Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lajos! Rohadtok belülről és rohad minden, amihez hozzányúltok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt önmagában nem lehet felülmúlni, hogy a 27. Bálványosi Szabadegyetem keretei közé, az (ős)fideszes elit lelki-szellemi önkielégítésébe Rogán Cecília is belefért előadóként, mégis beszéljünk a tegnapi nap fénypontjáról. Ez pedig az a kihelyezett frakcióvezetői vita beszélgetés volt, amelyen Kósa Lajos és Harrach Péter mellett – ellenzéket mímelve – Szél Bernadett vett részt. Bár a szervezők Stumpf András (Mandiner) moderátor szerint meghívták az MSZP-t és a Jobbikot is, az ő székük üresen maradt.

Szél Bernadett és Kósa Lajos vitáznak (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Kósa Lajos a maga összes csúcsintelligenciájával lubickolt a hazai friss levegőn és az ellenséges mikrofonok hiányában oly otthonosan érezte magát, hogy olyasmiről is beszélni kezdett, amit legendás doorstep-jein sivalkodva elutasított volna. A stadionépítések kulturális beruházásokként való emlegetése mellett így ért fel Lajos a szellemi magaslatokra:

 „Nyugodtan mondhatom, hogy rendszerszinten 2010-től kezdve ez a kormány tette a legtöbbet a korrupció felszámolásáért. (…) Rendszerszinten megszüntettük a korrupciót.”

Ugyan elszigetelt esetek még vannak, de ezek szóra sem érdemesek a fényes sikerek mellett. Mivel a főkeresztény Harrach sem azért volt ott, hogy hallgasson, ő is hozzátette a magáét: a korrupció emlegetése csak ellenzéki kommunikációs taktika, és nem fog bejönni az ellenzéknek, hiszen

mindig lesz korrupció, bármilyen kemények az intézkedések”.

Igaz, hogy Habony Árpád és Andy Vajna nevének emlegetésével Szél Bernadett megpróbált úgy tenni, mintha azért lett volna ott, hogy vitázzon és szembeszálljon, én viszont nem értem ezt a pártot. Semennyire nem értem. És nem azért, mert Bernadettünk lendületesen beleállt a Sorosozásba és a Fidesz-féle, senki nem mondhatja meg nekünk, nem szólhat bele, unalomig ismert refrének puffogtatásába. Hogy ne érhesse szó a ház elejét, őt is idézem:

A migráció és bevándorlás mindig is nemzeti hatáskörben volt az unióban és ott is kell maradnia, zsarolásnak egyetlen nemzet sem engedhet. A válasz tehát az urna előtt a nem. Visszautasítják, amikor nagy befolyású emberek (Soros György – szerk.) meg akarják mondani, hogy egy népcsoport, nemzet esetében mi a helyes magatartás. Más térfélen kellene fociznia, nem ebben a témában kellene tanácsokat adnia.

Nem az a baj tehát, hogy az LMP-nek az az álláspontja, ami. De a Fidesz barlangjában, a Fidesz oldalán, a Fidesz dumáját nyomni és kikérni magadnak, hogy a Fidesz csatlósának neveznek, számomra nem fér meg egy gondolati ívben. Azt látom, hogy Schiffer Andrással, vagy nélküle az LMP következetesen távol tartja magát mindenfajta ellenzéki együttműködés lehetőségétől, de Tusnádfürdőre szívesen eljár, és az állampárt oldalán-seggében asszisztál ehhez az ocsmány, álszent, hazug köldöknézegetéshez. Lelkük rajta! Mi már több ízben megírtuk és fenntartjuk, hogy ez a párt egyáltalán nem az, aminek látszik. Viszont térjünk vissza a Fidesz-KDNP-re és a felszámolt korrupcióra.

Most azt hagyjuk, hogy a megszüntettük a korrupciót és a mindig lesz korrupció közötti szemantikai különbségek senkit nem hoztak zavarba annyira, hogy kiröhögje a nemzetegyesített intelligenciát. Nem baj, a nemzeti keresztény kormányzás kvintesszenciája minden gondolkodó lény számára súlyosan benne foglaltatik ebben a tudathasító ellentmondásban. Is. Azt is hagyjuk, hogy tudomásom szerint 2010 óta folyamatosan ez a kormány van hatalmon, tehát 2010 óta senki más nem tudott volna bármit is kezdeni a korrupcióval, nincsen összehasonlítási alap se, tehát a duma elejétől a végéig értelmezhetetlen. Kósa ez a ritka okos, művelt ember úgy alapevetően sem értelmezhető, de ez a kijelentés önmagában oltári nagy g*ciség.

