobb annak a gyermeknek meg sem születni, mint nemkívánként a világra jönni.

Tehát Novák Katalin befáradt a televízió stúdiójába és elmesélte, mik a kormány tervei. A demográfia, az mindennek a megoldása, ez már tisztán látszik.

Az államtitkár szerint a népesedési problémákat az okozza, hogy bár a fiatalok kezdetben kettő-négy, vagy akár még több gyermekben gondolkodnak, végül legfeljebb kettőt vállalnak (az országos átlag 1,44), vagyis nem valósítják meg terveiket.

Ezért aztán:

Novák Katalin hangsúlyozta, hogy hosszú távú megoldásokban gondolkodnak. Erről szól az otthonteremtési program, de a bölcsődék építése is, amely intézkedésekkel a gyermekek megszületését szeretnék elősegíteni – tette hozzá.

Ideje lenne valahogy a kormány tudomására hozni, hogy a szülővé válás nem úgy kezdődik, hogy hol egy bölcsi, hadd szülöm tele! Úgy kezdődik, hogy a fiatal elvégzi az iskolát, aztán esetleg szeretne továbbtanulni. Ehhez szükséges lenne az, hogy a szülei tudják finanszírozni a tanulmányait akkor is, ha sem apu, sem anyu nem parlamenti képviselő, nem államtitkár és nem Matolcsy György unokatestvére.

Ha sikerült szakmát/diplomát szerezni valahogy, akkor meg az kellene, hogy legyen munkahely és normális fizetés, valamekkora biztonság és kiszámíthatóság. Mert általában úgy vállal gyermeket egy felelősen gondolkodó emberpár, ha azt a gyermeket megfelelő színvonalon (nem luxusra gondolok, hanem alapvetően szükséges dolgokra: étel, ruha, oktatás, orvos, gyógyszer) fel is tudja nevelni. Egy gyermeket is így vállal az ember és több gyermeket is. Éppen ezért csúszik egyre a gyermekvállalás, mert sokan harminc, vagy akár negyven éves korukra képesek megteremteni a feltételeket. Van, aki akkor sem, ők a külföldi munkavállalók, vagy éppen a közmunkások.

Az ember következő életszakasza az, amikor a gyermekei felnőttek, de még ő is aktív korban van és szeretne olykor enni, uram bocsá’ nyaralni, de legalább biztonságban megélni. Az ezt követő időszakban – nyugdíjasként – is hasonló elvárásai lehetnek az egykori kismamának-kispapának.

Ehhez képest most az van, hogy a gazdaság élénkítése, az infrastruktúra fejlesztése, az ipar ösztönzése, a termelékenység növelésével járó béremelkedés preferálása helyett a kormány elvesz a gyermektelenektől, az idősektől, rokkantaktól, betegektől és szétosztja néhány családnak, miközben üvöltve veri a mellét.

Nem adomány kell, nem ingyen ebéd és ingyen tankönyv, ingyen tízmillió lakásépítésre, hanem normális bérek, fejlődő gazdaság, élhető ország. Nem csak a többgyermekes családok szeretnének itt megélni, hanem a fiatalok, a még, vagy már gyermektelenek, az idősek, betegek, sérültek is.

A szülőknek az a biztonság kell, hogy meg tudják teremteni azt, amire a családnak szüksége van és nem szorulnak a kormány gondoskodására. Főleg úgy nem, hogy azt a gondoskodást mások rovására osztja a kormány és még csak nem is emberségből, vagy felelősségtudatból, hanem azért, hogy legyen egy jó kampánytéma a választásokra, ami ráadásul egy fillérbe sem kerül.

Végül Novák Katalin olyat mondott, hogy azt én nem értem, de szerintem ő sem.

 Bár Európa és azon belül Magyarország népessége folyamatosan növekszik, ennek oka nem a szaporulat, hanem a bevándorlás, ez pedig demográfiai krízis – mondta. Hozzáfűzte: a magyar népesség folyamatos csökkenése mérsékli az ország súlyát a térségben.

Lehetséges, hogy én egy másik Magyarországon élek – Novák Katalinhoz képest – de soha, sehol nem láttam, nem hallottam és nem is olvastam arról, hogy Magyarország népessége folyamatosan növekedne. Javaslom Novák Katalinnak, hogy a kockás füzetben, amiben vezeti az ország népességét, ne adja hozzá a végeredményhez minden alkalommal azt a számot, amit Bakondi György honvéd mond, mert azok az emberek csak átkelnek Magyarországon, eszük ágában sincs itt maradni. Ezzel szemben nyugodtan vonjon le minden évben egy közepes városnyi embert, ugyanis ennyivel csökken a lélekszám a kivándorlásnak és a magas halálozási, alacsony születési számnak köszönhetően.

Ha a kormány nem kezd el villámgyorsan valóban dolgozni a propaganda helyett, hamarosan nem lesz, aki a politikusok gyermekeinek megtermelje az ingyen tankönyvre valót.

CSOK-olom.

HELYREIGAZÍTÁSadomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.