Hallod, Lajos? Attól, hogy pólóban és rövidnadrágban hazudsz, még nem válik igazzá a mondanivaló.

Lajos! Nem sül le a bőr a pofádról? Értem én, hogy azoknak ott bármit lehet mondani, és a kutya nem fog olyan keresztkérdéseket feltenni neked, amikre nem lehet pozitívan válaszolni. Te hazug tróger! Arra emlékszel, mikor a NER-filozófusotok azt találta mondani az ő szájával, hogy amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája? Már nem is szégyellitek! Akkor miről beszélsz, te szellemi súlyemelő? Egy szimpla kurvaanyázás már nem képes leírni azt, amit az ember érez, amikor szembesül azzal, hogy mennyire gátlástalanul hazudoztok, hogy számok, tények, statisztikák ellenére köptök szembe. Ez már nem szembeköpés, ez már szemenfosás, amit műveltek.

Abban Harachnak kétségtelenül igaza van (kár, hogy baromira nem ezt akarta mondani), hogy „mindig lesz korrupció”. Valóban. Erre Polt Péter legfőbb ügyészetek és csatlósotok a legfőbb garancia. Igen, ha ez egy normális ország lenne, a korrupciós ügyeitek garmadájával nem az ellenzéknek (annak az egy-két személyesnek) kellene foglalkoznia, hanem az ügyészségnek. Ahova ugyanúgy pártkatonákat telepítettetek, mint mindenhova. Leigáztátok az egykor demokratikus intézményeket, gyakorlatilag már minden független állami szerv felett átvettétek a hatalmat. A Nemzeti Választási Iroda független elnöke veletek turnézik és az agymenésetek melletti népszavazásra buzdít olyanokat, akiknek semmi közük nem lehetne ahhoz.

Igazad van, Kósa! A korrupciót is pontosan úgy számoltátok fel, mint a mélyszegénységet. Már nem méritek, tehát nincs. Ugyanúgy nincs klasszikus értelemben vett korrupció, mert ez sokkal súlyosabb: az állammal összefonódott gazdasági és politikai érdekcsoportok feudális függőségekkel átszőtt hatalmi játszmáiról van szó. Igen, ez jelenti a rendszerszintet: hogy senki más nem fér hozzá semmihez, magatok között lopjátok szét az országot. Immár kizárólag az udvartartásotokhoz tartozó élősködők haszonélvezik a legalizált, törvényesített harácsolás minden előnyét. Rendszerszinten. Ha csak így nem, te hazug disznó!

A NER-nek és kormányzásnak csúfolt legfőbb politika már csak ilyen, a kirobbanó jogállam megannyi áldásával: a felszámolt gyermekéhezéssel, az átláthatóság jegyében titkosított, jellegét elvesztő közpénzekkel és közérdekű adatokkal, a visszamenőleges törvénykezéssel, a haverokra szabott jogszabályokkal, a csúcsra járatott társadalmi párbeszéddel, a transzparens vagyonnyilatkozatokkal és hadd ne soroljam.

Lajos, rohadtok belülről és rohad minden, amihez hozzányúltok! A tusnádfürdői párhuzamos valóságban lehet bármit böfögni, ott megtapsolnak érte és úgy érezhetitek, ti vagytok a faszagyerekek. Az igazság ezzel szemben az, hogy itthon egyre kevesebben tapsolnak meg és egyre többen tudják: attól, hogy intézményesítettétek és törvénybe iktattátok, attól még nem szűnt meg. A lopás akkor is lopás marad, ha muskátlinak nevezitek. Ettől még Kósa Lajos és Harrach Péter Európa egyik legkorruptabb országa valaha volt legkorruptabb kormánypártjának gátlástalan szekértolói. És közeleg az idő, amikor nem mikrofonállványok fogják feltenni a kérdéséket, amikre öblöseket lehet hazudni. Sőt, kérdések sem lesznek. Hallod, Lajos?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.